Błędy astrologów 2 8 lat(a), 4 mies. temu
|
|
Michor napisał
"Podsumowując: niestety, astrologia jest szkodliwa, przynajmniej z dwóch względów. Po pierwsze ludzi z problemami emocjonalnymi utwierdza w tych problemach, bo skoro "widać" te problemy w horoskopie, to przecież zawsze tam będą. Próby rozwiązywania tych problemów niczego nie zmienią, bo "zły" horoskop już dobrze ulokował się w podświadomości. Malefików jest pod dostatkiem, ale nawet jeden by wystarczył, żeby obarczyć go całym "złem" własnej osobowości. Po drugie, może skłaniać do nieodpowiedzialnych, czy drastycznych zachowań, bo jeśli w horoskopie mam "odjazd", to świadomie i podświadomie mogę sobie na wiele pozwolić. Taki mam horoskop, więc taki jestem. Znajoma z dzisiejszego spotkania napisała jeszcze u mnie: "Odrzuć astrologię, a zaczniesz panować nad swoim życiem". Brzmi jak cytat z kazania, ale to sama prawda. Może nie tak od razu w 100% to zapanowanie nad sobą, ale na pewno bardziej niż z garbem swojego horoskopu."
Astrologia i Ci co są nią pochłonięci mają to zapisane w horoskopach przynieśli to ze sobą na ZIEMIĘ w chwili urodzenia dlatego ani nie ma sensu ich od tego odwodzić ani wywodzić się na te tematy ktoś kto ma zapisane to w swoim PROGRAMIE ŻYCIA po prostu będzie to robił koniec i ........;)
Czy palenie papierosów ,czy picie alkoholu albo zażywanie narkotyków nie jest szkodliwe? Powiem tak nawet nieodpowiednie podejście do sportu może być szkodliwe a błędy...........popełniają nawet prawnicy ,lekarze ,inżynierowie myślę że wszyscy bo nikt nie jest nieomylny a jak ktoś traktuje astrologię jako WYROCZNIĘ to tak to powiem że jest szkodliwa ,jeżeli tylko ASTROLOGIA jest zabawą z czasem i przestrzenią bez zbędnego symbolizowania spraw może być przyjemna pożyteczna i sprawiająca satysfakcję. To zależy jak kto do tego podchodzi.
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2015/05/27 09:00 Przez Walczak.
|
|
Re: Błędy astrologów 2 8 lat(a), 3 mies. temu
|
|
Człowiek a w szczególności ZAGUBIONY człowiek zawsze w swej bezsilności będzie szukał wyjścia z sytuacji jaka go spotka i tu PSYCHO-ASTROLOGIA wiele robi dobrego - gdyż może wskazać momenty kiedy człowiek przestaje być ZAGUBIONY i zaczyna wierzyć we własne siły ,ważne by ASTROLOGIA nie stała się jedynym punktem odniesienia do otaczającej nas rzeczywistości ,ważne by nie ufać tylko w to co mówią astrolodzy interpretując horoskop ,ważne by mieć swój plan na życie. Ale nigdy nie powiem że ASTROLOGIA jest zła ,zły może być człowiek który interpretuje horoskop ,lub niedoświadczony.
KIEROWAĆ SWOIM ŻYCIEM? - wszyscy na tym świecie zależni jesteśmy jeden od drugiego więc jeżeli Ty kierujesz swoim życiem tak jak Ty uważasz za słuszne ,gdzieś ktoś musi być kierowany i kreowany tak jak Ty sobie to wymyśliłaś/eś - ten ktoś musi robić coś wbrew temu co chce robić. TWOJA SIŁA PRZEBICIA ZMUSZA DO ROBIENIA CZEGOŚ CZEGO NIE CHCE INNA JEDNOSTKA GDYŻ JEST SŁABSZA. A jeżeli to on zaczął właśnie KIEROWAĆ SWOIM ŻYCIEM to najprawdopodobniej ty przestałaś/łeś to robić ,gdyż twoja siła przebicia zmalała. Prawo dżungli
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2015/05/30 10:05 Przez Walczak.
|
|
Re: Błędy astrologów 2 8 lat(a), 3 mies. temu
|
|
Wolna wola - to co mnie otacza to spore więzienie w czasie i przestrzeni kosmosu ,reguły są tu narzucone od momentu kiedy przekraczamy bramę narodzin ,jak skazany więzień wchodzimy w świat dobra i zła hmmm ....postępować dobrze czy źle? Postępować tak bym ja tylko miał dobrze czy tak by i inni mieli dobrze? Ale jak okażę słabość przegram ,jak będę tyranem znienawidzą mnie ,wybieraj masz WOLNĄ WOLĘ!
Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Re: Błędy astrologów 2 8 lat(a) temu
|
|
Walczak napisał:
Czy palenie papierosów ,czy picie alkoholu albo zażywanie narkotyków nie jest szkodliwe? Powiem tak nawet nieodpowiednie podejście do sportu może być szkodliwe a błędy...........popełniają nawet prawnicy ,lekarze ,inżynierowie myślę że wszyscy bo nikt nie jest nieomylny a jak ktoś traktuje astrologię jako WYROCZNIĘ to tak to powiem że jest szkodliwa ,jeżeli tylko ASTROLOGIA jest zabawą z czasem i przestrzenią bez zbędnego symbolizowania spraw może być przyjemna pożyteczna i sprawiająca satysfakcję. To zależy jak kto do tego podchodzi.
Ludzki umysł jest podatny na sugestie. Wystarczy że "coś w horoskopie się sprawdzi" i zostaje zasiane zwątpienie czy faktycznie coś jest niezależnego od naszej woli a ile tego jest może trochę ale chyba więcej w zasadzie nie może być trochę bo gwiazdy i planety takie potężne a my tacy mali więc chyba wszystko. Nie ma zabawy z czasem i przestrzenią. Zdrowi na umyśle w to się nie bawią, a ułomni owszem, w narkotyki, alkohol, religię i ezoterykę. Z satysfakcją i przyjemnością na wierzchu, z obłędem wewnątrz.
|
|
|
|
|
|
|
Walczak napisał:
Człowiek a w szczególności ZAGUBIONY człowiek zawsze w swej bezsilności będzie szukał wyjścia z sytuacji jaka go spotka i tu PSYCHO-ASTROLOGIA wiele robi dobrego - gdyż może wskazać momenty kiedy człowiek przestaje być ZAGUBIONY i zaczyna wierzyć we własne siły
Bzdura kompletna. Ludzie są nieszczęśliwi po części na własne życzenie, po części dlatego, że nikt ich nie nauczył być szczęśliwym. Moment na wyjście z "zagubienia" jest zawsze, w każdej pojedynczej sekundzie życia, tylko trzeba odrzucić gnój w postaci ezoteryki i pochodnych, oraz dragi i wódę, czyli wszelkie pożywki dla kompletnych życiowych matołków.
|
|
|
|
|
|
|
Walczak napisał:
Wolna wola - to co mnie otacza to spore więzienie w czasie i przestrzeni kosmosu ,reguły są tu narzucone od momentu kiedy przekraczamy bramę narodzin ,jak skazany więzień wchodzimy w świat dobra i zła hmmm ....postępować dobrze czy źle? Postępować tak bym ja tylko miał dobrze czy tak by i inni mieli dobrze? Ale jak okażę słabość przegram ,jak będę tyranem znienawidzą mnie ,wybieraj masz WOLNĄ WOLĘ!
Pozdrawiam
Ty o tyranii i kosmosie, zniewoleniu od narodzin, a mnie interesuję jaka będzie jutro pogoda, chociaż deszcz mnie nie zniewoli, mam parasol, wiatr też nie, mam katanę. Jutro może się zdarzyć absolutnie wszystko, tylko durnie tego nie wiedzą i nie widzą.
|
|
|
|
|
|