Re: 29*anareta 13 lat(a), 2 mies. temu
|
|
Najważniejsze jest określić stopień Asc i MC, a co do reszty jestem coraz bardziej skłonna do stosowania pełnych domów. Wejście do nowego znaku, wydaje mi się, że bardziej jest odczuwalne, niż wejście do nowego domu, za wyjątkiem Asc i Mc.
jak planeta wchodzi do "nowego" domu - zmiana nie jest odczuwalna natychmiast.Dopiero musi utworzyć aspekt, wtedy po raz pierwszy przejawi się na nowym poziomie.
|
|
|
|
|
Re: 29*anareta 13 lat(a), 2 mies. temu
|
|
posadowienie w domu tez gra dużą rolę ... pasuje opis VIII domowy i IX domowy ... strzelcowy i skorpioniasty ...
To ja bym go posadziła pod koniec domu VIII.
Zdobyte doświadczenie możemy wykorzystać dla naszego postępu np. przez zjawisko translacji czy kolekcji światła w modelu dynamicznym.
to dla mnie to jeszcze magia ;)
Dla mnie to też jeszcze czarna magia :) , tylko tak wymyślam.
Frawley pisze, że astrologia jest bardzo prosta i ma proste reguły. Trzeba tylko ciągle ćwiczyć te reguły tzn. tak często rzucać piłką do celu, aż w końcu się trafi. Ty to Lucy robisz, więc twój cel jest bliski. Ja natomiast dzielę włos na czworo i wymyślam sobie nowe teorie, bo za cholerę w tej prostocie nie mogę nic zobaczyć :)
Patrzę ciągle na mojego władcę horoskopu, czyli spalonego Merkurego w detrymencie, który jest do tego w kwadraturze z Marsem i nie mogę zrozumieć dlaczego jednak, moją domeną są zajęcia intelektualne. Skoro astrologia jest taka prosta to dlaczego nie taka oczywista.
Wymyśliłam sobie, że mój Merkury separuje się od Słońca, więc po młodzieńczym otępieniu ( które patrząc wstecz jednak mnie nieco dotknęło :) ), w końcu przyjdzie moc i do niego, gdy w progresjach wejdzie do Wodnika i własnej troistości.
Merkury przechodząc od Strzelca poprzez Koziorożca do Wodnika przechodzi pod władztwo Saturna, który w moim horoskopie jest chyba najsilniejszy, stąd pewnie nabieranie z wiekiem rozsądku.
Jeśli chodzi o translację światła, to nie bardzo wiem, czy wiem, o co chodzi. Merkury tworzy separacyjny sekstyl z Saturnem, od którego odbiera światło ( Saturn i Merkury sympatyzują ze sobą, bo Merkury jest w termie Saturna, a Saturn w termie Merkurego ), a następnie zbliża się do aplikacyjnej kwadratury z Marsem. Coś w stylu tego, że Mars ma siłę do działania dzięki Saturnowi i pracuje na Merkurego, pod którego jest władztwem, choc nie jest mu łatwo i lekko , bo to jednak kwadratura i ciężka praca o charakterze Saturna.
|
|
|
|
|
stopień węzeła księżycowego 13 lat(a) temu
|
|
Stopnie węzłowy
Kiedy significator siedzi w tym samym stopniu zajęte przez Węzły Księżyca, może założyć, zdradzieckich wpływ z węzłów - nawet jeśli jest w innym znakiem. Na przykład, jeśli Księżyca Północnej i Południowej Węzły są w temperaturze 28 ° Gem48 ", i 28 ° Sag48", a następnie planety na, powiedzmy, 28 ° Aries01 "będzie to dotyczyć - jak to być wszędzie w stopniu 28 z jakiekolwiek oznaczenia, . Ivy Jacobson nie przebierał w słowach o tym: "Każda planeta lub kąta w takim samym stopniu jak podkreśla węzłów do katastrofy, wypadków, ofiar śmiertelnych lub tragedii na wykresie horary lub porodzie, tym bardziej daleko idące po zdradzieckich jest zaangażowana. " Anthony Louis mówi, że planety w węzłowych stopni pokazuje "fatalnego wypadku", ale niekoniecznie przyjemne. Inne horary astrologów nawet nie używają węzłów. W każdym przypadku należy pamiętać, że jest to w części informacji, które muszą być sythesized z innymi informacjami w tabeli
mithras93.tripod.com/ "tłumacz gogle"
|
|
|
|
|
Re: 29*anareta 12 lat(a), 9 mies. temu
|
|
Widziałam milionerów z planetami w punktach 27, 28 i 29 stopni wszystkich znaków, najczęściej jednak sa to znaki ziemskie i wodne. Znam też przypadki, w których pozycja 29 Byka lub Skorpiona wskazywały bankructwa. Te dwa znaki mogą sygnalizować skrajności – wielkie fortuny lub finansowe katastrofy.
Planety w pozycjach 28, 29 stopnia znaku Lwa maja powiazanie z królewska gwiazdą stałą Regulus. Zauważyłam, że klienci z taką cechą kosmonogramu nie zawsze są zamożni, obracaja się jednak w bardzo wpływowych kręgach.
"Astrologia, sztuka przepowiadania przyszłośi" Carol Rushman
www.astro.com/astro-databank/Onassis,_Jacqueline_Kennedy – Regulus na MC.
www.astro.com/astro-databank/Gates,_Bill – Jowisz w 28stopniu Lwa, Pluton w 29 stopniu Lwa w 2 domu
www.astro.com/astro-databank/Louis_XVI%2C_King_of_France – Słońce i Jowisz w 30 stopniu Lwa w 12 domu – wpływowe kręgi nie wyszły mu na dobre..
|
|
|
|
|
Re: 29*anareta 12 lat(a), 8 mies. temu
|
|
lucy napisał:
gdzieś czytałam że planeta w ostatnich stopniach jest "zmęczona" i wówczas podobnie jak czlowiek zmęczony ujawnia swoje "najgorsze cechy" ... kiedy już sił brakuje a iść trzeba dalej ...
takie coś jest zauważalne np. na pielgrzymkach ... ludzie idą w szczytnym celu, ale w pewnym momencie zmęczenie daje się we znaki i wówczas ludzie bezwiednie zdejmują z siebie "maski" i wychodzi ich "całe człowieczeństwo" ;) ... oczywiście potem się ogarniają kryzys mija i jest OK
wydaje mi sie że właśnie tak działa planeta w ostatnich stopniach znaku ... pokazuje najgorsze cechy znaku
pozdr
Lucyna
hmmmm to co ma powiedziec moje dziecko, ktore wszystkie planety w horoskopie ma w 28 - 30*, kazda planeta w domu horoskopowym jest na wylocie.....
wg Twojej teorii Lucy musialaby byc najgorsza z najgoroszych...
nie przepadam za Twoim teoriami Lucy wybacz mi i tak prawde powiedziawszy filozofujesz za bardzo wg mnie
pozdrawiam
|
|
|
Happiness is the by-product of an effort to make someone else happy
|
|
|
|
Możesz się tylko cieszyć, że Twoje dziecko ma planety w ostatnich stopniach znaku. Wystarczy trochę zdrowego rozsądku i studiowanie horoskopów sławnych ludzi żeby zorientowac się, że ostatnie stopnie znaku dają dużo WłH. Metoda falsyfikacji jest dużo bardziej skuteczna niż filozofowanie i czary mary. Nowa nie słuchaj nawiedzonych teorii, radzę poczytać Carol Rushman (krytyczna panna zodiakalna), która wręcz utożsamia ostatnie stopnie z sukcesem. Ważniejsze jednak od klepania podręcznikowej wiedzy jest studiowanie radix osób znanych nam osobiście. W najbliższej rodzinie mam osoby z takim stopniami w zodiaku i nie sa one ani "zmęczone" ,ani tym bardziej nie objawiają "najgorszych cech znaku":) Za to "sukces sam ich szuka":) Nowa77, myśl samodzielnie, bo na forach sporo jest różnej maści kaznodziejów, którzy przelewają frustrację na innych.
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2011/03/17 12:58 Przez kruk.
|
|
|
|
dzieki kruk - to nie jest tak ze slepo wierze w to co pisza, ale czytam co na dany temat ktos ma do powiedzenia. Zainteresowal mnie topik o tych stopniach z uwagi na moja corke - nie jest w tym nic niezwyklego, bo kazdy kto sie urodzil przy koncu znaku pewnie ma takie stopnie w horoskopie, dziwi mnie tylko teoria niektorych osob....
dla osob zainteresowanych ksiazka Carol Rushman jest teraz w wyprzedazy w Klubie Dla Ciebie po 5zl :) własnie zamowilam...
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2011/03/17 15:19 Przez nowa77.
Happiness is the by-product of an effort to make someone else happy
|
|
|