Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
Rozmawiamy tutaj na temat technik związanych z przewidywaniem przyszłości. Więcej znajdziecie na www.astrolabium.pl/astrologia/prognostyczna
W dółStrona: 12345
TEMAT: Solariusz a lunariusz
Re: Solariusz a lunariusz 11 lat(a), 7 mies. temu  
No ale musisz przyznać, że jest różnica między 0°01' a parę stopni . To przecież parę miesięcy różnicy.
Bona
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

koniunkcja progresywnego solariuszowego Księzyca do władcy X domu natawnika

Bona napisał:
No ale musisz przyznać, że jest różnica między 0°01' a parę stopni . To przecież parę miesięcy różnicy.

Tak, ta koniunkcja uściśla się mniej więcej dwa i pół miesiąca później. W sumie wtedy było oficjalne (na zewnątrz) ogłoszenie mojego awansu. Było duże spotkanie środowiska zawodowego z trójmiasta (przedstawiciele szkół, sądów, policji, ośrodków adopcyjnych i MOPSów). Jak będę w pracy to odszukam datę, kiedy to dokładnie było i porównam jak wówczas ta koniunkcja wyglądała.

Mam tylko wątpliwość, czy progresywny Księżyc solariusza uściśli godz urodzenia. Przecież to nie lunariusz. Ale w wolnej chwili sprawdzę czy w innych okolicznościach też coś takiego miało miejsce.

pozdr Lucy

ps. sprawdziłam na dzień posiedzenia zespołu interdyscyplinarnego progresywny Księżyc solariusza robił 0*12' koniunkcję do władcy X domu natawnika.
lucy
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2012/02/16 19:31 Przez lucy.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Oj Lucy Ty znów swoje :)
Ja mówię o jednym wydarzeniu i jednoczesnym połączeniu progresywnego Księżyca solariusza z:
a) czymś w solariuszu
b) czymś podobnym w horoskopie urodzeniowym.

I jaka ma być ogólniejsza reguła? Taki Księżyc u każdego symbolizuje co innego (domy).

Czy musiałaś na tym posiedzeniu przedstawiać swoje dokonania? Ocenić to jakoś?
Bona
graphgraph

Bona napisał:
Oj Lucy Ty znów swoje :)
Ja mówię o jednym wydarzeniu i jednoczesnym połączeniu progresywnego Księżyca solariusza z:
a) czymś w solariuszu
b) czymś podobnym w horoskopie urodzeniowym.

I jaka ma być ogólniejsza reguła? Taki Księżyc u każdego symbolizuje co innego (domy).

Czy musiałaś na tym posiedzeniu przedstawiać swoje dokonania? Ocenić to jakoś?

No przecież piszę ;) jeżeli przyjmujemy, że solariusz działa rok, to w tym czasie, podczas działania solariusza, progresywny Księżyc solariusza robi aspekt do:
a) trygon do MC solariusza (dzień podpisanie umowy)
b) koniunkcja do władcy MC natawnika (Pierwsze oficjalne wystąpienie na zewnatrz. Tak, musiałam wykazać się jak pracowałam i co udało mi się zrobić)

Wg mnie taki Księżyc symbolizuje poprostu "wydarzenie", a aspekty do MC i władcy X domu pokazały obszar, gdzie wydarzenie miało miejsce.
lucy
graphgraph

Lucy,
nie mam wrażenia, że zostałam przez Ciebie zrozumiana.
Piszesz o kolejnych wydarzeniach, które miały związek ze sobą, ale nie nastąpiły tego samego dnia. Miało to miejsce w innym czasie. A pr. Księżyc w solariuszu pokazał kiedy to było. Raz w oparciu o jego aspekt do solariusza, a drugi raz do radixu.
Mi chodziło o coś innego.
Bona
graphgraph

Bona
W tym samym dniu, gdy Księżyc progresywny solariusza robił aspekt do MC w solariuszu, ten sam Księżyc nie robił ścisłych aspektów ani do MC, ani do władcy X domu. Jedyne co zauważyłam to kwinkunks tego Księżyca do natalnego Urana (orba 0*24'). Uran w natawniku jest w władcą XII domu i jest w VII domu.

Jako ciekawostka, lunariusz obowiązujący w dniu podpisania umowy.
Węzeł Północny w koniunkcji z MC natawnika,
Merkury, który w natawniku leży na MC tu w zrobił opozycję do Księżyca lunariuszowego i koniunkcję do Węzła Północnego natawnika.

lucy
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2012/02/18 06:50 Przez lucy.

Do góryStrona: 12345