Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

12 kwadratur
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 123456789
TEMAT: 12 kwadratur
*
Kwadratury w zmiennych znakach 19 lat(a) temu  
I kolejny przypadek mówiący, że kwadratury w znakach zmiennych są trudne i upierdliwe:
K 27l, ASC 10* Panny, Sloneczka 9* Byka, Księzyc 8* Koziarożca 5d, ale Mars jest w Rybach w 7d, w kwad. do Neptuna w Strzelcu w 4d. Jeszcze jest Wenus Bliźniętach w 10d. słowem daleki, ale jednak jest wielki krzeż w znakach zmiennych i domach kardynalnych. To domy kardynalne uaktywniają ową konfigurację, manifestującą się w ciągłym niezadowoleniu z siebie i relacji partnerskich, odczuwany brak bezpieczeństwa. Ziemia ciągnie ku stałości i stabilizacji (wielki trygon) a zmienne znaki ku nowości i ekscytacji, pragną (mars) kochać i być kochane, szukają przygód i znajomości, ale jeżeli już się coś wydarzy, pojawi się men, to powoli i niezauważalnie następuje rozpad związku (wpływ Neptuna), partnerzy wcześniej sobie bliscy (głównie fiz.) stają się wobec siebie coraz bardziej obcy i żyją obok siebie. Pojawia się znudzenie i bierność, brak siły woli aby się z takiej wciągającej "w bagno" sytuacji wyrwać i siłą woli coś zmienić. Kwadrat Z Ryb do Bliźniąt czy Strzelca, kiedy są wplątane takie planety daje bierność i brak woli, podatność na wpływy i zmienność (emocjonalną), indolencję w dziedzinie zycia opisywaną przez domy w których są planety położone. Może wskazywać na okresy pewnej agresji partnerów, ludzi (Mars w 7d) które mogą być groźne dla WłH także w sferze seksualnej, a na pewno emocjonalnej.
astro1
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Kwadratury w zmiennych znakach 19 lat(a) temu  
c.d.
Powiązania takie mogą mówić rozwodach, zmianach w relacjach partnerskich na gorsze, brak umiejętności rozwiązywanie codziennych problemów i dzielenia się uczuciami, myślami, pragnieniami. Mówią o dużej emocjonalności i wrażliwości, powiązanej jednak z pragnieniami doświadczenia niezwykłych, ekcytujących doznań ciągle czekają na IDEALNYCH partnerów...
astro1
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: 12 kwadratur - cd... 19 lat(a) temu  
Witajcie!

Tak sklecone na prędce. Jeszcze nie dopracowane, ale zachęcam do dyskusji na ten temat. Myślę, że coś takiego można dopracować i umieścić w dziale Vademecum. Przydałoby się jeszcze napisać, co w danej kwadraturze czuje jeden znak do drugiego i jak jest na odwrót.

01 - Baran - Rak
Obraz: Wyruszający na wojnę mężczyzna zostawia kobietę z dziećmi w domu.
Konflikt: Wojna - pokój. Żołnież - jego żona lub matka.

02 - Byk - Lew
Obraz: Ulica. Po jednej stronie bank z kasami panecernymi, a po drugiej wielka witryna sklepowa. Hmm. Gdzie zostawić biżuterię?
Konflikt: Plebs - władca. Prostak - król. Posiadanie dla samego faktu posiadania i posiadanie po to, by móc w oczach innych błysnąć.

03 - Bliźnięta - Panna
Obraz: Artykuł w Super Expresie na temat najnowszego odkrycia chemicznego.
Konflikt: Coś o wszystkim - wszystko o czymś. Dziennikarz - historyk.

04 - Rak - Waga
Obraz: Kopciuszek, który musi pojawić się na wielkim balu.
Konflikt: Ja - oni. Dom - sąsiedzi. Ojczyzna - inne kraje.

05 - Lew - Skorpion
Obraz: "Ale snując swoje opowieści, był przez cały czas świadomy, że przytomnie doznawał życia, aby odnaleźć jego triumf i spełnienie w śmierci osoby."
Konflikt: Wspaniałomyślny król - czarnoksiężnik. Jasność - ciemność.

06 - Panna - Strzelec
Obraz: Prawnik, który nie jest w stanie zrozumieć naczelnej idei, która przyświecała twórcom prawa.
Konflikt: Ktoś kto trzyma się kurczowo słowników - Ktoś kto te słowniki tworzy.

07 - Waga - Koziorożec
Obraz: Relatywista i absolutysta przy jednym siedli stole.
Konflikt: Jest wiele prawd - jest jedna prawda. Karcę Cię, boś głupcem - W sumie to nie do końca mogę się z Tobą zgodzić, ale masz raczej rację.

08 - Skorpion - Wodnik
Obraz: Dzielił ludzi tylko na dwie kategorie: na tych, których kochał, i na tych, których nienawidził. Któregoś dnia przeczytał, że wszyscy są równi wobec prawa.
Konflikt: Dwie kategorie ludzi - tylko jedna kategoria ludzi.

09 - Strzelec - Ryby
Obraz: Jak uprawomocnić dekalog?
Konflikt: Filozofia - religia.

10 - Koziorożec - Baran
Obraz: Surowy ojciec karzący wybryki młodego syna.
Konflikt: Szybkość działania. Cele, aspiracje, ambicje. Starość - młodość. Wolno - szybko.

11 - Wodnik - Byk
Obraz: Rozłam między rewolucją przynoszącą nowe, a konserwatyzmem chcącym zachować stare.
Konflikt: To co nowoczesne - to co tradycyjne. Komunizm - systemy polityczne uznające prawo własności.

12 - Ryby - Bliźnięta
Obraz: Serce rozumu nie słucha.
Konflikt: Emocje - rozum.

Pozdrawiam
Pantomas
panTo
Admin
graph
astrolabium.pl

Re: Kobieta 27 L - do Astro1 19 lat(a) temu  
Witaj Astro1

Pozwoliłem sobie sporządzić horoskop przez Ciebie omawiany, ktory wygląda w następujący sposób:

Według mnie w głównej mierze widać tutaj wielki krzyż w znakach kardynalnych. Pozwól, że będę Cię cytował i wskazywał na czynniki horoskopu, które moim zdaniem o tym mówią.

> manifestującą się w ciągłym niezadowoleniu z siebie
> i relacji partnerskich, odczuwany brak bezpieczeństwa.

Jak dla mnie, to jest to Księżyc w Koziorożcu, który jest kaleczony opozycją przez Saturna. To bardzo ciężki układ, który może stanąć na przeszkodzie w dojściu do poczucia bezpieczeństwa w partnerstwie. Istnieje tendencja do popadania w stany melancholijne i poczucia wyobcowania.

> ku nowości i ekscytacji, pragną kochać i być kochane,
> szukają przygód i znajomości, ale jeżeli już się coś wydarzy,
> pojawi się men, to powoli i niezauważalnie następuje
> rozpad związku partnerzy wcześniej sobie bliscystają się
> wobec siebie coraz bardziej obcy i żyją obok siebie.

Jak dla mnie jest to po prostu opis Księżyca w Koziorożcu w V domu. Księżyc w V piątym domu będzie chciał flirtów. Zresztą Wenus w Bliźniętach bardzo lubi flirtowanie, a i ten Mars w VII też wydaje się znaczący. Ale Księżyc jest bardzo mocno pokaleczony, dlatego osoba ta ma duży problem z wejściem w bliską satysfakcjonującą relację emocjonalną.

> Pojawia się znudzenie i bierność, brak siły woli aby się z takiej
> wciągającej "w bagno" sytuacji wyrwać i siłą woli coś zmienić.

To jak dla mnie kwadratura Plutona do Księżyca, która powoduje, że bliskie relacje emocjonalne, które są nacechowane takim jakimś chłodem, mogą się ciągnąć bardzo długo. Całość może przypominać robabrywanie jakiegoś czyraka.

Oczywiście rzuca się w oczy ten Mars w VII domu, który zwykle powoduje, że osoby z taką konfiguracją szukają sobie agresywnych partnerów, z którymi mogą się troszkę pokłócić. To może być bardzo poważna przeszkoda w osiągnięciu satysfakcjonującego partnerstwa, bo tam zawsze będzie się coś działo, bo ta osoba po prostu lubi, jak coś w partnerstwie się dzieje, jak są tam jakieś pyskówki. Zresztą jest to jej na rękę, gdyż dzięki temu nie musi wchodzić w bliskie relacje emocjonalne, dzięki temu może trzymać się z boku, może siedzieć w swojej skorupie (Księżyc w Koziorożcu). Kwadrat od Neptuna sprawia, że w związkach tych mogą się pojawiać jakieś niedomówienia, czy przekłamania.

Tak czy inaczej, gdybym zobaczył taki horoskop, to w głównej mierze zwróciłbym uwagę na bardzo pokaleczony Księżyc. Na pewno przyczyn niepowodzeń na polu partnerskim szukałbym w dzieciństwie tej osoby. Wiesz jak jest, jak Księżyc w Koziorożcu, a do tego tak silnie pokaleczony, to coś tam musiało się zdarzyć.

Kurczę, ten Księżyc jest tak bardzo ważny, bo przecież to on nam mówi, o naszych najbardziej rdzennych stanach emocjonalnych, o tym, czy potrafimy zaznawać poczucia szczęścia, czy w naszych najbliższych relacjach z innymi potrafimy się otworzyć, czy jesteśmy jakoś ciągle stłamszeni i zamknięci. Jak dla mnie Księżyc jest cholernie ważny.

Mam nadzieję, że nie obraziłeś się tym, że pozwoliłem sobie sporządzić ten horoskop i w kilku miejscach się z Tobą niezgodzić. Wiesz, zwykle gdy ktoś pisze o jakichś układach lubię patrzeć na cały horoskop i nie potrafię czegoś mówić na podstawie jednego, czy dwóch aspektów. Dlatego, gdy ktoś podaje jakieś dane, to staram sie odtworzyć cały horoskop. Tak zrobiłem również w tym przypadku i wyszło mi to, co widzisz.

Jestem ciekaw Twojego zdania na temat tego, co napisałem.

Serdecznie pozdrawiam
Pantomas
panTo
Admin
graph
astrolabium.pl

Re: 12 kwadratur - cd... 19 lat(a) temu  
01 - Baran - Rak
Obraz: Wyruszający na wojnę mężczyzna zostawia kobietę z dziećmi w domu.
Konflikt: Wojna - pokój. Żołnież - jego żona lub matka.

Otoż to. Potwierdza właściciel ;)
Od siebie dodam:
Obraz. Płacząca matka na grobie poległego syna>??
Konflikt: Atak - Obrona
kwestor
graphgraph

Re: Kobieta 27 L - prognoza 19 lat(a) temu  
Witaj Astro1

Jeszcze tak sobie myślę, żeby Ci skrobnąć słów kilka na temat momentów kluczowych w życiu tej kobiety. Tak jakoś mi się wydaje, że największe zakręty w jej życiu miały miejsce w okolicach 24-26 roku życia. Zobacz, gdy dyrekcyjnie przesuniesz tego Marsa, to mniej więcej w tym czasie zaczyna on aktywizować ten wielki krzyż, który mniej więcej od 24 roku, życia przez tego dyrekcyjnego Marsa zaczyna się kręcić. Ale to nie wszystko, gdyż w tym samym czasie dyrekcyjna Wenus dochodzi do Saturna. Coś tam musiało się ważnego w tym czasie wydarzyć.

Tutaj należałoby poszukać jesze potwierdzenia w tranzytach. Nie będę tego tutaj robił, gdyż zostawię to Tobie i myślę, że podzielisz się swoimi spostrzeżeniami.

Drugą rzeczą, która jest niezmiernie istotna to okolice 30-33 roku życia, gdyż mniej więcej w tym czasie planety tworzące ten wielki krzyż zaczną wchodzić między sobą w aspekty. Dodatkowo Uran dojdzie do IC, co najprawdopodobniej spowoduje zmianę miejsca zamieszkania, a kto wie, czy nie wyjazd za granicę. Tak czy inaczej w tym czasie nastąpi ponowna aktywizacja wielkiego krzyża, a co za tym idzie wielki zakręt życiowy.

Wszystko, co tutaj napisałem, potraktuj jako propozycję do przemyślenia. Patrzę tylko po dyrekcjach i nie zagłębiam się w inne techniki prognostyczne. Ale zachęcam Cię do popatrzenia na to w ten sposób. Dyrekcje są bardzo fajne i co najważniejsze, one naprawdę działają!

Pozdrawiam
Pantomas
panTo
Admin
graph
astrolabium.pl

Re:koziorożec-baran 19 lat(a) temu  
Och, jak to do mnie pasuje!!
i zadziwiające że opisy pozostałych kwadratur a mam ich 8 w swoim radixie tez się zgadzają z tymi opisami.
Surowy ojciec...
astrei
graphgraph

Do góryStrona: 123456789