Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
Rozmawiamy tutaj na temat technik związanych z przewidywaniem przyszłości. Więcej znajdziecie na www.astrolabium.pl/astrologia/prognostyczna
W dółStrona: 12345
TEMAT: Solariusz a lunariusz
Re: Solariusz a progresje 11 lat(a), 9 mies. temu  
Nigdzie się z tym nie spotkałam, ale zrobiłam (w celach edukacyjnych) progresje solariusza. I ku mojemu zdziwieniu, gdy progresywny Księżyc solariusza robił trygon do MC solariuszowego podpisywałam umowę na wyższe stanwisko. Progresja wskazała co do dnia moment podpisania umowy. Przypadek? Czy ktoś próbował progresji solariusza?
lucy
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Ostatnio zmieniany: 2011/12/25 21:33 Przez lucy.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Solariusz a realizacja 11 lat(a), 9 mies. temu  
z cyklu z obserwacji zyciowych:

Tegoroczny ASC Solariusza wypadał mi dokładnie na urodzeniowym Marsie w Skorpionie w VIII domu natawnika. Co chwila rozkłada mi jakieś choróbstwo z gorączką. I mam notorycznie awarie hydrauliczne. Osiedlowi hydraulicy już się uśmiechają na ulicy jak mnie widzą :P. Zaczęło się w 2 dzień po urodzinach: runęła wanna w której siedziałam :P jedyna myśl jaka mi przemknęła wówczas to było : rewelacyjnie się zapowiada ;). Był dzień wolny, nie mogłam ściągnąc żadnego hydraulika. Sama podłaczałam wszystkie rurki, rureczki itp. że nie zalałam sąsiadów to cud ;). Potem była wymiana kapiących liczników, następnie węże pod wanną, wymiana zaworka od zimnej wody, wymiana węza od prysznica (4 razy) i wymiana spłuczki. Co ciekawe wszystkie te awarie nie udawało się naprawić za pierwszym razem, trzeba było do nich podchodzić po 2-3 razy. Z nadzieją myślę o następnym solariuszu ;).

pozdrawiam Lucyna (znowu z podniesioną temperaturą i pękniętym wężykiem od prysznica)
lucy
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2011/12/28 12:17 Przez lucy.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Solariusz a realizacja 11 lat(a), 9 mies. temu  
Jeśli chodzi o realizację solariuszy w praktyce, to u mnie ciekawie wyszło w zeszłym roku. Miałam Słońce z Merkurym w IX domu i zaczęłam się zastanawiać: "Wyjadę za granicę? A może pójdę na studia?" Obie wersje wydawały mi się jednak mało prawdopodobne. Ale nieco później dowiedziałam się o ciekawych studiach podyplomowych. Jednak nabór już się zakończył i planowałam spróbować w kolejnym roku. Tymczasem rodzina zaczęła mnie namawiać: "Składaj papiery, może są jeszcze wolne miejsca". I udało się! Nieoczekiwanie, właściwie z dnia na dzień znalazłam się na studiach :)
stargazer
Admin
graphgraph

Re: Solariusz a progresje 11 lat(a), 7 mies. temu  
lucy napisał:
Nigdzie się z tym nie spotkałam, ale zrobiłam (w celach edukacyjnych) progresje solariusza. I ku mojemu zdziwieniu, gdy progresywny Księżyc solariusza robił trygon do MC solariuszowego podpisywałam umowę na wyższe stanwisko. Progresja wskazała co do dnia moment podpisania umowy. Przypadek? Czy ktoś próbował progresji solariusza?
Tak.
Mary Fortier Shea - Planets in Solar Returns: Yearly Cycles of Transformation and Growth (Revised Edition)
Między innymi używa progresywnego, solarnego Księżyca w aspektach do solarnych lub natalnych planet.

Zauważyłam, że Księżyc progresywny (przy krótkich okresach czasu, tylko Księżyc przesuwa się na tyle szybko w progresjach, aby można było zauważyć jakieś różnice) symbolizuje tylko te tematy - domy, w których jest posadowiony w horoskopie urodzeniowym i domy, których jest władcą.
Parę razy się rozczarowałam, bo myślałam, że pr. Księżyc pokaże czas jakiegoś wydarzenia dotyczącego również innych domów.

Jeszcze jedno, Lucy, taki pr. Księżyc ma ścisły(zerowy) aspekt przez 2, trzy dni. Zauważyłam, że kręciłaś swoim kółkiem. Jeśli pr. Księżyc robił również jakieś aspekty z hor. urodzeniowym, albo osie albo planety, to jest to całkiem prawdopodobne, że masz dobrą godz. urodzenia. Jeśli jest to tylko do solarnego MC to byłabym ostrożna. Czy inne techniki wskazują na to samo? I na co? Jak brzmi ogólniejsza reguła na MC trygon Księżyc? Czy można ją zastosować przy innych horoskopach? W innym czasie w Twoim horoskopie?
Zadaję dużo pytań? :)

Pozdrawiam
B.
Bona
graphgraph

Re: Solariusz a progresje 11 lat(a), 7 mies. temu  
Jeszcze jedno, Lucy, taki pr. Księżyc ma ścisły(zerowy) aspekt przez 2, trzy dni. Zauważyłam, że kręciłaś swoim kółkiem. Jeśli pr. Księżyc robił również jakieś aspekty z hor. urodzeniowym, albo osie albo planety, to jest to całkiem prawdopodobne, że masz dobrą godz. urodzenia. Jeśli jest to tylko do solarnego MC to byłabym ostrożna.

Progresje natawnika:
Progresywny Księżyc był wtedy na wierzchołku XII domu natawnika:P

Progresywny Księżyc - koniunkcja progresywny MC (0*01')

Progresywny Merkury opozycja do natalnego Księżyca (0*02'). Merkury w natawniku dokładnie na MC.
lucy
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2012/02/15 19:35 Przez lucy.

Re: Solariusz a lunariusz 11 lat(a), 7 mies. temu  
Lucy,
chodziło mi o progresywny Księżyc w solariuszu. Czyli czy oprócz trygonu do solariuszowego MC miał również jakieś aspekty z hor. ur.: do MC ur., do wł. 10d ur., do planet w 10d ur.
Bona
graphgraph

Re: Solariusz a lunariusz 11 lat(a), 7 mies. temu  
koniunkcja progresywnego solariuszowego Księzyca do władcy X domu natawnika
lucy
graphgraph

Do góryStrona: 12345