Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

12 kwadratur
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 123456789
TEMAT: 12 kwadratur
*
Re: 12 kwadratur - do Avernus 18 lat(a), 9 mies. temu  
Z moich rozmów z początkującymi oraz z lektury tematów na tym forum wynika,że:1)prawie każdy zajmuje się najpierw tym co jest"za płotem",czyli daleko, 2)nie mając nawet "podstawy podstaw"(to ulubione określenie mojego kolegi) usiłuje coś przewidzieć, coś wyznaczyć w czasie,3)rozmawia o horoskopie nie widząc całości tylko fragmenty.
Dlatego moim zdaniem ten temat oraz jemu podobne są jak najbardziej trafione w dziesiątkę. Ale....ja sama byłam wściekła,jak moja prof. zalecała powtarzać sobie co znaczy: Mars w Baranie, Mars w Byku......Mars w 1 domu,Mars w 2domu.....władztwo, wygnanie,upadek,wywyższenie,trygon, kwadratura i wiele innych...a dziś błogosławię Ją za to. Ale przede wszystkim mówiła,że astrologia to nie te regułki i mechaniczne ich stosowanie ale własne myślenie i własne wnioski.Nie sądzę,żebym szybko jej i innym dorównała, ale wiem, że do wszystkiego każdy dojdzie w swoim czasie.I niekoniecznie w tym wcieleniu.
Pantomasie, warto od czasu do czasu odświeżać takie tematy i wprowadzać
nowe, bo coś mi się zdaje,że pokolenie poszukujących już dorosło... i wciąż się rodzi.... a sam wiesz,że zazwyczaj więcej jest "nawiedzonych niż uczonych".
Pozdrawiam-ass..któremu dziś zebrało się na pisanie!
ass
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Do Pantomasa :)

Dziękuję za odwiedzenie naszej strony.
Data i godzina otworzenia strony (podana na stronie) jest oczywiscie tylko tranzytem do kosmogramu firmy MCS , ktorej powstania datę i godzinę starannie dobieraliśmy, więc kosmogramy porównawcze mogą być bardzo mylące, tym bardziej, że kosmogram otwarcia strony odziedziczył sporo cech po kosmogramie jej ojca, webmastera Sanika.

Między innymi dlatego, że fundamentem naszej działalności jest astrologia, kosmogram MCS ma Urana na Asc. i tym bardziej ucieszyła mnie Twoja wypowiedź, w której użyłeś uranicznego słowa "energetyzujący" :)
To jest kolejny dowód na to, co napisałem o tworzeniu firm.
Skuteczność przede wszystkim.

Pozdrawiam

Artur Laskowski
www.avernus.pl
www.avernus.pl
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

www.avernus.pl napisał:
kosmogram MCS ma Urana na Asc. i tym bardziej ucieszyła mnie Twoja wypowiedź, w której użyłeś uranicznego słowa "energetyzujący" :)
To jest kolejny dowód na to, co napisałem o tworzeniu firm.

Słowa 'energetyzujący' użyłem w kontekście Marsa strony www.avernus.pl na Ascendencie strony www.astrolabium.pl; właśnie z tej perspektywy Twoje pojawienie się tutaj jest dane mi oglądać.

Pozdrawiam
Pantomas
panTo
Admin
graph
astrolabium.pl

Cieszę się, że można coś zdynamizować pozytywnie i stało się moim udziałem wzmacnianie Ascendentu jego naturalnym władcą - Marsem.
Jestem zwolennikiem popularyzowania astrologii i oddemonizowania jej oblicza oraz jej demitologizacji, i cieszę się, że jest Astrolabium!
Odnośnie Asc oraz całego kosmogramu Astrolabium - miłoby zobaczyć ten kosmogram :)

Pozdrawiam

Artur Laskowski
www.avernus.pl
www.avernus.pl
graphgraph

Trzeba było trochę poszperać. :)
Ale oczywiście można też się zapytać jak to uczyniłeś:

http://astrolabium.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=134&Itemid=58

Jesteśmy ciekawi Twoich refleksji na temat tego kosmogramu/radixu i w porównaniu z Avernus'em.

Pozdrawiam
michael
Admin
graphgraph
Płeć: Mężczyzna kwinkunks23 Kwinkunks Blog Miejsce: Gdańsk Urodziny: 10/10
s1.polchat.pl/chat.php?_room=chat_astrolabium
"Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą."
Fiodor Dostojewski
"Wniosek to punkt w którym nie masz już siły dalej myśleć."
Eddie Murphy

Bardzo Ci dziękuję Michael :)

Ostatnio mam bardzo wypełniony i pracowity czas (głównie tworzenie tekstów do stronki, organizacja i przygotowanie kursów, wykładów) ale zerknąłem na porównawczy stronek.
Zaznaczam jednak, że kosmogram Avernusa jest jedynie tranzytem do bazowego kosmogramu MCS i do kosmogramu Avernusa przykładam drugorzędne znaczenie.
Jednakże pytałeś o stronki, tak więc skoncentruje się na tym, co uważam w ich relacji za pożądane:
Podoba mi się wzajemne wsparcie środków i celów (Słońce trygon Księżyc), a także stabilizację i wsparcie wizerunku - Księżyc Avernusa w trygonie do Asc Astrolabium i jednocześnie w sekstylu do MC Astrolabium - i wymiennie - Księżyc Astrolabium w trygonie do MC Avernusa.
Dynamizacja i pójście (a raczej wystrzelenie) do przodu podwójnym nelsonem: Mars Avernusa na Asc Astrolabium i jednocześnie w sekstylu do MC Astrolabium i wymiennie - Mars Astrolabium w opozycji do Asc Avernusa.
To, co mi się podoba NAJBARDZIEJ - to wektorowy Jowisz na MC Astrolabium, a w samym już wektorze - co jeszcze bardziej potwierdza stabilność wspólnego budowania oblicza astrologii - Saturn trygon Asc i sekstyl MC.
To tyle jeżeli chodzi o pierwsze zerknięcie na te kosmogramy.
Rozwój postrzegania astrologii poprzez wzajemną relację tych dwóch stron dostrzegam w kwinkunksowym aspektowaniu Uranów, także delikatnie w wektorze.
Nie zdążyłem jeszcze dokładnie porównać wektora do poszczególnych kosmogramów - oprócz mocno rzucającego się w oczy wektorowego Jowisza na MC Astrolabium, z czego bardzo sie cieszę, albowiem moim marzeniem jest aby jak najwięcej tak dobrze przygotowanych merytorycznie serwisów (których niestety brak :( w Internecie ) było jak najszerzej rozpopularyzowane w świecie, by uświadamiać ludzi czym jest astrologia.

Pozdrawiam

Artur Laskowski
www.avernus.pl
www.avernus.pl
graphgraph

Re: 12 kwadratur 18 lat(a), 9 mies. temu  
Ach, zapomniałem powiedzieć o kosmogramie Astrolabium.

Nie będę go omawiał, tylko wymienię, co zwróciło moją uwagę:

Na plus:
*siła Plutona w pierwszym (jako że urodzeniowo mam Plutona w I-szym i jesto to jedno z moich ulubionych umiejscowień Plutona)
*Asc w Strzelcu na ekspansję i koresponduje z USA (ładnie harmonizuje z Arroyo, który wita na pierwszej stronie)
* Słońce z Uranem - na świadomość astrologii
www.avernus.pl
graphgraph

Do góryStrona: 123456789