Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

12 kwadratur
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 123456789
TEMAT: 12 kwadratur
*
Re: Jakość kardynalna 13 lat(a), 7 mies. temu  
Black Halo: nie mam zbyt mocno obsadzonej jakosci kardynalnej ale moja klotliwosc wychodzi chyba ze strzelca.
O ile pamiętam masz koniunkcję Słońce z Uranem, na której już raz się przejechałem - mówiłem, że masz dobry kontakt z autorytetami, ale mówiąc to zapomniałem o tej koniunkcji. Ona również może być dość niesforna...

Pzdr.
panTo
Admin
graph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
astrolabium.pl
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Jakość kardynalna 13 lat(a), 7 mies. temu  
Doskonale. Autorytety sa po to by je kwestionowac. Nie, nie mam zbyt dorych kontaktow z ludzmi, ktorzy stoja wyzej niz ja w jakiejkolwiek hierarchii i nie lubie jak mi sie mowi co mam myslec i jak postepowac bo ja wiem najlepiej ;D Rzeczywiscie jest to dosc nieforne ale dodaje smaczku bo jak sie ma prawie same harmonijne aspekty w radixie to czlowiek jest mdly :P
black_halo
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: 12 kwadratur 13 lat(a), 3 mies. temu  
witam serdecznie.....

czytam sobie o tych kwadraturach, ja raj z Asc w baranie. Lubię ten układ, dwoistosć, czasem sprzeczność...to taka moje natura ( wnetrze raka, zewnętrznie baran)....
Wolę wnętrze i blizej mi do niego ale jest tylko i az moje.
cynamonowa
graphgraph

Re: kwadratury w znakach zmiennych 13 lat(a), 3 mies. temu  
Są to znaki zmienne, które są w stanie łatwo się dostosować..
..znaki zmienne są najmniej kłótliwe, a kwadratury w nich występujące są najsłabsze.

Mam w swoim horoskopie przewage planet w znakach zmiennych i rzeczywiście łatwo się dostosowuję i nie jestem kłótliwa.
No tak, ale z drugiej strony czym jest kłótnia? W moim odczuciu czymś merkurialnym..
Poza tym kłótliwość to w moim odczuciu nie tyle same konkretne znaki, co kombinacja Merkurego z Marsem - marsowy Merkury lub merkurialny Mars :) Może to być nieharmonijny aspekt w/w planet, a może to być Merkury w znaku Marsa lub Mars w znaku Merkurego.

Mam kwadraturę Marsa w Pannie ze Słońcem, Merkurym i Neptunem w Strzelcu.

Samo Słońce w kwadraturze z Marsem powoduje m.in.
tłumiona i nagle wybuchająca złość i agresjaastroportal.pl/index.php?page=aspekty-sl...rsem---opis-aspektow

Kwadratura Merkurego z Marsem także powinna dawać kłótliwość.

Niekontrolowane wybuchy złości, gniewnie rzucane słowa czy nawet podniesiony głos są mi całkiem obce.

Gdy się kłóce to atakuję ukrytą krytyką, ironizuję i wbijam małe szpileczki kąsliwymi uwagami w najczulsze punkty starając sie przy tym być opanowaną choć w srodku cała sie trzęsę.

Jest tu też Neptun, który rozmywa i usubtelnia ale kwadrat z Neptunem jest separacyjny w odróżnieniu do aplikacyjnych ze Słońcem i Merkurym.

Chyba ten Neptun nadaje pozory braku kłótni i hamuje mnie przed bezpośrednia konfrontacją.

Czy samo posadowienie kwadratury w znakach zmiennych łagodzi jej działanie?

U mnie, w odniesieniu do kłótliwości, to by się zgadzało.

Ale..moja siostra ma kwadraturę ( separacyjną) między Marsem w Rybach ( w koniunkcji z Wenus w Rybach), a Uranem w Strzelcu ( w koniunkcji z Jowiszem w Strzelcu).

I to jest przykład prawdziwej furiatki. To człowiek, który bardzo łatwo wpada w gniew i wyładowuje go w ostrych słowach, a dalsze rozniecanie kłótni doprowadza nawet do rękoczynów.
A Merkurego ma w Koziorożcu (jedynie w sekstylu z Marsem) i razem z Plutonem są to jedyne planety w znakch kardynalnych i w znakach kardynalnych brak kwadratur.

W tym wypadku energia planet Marsa z Uranem i jeszcze Jowiszem do tego jest tak silna, że nawet znaki zmienne nie są w stanie tego złagodzić. Dochodzi tu jeszcze umiejscowienie tej kwadratury w domach katowych Uran w 1, a Mars w 4 domu ( domach kardynalnych). I kto by pomyślał, że Ryby moga być agresywne..
neptis
graphgraph

Rudzińska
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2011/04/13 13:29 Przez Rudzińska.

Jako posiadaczka ścisłej kwadratury Słońce(Ryby) i Księżyc(Strzelec) powiem szczerze,że troszke podnieśliście mnie na duchu stwierdzeniem iz tu położona działa dość słabo-czytając opisy tego aspektu czułam niezły dyskomfort.Perspektywa wiecznej syzyfowej pracy raczej nikomu by do gustu nie przypadła-tym bardziej że niestety położenie w domach (II-XI)raczej korzyści finansowych nie rokuje-nich choć na innych polach miło i przyjemnie bedzie.Zastanawia mnie jednak jaki wpływ na ten aspekt ma fakt że Słońce jest w luźnej koniunkcji z Wenus(9^separacyjna) a Księzyc w identycznej koniunkcji z Neptunem.Jak to wszystko razem połaczyć.Czy moje marzenia sa zbyt niesprecyzowane aby mogły sie kiedyś zmaterializować?
Magnolia
graphgraph
Urodziny: 03/01

Re: 12 kwadratur 12 lat(a), 3 mies. temu  
hmmm... widac jest tak zle ze nawet nie warto o tym pisac :( smutne...
Magnolia
graphgraph
Urodziny: 03/01

Do góryStrona: 123456789