Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
Rozmawiamy tutaj na temat technik związanych z przewidywaniem przyszłości. Więcej znajdziecie na www.astrolabium.pl/astrologia/prognostyczna
W dółStrona: 12345
TEMAT: Solariusz a lunariusz
Re: Solariusz a lunariusz 13 lat(a), 8 mies. temu  
Stargazer zauważyłam, że jest to 2006 dlatego z perspektywy czasu prosiłam Cię o wypowiedź. Zastanawiam się jednak, czy 8 domowe Słońce mogło wskazywać na to co sie wydarzyło.
Mnie osobiście solariusz nie gra. Myślę, że gdzieś popełniam błąd w interpretacji. Wogóle nie widzę w moich solariuszach dzieci ani zwiastunów ciąż a już wogóle nie widać jak przez ostanie 2-3 lata sobie namieszałam. Natomiast tranzyty u mnie sie sprawdzają, powiedziałabym nawet że bardzo.
Co do Saturna, o którym pisał Tomek to chyba niezaprzeczalnie jest to podstawa i w większości wypadków jego tranzyty działają na ludzi. Widziałam wiele razy jak różne dziwne historie, które pokrywały się z tranzytami Saturna. Dlatego zawsze mam na niego oko ;-)
Tomku, Gestalt "liznełam" zaledwie i nie bardzo wiem o co chodzi z tym domykaniem figur (mogę jedynie sie domyślać) ale jak napiszesz coś w klimacie nlp pewnie zrozumię ;-)))
zaczarowana
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Śmierć w rodzinie - solariusz i lunariusz 13 lat(a), 8 mies. temu  
Dla zainteresowanych - zamieszczam mój solariusz na 2006 rok (sam i nałożony na radiks) oraz lunariusz na datę wcześniej wspomnianego wydarzenia (śmierć ojca). Uświadomiłam sobie, że jednak nie działo się to podczas oddziaływania lunariusza na przełom sierpnia/września (w którym znalazło się skupisko planet w 8 domu), lecz następnego, z 23 września 2006.

Zwróćcie uwagę na Saturna na IC lunariusza. Jego oddziaływanie pokryło się dokładnie z ówczesnym tranzytem Saturna przez mój IC. Mało tego - układ domów w tym lunariuszu niemal dokładnie pokrywa się z radiksowym, co wg jednej z reguł Morinusa ma bardzo duże znaczenie... W dodatku Saturn w radiksie jest również w IV domu (choć nie na IC) i jest władcą VIII.

Solariusz

Lunariusz

(Kliknij, aby powiększyć)
stargazer
Admin
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2010/01/13 20:32 Przez stargazer.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Domykanie figur 13 lat(a), 8 mies. temu  
Zaczarowana napisała:
Tomku, Gestalt "liznełam" zaledwie i nie bardzo wiem o co chodzi z tym domykaniem figur (mogę jedynie sie domyślać) ale jak napiszesz coś w klimacie nlp pewnie zrozumię
Też nie bardzo wiem, co to znaczy, ale słyszałem, że tam jest takie założenia, z których wynika, że człowiek chory (tam choroba jest lekkim zjawiskiem, chodzi o taką chorobę psychologiczną) nie domyka figur, czyli nie kończy czynności, które zaczął. Coś mogłem przekręcić, ale tak właśnie rozumiem to stwierdzenie i to miałem na myśli. Musisz sobie pogooglować trochę. Jak znajdziesz coś ciekawego, to podeślij...

Pozdrawiam
panTo
Admin
graph
astrolabium.pl

www.terapia-gestalt.net/zalozenia.php

Coś dla ciekawskich ;-) Końcówka jest bardzo ciekawa.
zaczarowana
graphgraph

Stargazer bardzo dziekuję za te dane. Przyjrzałam się dokładniej Twojemu Solariuszowi na 2006 rok i myślę, że w połaczeniu z natalem i trnzytami mógł wskazywac na duże zmiany w Twoim życiu rodzinnym. Chciałam jeszcze zapytać (jeżeli mogę) czy śmierć Twojego taty była czymś nagłym i nieoczekiwanym? Pytam o to w kontekście Urana w IV domu. Tak wogóle to przepraszam, że Cię tak o to wypytuję i jeżeli są to zbyt bolesne tematy to nie musisz mi na nie odpowiadać.
zaczarowana
graphgraph

Tak, był to szok dla wszystkich - nic na to nie wskazywało. Dopiero teraz zauważyłam powiązanie z tym Uranem. Uran w samym solariuszu w 4 domu, a asc solariusza wypada na radiksowym Uranie... To był w ogóle dziwny rok, pełen zaskoczeń, niespodzianek i zakończeń.
stargazer
Admin
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2010/01/16 00:46 Przez stargazer.

Ja tylko od siebie dodam, że:

1. W tym horoskope Ascendent radixu jest w VIII domu solariusza. Wg Morinusa elementy horoskopu działają głównie przez domy planetariusza, czyli w tym przypadku ciało (I dom radixu) otoczone było śmiercią (VIII dom solariusza).

2. Ważna wg mnie jest nałożenie osi IC-MC. MC radixu jest w koniunkcji z IC solariusza: wiele spraw domowych wymaga uwagi i pracy, one stają się niejako sprawami do załatwienia w tamtym roku.
panTo
Admin
graph
astrolabium.pl
Ostatnio zmieniany: 2010/01/16 01:06 Przez panTo.

Do góryStrona: 12345