Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

ROZMIESZCZENIE PLANET W DOMACH.
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 123
TEMAT: ROZMIESZCZENIE PLANET W DOMACH.
*
Re: ROZMIESZCZENIE PLANET W DOMACH. 16 lat(a), 7 mies. temu  
Z tego co pamiętam to na astro biorą dość duże orby, np. 9 stopni dla słońca... sam miałem tam chyba z pięć aspektów któych nie mam w Uranii. W Uranii nie masz kon. słońća z jowiszem, sprawdź
Alias
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

System domów Uranii jest autorskim systemem B. Krusińskiego (opis jest zamieszczony na stronie Uranii). W związku z tym wierzchołki domów są inne niż w systemie Placidusa.
kemot
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

witam...zgadzam się; mam drobną uwagę:w Uranii można wybrać praktycznie każdy z istniejących systemów domów /i pewnie wszyscy o tym wiedzą/ jest to program pod tym względem uniwersalny; można sobie wyklikać w tempie natychmiastowym radix u Kocha czy Regiomantusa, w systemie domów równych od Asc czy Mc itd;
w temacie "planet w domach" warto brać pod uwage fakt że horoskop nie jest sztywną instrukcją
działania, ma charakter dynamiczny; położenie planet na granicach domów może więc skutkować w obu polach;
nie pasuje to jednak do ciekawej teorii Wrońskiego że planety połozone w pierwszym czy ostatnim stopniu mają specyficzną, skutkująca określonymi cechami moc/i z tym osobiście też sie zgadzam/; no cóż...pozostaje nam konsekwentna obserwacja tego jak to działa /pozdro H.
halina
graphgraph

co do tej teorii Wronskiego to u mnie sie zgadza, ale to nie musi nic oznaczac, bo mam tylko jedna planete w pierwszym stopniu znaku, a na innych nie "patrzylem" pod tym katem.
uranity
graphgraph
Astrologia dla każdego

jak masz karte buwu lub innnej szanownej biblioteki to idz i znajdziesz bo tu ci nie pomoga :)

Alias teraz nie mam czasu wiem ze mam roznice dlatego wlasnie sie pytam
a DO WSZYSTKICH INNYCH pytanie czy jestescie naprawde przekonani do tego wszystkiego,albo chociaz do wiekszosci

bo ja ostatnio czytalam M. Gauquelin ,planety a osobowosc czlowieka'
i tam jest napisane ze prowadzil badania ktore osmieszyly wrecz astrologow
jedyne co podobno sie sprawdzilo to duze prawdopodobienstwo cech czlowieka gdy planeta wschodzi,goruje /zachodzi,dołuje
to tyle ?
Lena
graphgraph

ALIAS jak ci sie nudzi tu jest koniunkcja gtk.webpark.pl/Magda_Szati.pdf
jesli masz adobe readera mozesz sprawdzic ze nie wszystko zloto co sie swieci ;)
Lena
graphgraph

Lena napisał:
ja ostatnio czytalam M. Gauquelin ,planety a osobowosc czlowieka'i tam jest napisane ze prowadzil badania ktore osmieszyly wrecz astrologow
jedyne co podobno sie sprawdzilo to duze prawdopodobienstwo cech czlowieka gdy planeta wschodzi,goruje /zachodzi,dołuje
to tyle ?

Nie znalazłem w tej pracy nic ośmieszającego astrologów. Wręcz przeciwnie. Wszystko jest jednak kwestią interpretacji. Poza tym astrologia wg mnie jest sztuką, a nie nauką. Geniuszu i intuicji nie da sie wyjasnić matematycznie. Mozna nauczyć się malować, ale nie każdy będzie Van Goghiem.
kemot
graphgraph

Do góryStrona: 123