Bardzo Ci dziękuję Michael :)
Ostatnio mam bardzo wypełniony i pracowity czas (głównie tworzenie tekstów do stronki, organizacja i przygotowanie kursów, wykładów) ale zerknąłem na porównawczy stronek.
Zaznaczam jednak, że kosmogram Avernusa jest jedynie tranzytem do bazowego kosmogramu MCS i do kosmogramu Avernusa przykładam drugorzędne znaczenie.
Jednakże pytałeś o stronki, tak więc skoncentruje się na tym, co uważam w ich relacji za pożądane:
Podoba mi się wzajemne wsparcie środków i celów (Słońce trygon Księżyc), a także stabilizację i wsparcie wizerunku - Księżyc Avernusa w trygonie do Asc Astrolabium i jednocześnie w sekstylu do MC Astrolabium - i wymiennie - Księżyc Astrolabium w trygonie do MC Avernusa.
Dynamizacja i pójście (a raczej wystrzelenie) do przodu podwójnym nelsonem: Mars Avernusa na Asc Astrolabium i jednocześnie w sekstylu do MC Astrolabium i wymiennie - Mars Astrolabium w opozycji do Asc Avernusa.
To, co mi się podoba NAJBARDZIEJ - to wektorowy Jowisz na MC Astrolabium, a w samym już wektorze - co jeszcze bardziej potwierdza stabilność wspólnego budowania oblicza astrologii - Saturn trygon Asc i sekstyl MC.
To tyle jeżeli chodzi o pierwsze zerknięcie na te kosmogramy.
Rozwój postrzegania astrologii poprzez wzajemną relację tych dwóch stron dostrzegam w kwinkunksowym aspektowaniu Uranów, także delikatnie w wektorze.
Nie zdążyłem jeszcze dokładnie porównać wektora do poszczególnych kosmogramów - oprócz mocno rzucającego się w oczy wektorowego Jowisza na MC Astrolabium, z czego bardzo sie cieszę, albowiem moim marzeniem jest aby jak najwięcej tak dobrze przygotowanych merytorycznie serwisów (których niestety brak :( w Internecie ) było jak najszerzej rozpopularyzowane w świecie, by uświadamiać ludzi czym jest astrologia.
Pozdrawiam
Artur Laskowski
www.avernus.pl