lucy napisał:
Nigdzie się z tym nie spotkałam, ale zrobiłam (w celach edukacyjnych) progresje solariusza. I ku mojemu zdziwieniu, gdy progresywny Księżyc solariusza robił trygon do MC solariuszowego podpisywałam umowę na wyższe stanwisko. Progresja wskazała co do dnia moment podpisania umowy. Przypadek? Czy ktoś próbował progresji solariusza?
Tak.
Mary Fortier Shea - Planets in Solar Returns: Yearly Cycles of Transformation and Growth (Revised Edition)
Między innymi używa progresywnego, solarnego Księżyca w aspektach do solarnych lub natalnych planet.
Zauważyłam, że Księżyc progresywny (przy krótkich okresach czasu, tylko Księżyc przesuwa się na tyle szybko w progresjach, aby można było zauważyć jakieś różnice) symbolizuje tylko te tematy - domy, w których jest posadowiony w horoskopie urodzeniowym i domy, których jest władcą.
Parę razy się rozczarowałam, bo myślałam, że pr. Księżyc pokaże czas jakiegoś wydarzenia dotyczącego również innych domów.
Jeszcze jedno, Lucy, taki pr. Księżyc ma ścisły(zerowy) aspekt przez 2, trzy dni. Zauważyłam, że kręciłaś swoim kółkiem. Jeśli pr. Księżyc robił również jakieś aspekty z hor. urodzeniowym, albo osie albo planety, to jest to całkiem prawdopodobne, że masz dobrą godz. urodzenia. Jeśli jest to tylko do solarnego MC to byłabym ostrożna. Czy inne techniki wskazują na to samo? I na co? Jak brzmi ogólniejsza reguła na MC trygon Księżyc? Czy można ją zastosować przy innych horoskopach? W innym czasie w Twoim horoskopie?
Zadaję dużo pytań? :)
Pozdrawiam
B.