Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
Forum dla astrologów i zaawansowanych, którzy chcą dzielić się swoimi spostrzeżeniami związanymi z astrologią. Forum zawiera kilka kategorii: astrologia wydarzeniowa, prognostyczna, wedyjska, czy studium horoskopów.
W dółStrona: 1...345678910
TEMAT: 29*anareta
*
Re: 29*anareta 12 lat(a), 6 mies. temu  
nowa77 napisał:
hmm Lucy - wiem ze lubisz mocne dyskusje na tym forum i jak zdazylam doczytac nie tylko na tym. Odpusc sobie. dla uscislenia Pluton, Mars i Merkury są w pierwszych stopniach reszta slonce, ksiezyc, wenus jowisz saturn neptun i uran na 27*-30* to malo?
no ale jednak to nie tak jak napisałaś:
hmmmm to co ma powiedziec moje dziecko, ktore wszystkie planety w horoskopie ma w 28 - 30*, kazda planeta w domu horoskopowym jest na wylocie...
a to tu min. robimy "korygujemy swoją wiedzę" ... i za to cenie to forum (ps. Mars nie jest początkowych stopniach;) )

zaluje ze podalam daty urodzenia moich dzieci na tym forum, bo jak widze wpadly rowniez w niepowolane rece.
Nowa77 jestem wielkim orędownikiem "anonimowości" na forum astrologicznym ... na forach astrologicznych często poruszane sa bardzo trudne tematy astrologiczne, które czesto nie wychodzą na światło dzienne w świecie "realnym" ... tam gdzie mogę to przestrzegam przed ujawnianiem swojej daty urodzenia ... więc to uwaga nie pod tem adres ...żałowałaś że podałaś swoją datę ur, podpowiedziałam Ci co możesz zrobic (skasować)... skasowałaś ... po czym podałaś daty urodzenia swoich dzieci ... hm ... żal bez refleksji?

Staralam sie byc dla Ciebie uprzejma...
Frustruja mnie tacy ludzie jak Ty.

oj! nie jesteś dla mnie miła :P ... ale nie musisz być dla mnie miła ... to nie jest towarzystwo wzajemnej adoracji ... to forum gdzie wymieniamy poglądy na temat astrologii a one nie musza się wszystkim podobać ... i nie ma w tym nic złego ... to co niezbędne to kulturalne zwracanie się do siebie

Mam wrazenie ze Ty nie musisz poznac czlowieka zeby go z gory ocenic po kosmogramie. To chore.
hm ... nie bardzo wiem co Ci tu odpisać ... generalnie cała astrologia humanistyczna na tym sie opiera ... na ocenie kosmogramu ... tak to działa ... tak działa przeciez doradctwo astrologiczne

staram się w wypowiedziach na forum podejmować tematy astrologiczne i odnosić sie do kosmogramu (bo tylko ta wiedza jest dostepna na forum) ... nie dokonuje oceny człowieka, bo POPROSTU nie znam ludzi z forum (poza nielicznymi wyjątkami) ... więc to moja druga wątpliwość ... nie bardzo wiem, w którym momencie dokonuję tej oceny człowieka "jako takiego: dobry, zły itp" ... będę wdzięczna jak mi wskażesz te fragmenty mojej wypowiedzi ...

po trzecie jednak wydaje mi się że to Ty używasz w stosunku do mnie ocen ... "filozofujesz" .. "to chore" ... itp ... i zwykle są to oceny obrażliwe ...

poza tym ... ponoć nie można obok mnie przejść obojetnie ... wzbudzam emocje ... skrajne ... Ciebie frustruję (?) a dopiero na jednym z forum przeczytałam:
"Lucy" masz ... łatwy i ciepły sposób jej (wiedzy) przekazywania,

Nowa77 kończąc ... szkoda forum na takie osobiste wycieczki ... to forum astrologiczne ... bardzo dobre forum ... jest dużo rzetelnej wiedzy ... dużo technik, metod i sposobów pracy z horoskopem .... ludzie mają różne poglądy i to jest fajne ... więc proponuje byś odpuściła sobie osobiste wycieczki a skupiła się na analizie kosmogramów i obserwacji, czy analiza pokrywa się z życiem .... bo to niezwykle ciekawe obserwacje - konfrontacje
lucy
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Ostatnio zmieniany: 2011/03/18 07:33 Przez lucy.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Nowa nie jesteś pierwsza osoba, która zwróciła uwagę na podejście tej Pani. Mimo, że jest niestety miernym astrologiem, nadrabia to kompulsywną postawą i nawiedzonym stylem pisania.
Lucy nie posiada zwolenników, za to posiada dużo nick'w, w razie ataku na własną osobę. Z jednego forum została wyrzucona z hukiem i w szoku jestem, że tutaj pozwala się na jej działalność. Inetpretacja horoskopu Podawanie położenia planet Twojego dziecka,w odwecie, to już czerwona kartka.
Trzymaj się ciepło.
kruk
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2011/03/18 09:50 Przez kruk.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

kruk napisał:
Nowa nie jesteś pierwsza osoba, która zwróciła uwagę na podejście tej Pani. Mimo, że jest miernym astrologiem, nadrabia to kompulsywną postawą i nawiedzonym stylem pisania.
Lucy nie posiada zwolenników, za to posiada dużo nick'w, w razie ataku na własną osobę. Z jednego forum została wyrzucona z hukiem i w szoku jestem, że tutaj pozwala się na jej działalność. Inetpratacja horoskopu Twojego dziecka, bez Twojego pozwolenia, to już czerwona kartka.
Trzymaj się ciepło.

1. wypraszam sobie insynuacje o posiadaniu "kilku" nick'w ...
Ustawa z dnia 19 kwietnia 1969 r. KODEKS KARNY (Dz. U. z dnia 14 maja 1969 r.) Rozdział XXIV. Przestępstwa przeciwko czci i nietykalności cielesnej. Art. 178.
§ 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób lub instytucję o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć je w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 2, ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 2. Kto podnosi lub rozgłasza nieprawdziwy zarzut o postępowaniu lub właściwościach innej osoby, grupy osób lub instytucji w celu poniżenia ich w opinii publicznej lub narażenia na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

2. właśnie w tym problem, że ja NIGDZIE nie dokonuję interpretacji horoskopu dziecka Nowa77 ... a daty urodzenia dzieci podała na forum Nowa77!!!!!! ... więc położenie planet nie stanowi tajemnicy ...

3. uważam że założenie profilu na forum tylko po to by odreagować na kimś swoje frustracje to doprawdy lekka przesada

i na koniec powtórzę moją wypowiedz skierowaną do Nowa77

(... kimkolwiek jesteś ) kończąc ... szkoda forum na takie osobiste wycieczki ... to forum astrologiczne ... bardzo dobre forum ... jest dużo rzetelnej wiedzy ... dużo technik, metod i sposobów pracy z horoskopem .... ludzie mają różne poglądy i to jest fajne ... więc proponuje byś odpuściła sobie osobiste wycieczki a skupiła się na analizie kosmogramów i obserwacji, czy analiza pokrywa się z życiem .... bo to niezwykle ciekawe obserwacje - konfrontacje
lucy
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2011/03/18 11:00 Przez lucy.

kruk napisał:
Nowa nie jesteś pierwsza osoba, która zwróciła uwagę na podejście tej Pani. Mimo, że jest niestety miernym astrologiem, nadrabia to kompulsywną postawą i nawiedzonym stylem pisania.
Lucy nie posiada zwolenników, za to posiada dużo nick'w, w razie ataku na własną osobę. Z jednego forum została wyrzucona z hukiem i w szoku jestem, że tutaj pozwala się na jej działalność.
Trzymaj się ciepło.

kruk :) ;-)
pozdrawiam
nowa77
graphgraph
Happiness is the by-product of an effort to make someone else happy

1 „SEKRET 29° KAŻDEGO ZNAKU ZODIAKU”

Zanim odważyłem się prowadzić badania astrologicznych sekretów stopni Zodiaku, musiałem, naturalnie, sprawdzić co zagraniczni astrolodzy pisali o stopniach Zodiaku. Nie byłem zdolny odkryć cokolwiek więcej w tym temacie, i nic już mnie nie zaskoczy. Mianowicie, moja zasada przez dłuższy czas miała być weryfikowana w praktyce zarówno mojej jak i innych na wiele różnych ambitnych astrologicznych sposobów. Jeżeli astrologiczne odkrycie zostało zweryfikowane w praktyce, w realnym życiu, wówczas akceptuję to odkrycie jako poprawne; i na odwrót – jeżeli jakieś astrologiczne odkrycie nie zostało zweryfikowane w prawdziwym życiu nie biorę tego po uwagę.

W książkach o stopniach Zodiaku pisanych przez zagranicznych autorów, tylko ten stopień, "przeszedł”, został sprawdzony w praktyce i symbolicznie, potwierdzony w realnym życiu, jest to 29° każdego znaku Zodiaku. Ten stopień znaczy - jasnowidztwo, bycie jasnowidzem. W tym samym czasie gdy rozpoczynałem poszukiwać znaczenia tego stopnia i odkrywać jego potwierdzenie w praktyce, poznałem młodego człowieka, który był znany jako Jasnowidz Boban (ur. 15 maja 1970, o godz. 2:08 rano, CET -1, 20E30, 44N50). Wkrótce byłem przekonany o jego jasnowidztwie. Spójrzmy na jego horoskop: Jego Ascendent jest w 29° Ryb. Neptun, władca Ascendentu jest w 29° Skorpiona i wierzchołek 10 domu w 29° Strzelca.

Sporządziłem kolejny horoskop , który przekonał mnie o znaczeniu tego stopnia - jasnowidztwo - należy do mojego przyjaciółki Niny (ur. 13 stycznia 1963, o godz. 3:27 rano, CET -1, 20E30, 44N50), której Ascendent jest w 29° Skorpiona. Pluton, władca Ascendent, jest w 9 domu jej horoskopu, czyli w domu, który pokazuje wszystko to, co ma miejsce podczas studiów uniwersyteckich. Nina mówi: "Podczas moich studiów byłam niewiarygodnie szczęśliwa. Miałam jakieś niewiarygodne przeczucie co do pytań, które będą mi zadane na egzaminie. Wiedziałam dokładnie co i jak powinnam przygotować, aby zdać egzamin...”. Moja przyjaciółka Nina nie była świadoma, że z uwagi na jej jasnowidztwo dotyczące pytań w jej egzaminach było winne położenie jej Ascendentu w 29° Skorpiona i pozycji Księżyca w 29° Lwa w 9 domu.
2. Junktury czyli granice znaków " nierzadki problem w astrologii jest taki,że ktoś ma ważną planetę lub planety na styku 2 znaków.Pada wtedy pytanie czy jestem Wagą czy już Skorpion?Problem jest poważny ,bo sąsiadujące znaki nie mają ze sobą nic wspólnego. jak rozległy jest te koniec znaku . W praktyce można przyjąć,że to są ostatnie 3 stopnie znaku ,czyli 27-29,59. A poza tym zjawisko junktury ma to do siebie że tam wyrażna określoność znaków się rozmywa ,""Jednym słowem planety na stykach 2 znaków zachowują się nietypowo - i to jest właśnie to co możemy powiedzieć o junkturach"
1. Wywiad z Nikola Stojanowicz
2. Wojciech Jóżwiak " Astrologia Samopoznania"
Junktura znaków to jest termin astrologiczny.
genny19
graphgraph

Przez takich "astrologów" jak owa Pani - straszących "saturnicznymi instytucjami" , jestem całkowicie zniechęcona do astrologii.

Do Nowa77 - niestety nie chcę się szarpać z ową Panią, jeszcze gotowa pociągnąć "kruka" do odpowiedzilności karnej. Żałosne.
kruk
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2011/03/18 14:58 Przez kruk.

Wolałabym nie zajmować żadnego stanowiska w tej dyskusji, ale odpowiem na pytanie zadane mailem - usunięcie (zablokowanie) konta jest jak najbardziej możliwe, lecz dokonuje tego administrator, nie użytkownik. Osobę, która prosiła mailem o usunięcie jej konta, jeszcze proszę o przemyślenie tej decyzji i udzielenie ostatecznej odpowiedzi. Natomiast uważam, że nie w porządku jest wyciąganie jakichś starych spraw z innych forów. Wiem, o które forum chodzi, ale tu jest forum Astrolabium i nie interesuje nas, co jest lub było gdzie indziej. Szczerze mówiąc, nie bardzo rozumiem, dlaczego wypowiedź Lucy sprowokowała aż tak ostre reakcje.
stargazer
Admin
graphgraph

Do góryStrona: 1...345678910
Moderatorzy: panTo