Planetariusze cz.1 11 lat(a), 7 mies. temu
|
|
|
|
|
|
|
Re: Planetariusze cz.1 11 lat(a), 7 mies. temu
|
|
Niestety, już nie pamiętam - to było tłumaczone 7 czy 8 lat temu z jakiejś wersji angielskiej, nawet zdążyłam zapomnieć o tym tekście; widzę, że w międzyczasie źródło angielskie gdzieś znikło. Poza tym nie mam obecnie dostępu do edycji tego tekstu i nawet nie mogłabym go poprawić.
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2012/02/14 17:08 Przez stargazer.
|
|
|
|
Dzięki za ten link. W takim razie albo ja się wtedy pomyliłam, albo pomylił się ktoś, kto wstawiał tekst pod wcześniejszym, nieistniejącym już linkiem :) Mogę zasygnalizować któremuś z adminów, by to zmienił, ale nie ma gwarancji, że szybko zareaguje, bo obaj rzadko tu bywają.
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2012/02/14 18:05 Przez stargazer.
|
|
|
|
Poprawione :)
|
|
|
|
|
|
|
Dzięki :)
|
|
|
|
|
|
|
cd.:
18. Planeta in radice & revolutione ad idem significatum determinatus, hoc indubie ipso anno producet, si eius directio consenserint, vel alia similis, vel congrue significationis. Absque directione, aut nihil, aut parum efficit.
18. Planeta zdeterminowana(określona, wyznaczona, ograniczona) do tego samego znaczenia w radiksie i w planetariuszu, przyniesie (wyda, wyprodukuje) je (znaczenie, sygnifikację) niewątpliwie tego samego roku, jeśli jej dyrekcja pokrywa się albo jest podobna lub zgodna z sygnifikacją. Jeśli bez dyrekcji to albo nic nie spowoduje, albo zbyt mało.
|
|
|
|
|
|