Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Immum Coeli
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 123456789
TEMAT: Immum Coeli
Re: Immum Coeli 17 lat(a), 6 mies. temu  
...lub z praktyki - mocno podporządkowane sprawom X domowym.

U mnie, jeśli dochodziło na płaszczyźnie braku czasu do konfliktu praca - dom, zawsze praca wygrywała.
;/
mucha
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Dori napisała:
przykład: IC- głębia nieba, odzwierciedla ziemskie pochodzenie, bezpośrednio odziedziczoną tradycję...czyż wywodzi się ona tylko z domu rodzinnego? czyż społeczeństwo nie jest nosnikiem tradycji?
proponuje analizować połozenie IC również jako Ojczyznę, środowisko... bo jak rozważać horoskopy sierot w tym miejscu/d.IV/? ...IC to wewnętrzny nośnik startu, nieświadomy, pranapęd...napęd duszy...punkt ten tak traktowany można analizować indywidualnie czyli z pominięciem wierzchołka domu czwartego .../bo może np.znależć sie w innym znaku/

Co do sierot o których wspomniałaś w swym bardzo fajnym poście , odpowiedział bym tak, nawet sieroty nie znające swych obu rodziców i nic o nich nie wiedząc, korzenie jako takie mają i nikt im owych nie zmieni, a wskazuje je Nadir ich radixu. Podświadomie czy podprogowo będą je wyczuwały a także realizowały w swym dorosłym życiu. Nadir jest nie tylko grobem ojca i dziadka w horoskopie natalnym ale także punktem zakończenia i finałem tego co pokazuje Medium Celi. Uważam także ze Słońce na wierzchołku Nadiru może wskazywać na duże sukcesy nie tylko w życiu rodzinnym, ale także zawodowym, gdyż na 4 harmonicznej oba punkty MC i IC będą w koniuncji a Słońce na IC może wskazywać jedynie na to że praca była wykonywana w zaciszu rodzinnym ,ale jej owoce są godne Słońca na Mc , za co właściciel horoskopu dostanie wyrazu uznania nie tylko na swym pogrzebie ale także może przejść do historii nie tylko rodzinny ale także Ojczyzny.

Pozdrawiam potrek
potrek
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Uran w koniunkcji z Jowiszem na IC w Strzelcu.
Na wykładzie Galossa wspomniał coś (jeżeli rozpatrywać IC w połączeniu z MC), że kariera możliwa jest do osiągnięcia poza granicami kraju, bądź też z pomocą ważnych osób na stanowiskach. W
Właśnie z pomocą innych osób udawało mi się czy to zdobyć pracę, czy też podjąć jakieś korzystne dla mnie działania. Przeważnie była właśnie ta pomoc z zewnątrz.

Na IC patrzę często jako na wewnętrzne, bardzo głębokie 'JA'. Czyli w przypadku kiedy ktoś ma przy osi Marsa- będzie wewnętrznie niespokojny, też patrzę na znak: Strzelec to taka głęboko schowana chichotka w człowieku, Koziorożec- pokłady zimowego samoograniczenia i powagi. To 'JA' drzemie głęboko i wypływają na powierzchnię 'przy korzystnych wiatrach'
nataszka
graphgraph

A np. IC w Lwie może wskazywać na to, że osoba w głębi duszy chciałaby być w centrum uwagi, podziwiana i adorowana, lecz trudno jej się do tego przyznać :) Może też wskazywać, że osoba w dzieciństwie, w swojej rodzinie była ukochanym i może nieco rozpieszczanym dzieckiem, któremu nigdy nie brakowało uwagi ze strony przynajmniej jednego z rodziców. Znam przypadek, gdy faktycznie tak było do momentu, gdy IC progresywnie przesunęło się z Lwa do Panny - i wtedy zaczęły się problemy.... A może to się też łączy z "lwiastym" rodzicem (coś ważnego w Lwie w horoskopie)?
stargazer
Admin
graphgraph

Satargazer napisał:

Znam przypadek, gdy faktycznie tak było do momentu, gdy IC progresywnie przesunęło się z Lwa do Panny - i wtedy zaczęły się problemy.... A może to się też łączy z "lwiastym" rodzicem (coś ważnego w Lwie w horoskopie)?

Korzenie czyli Nadir mimo przesunięcia osi w progresjach raczej się nie zmienią. Bardziej to pokazuje jakich mieliśmy przodków niż rodziców. Co do Marsa w koniuncji z Ic to widze to trochę inaczej Nataszko . Mars taki może wskazywać że tam gdzie oczekujesz spokoju i relaksu po pracy inni członkowie twojej rodzinny ci tego nie zapewniają. Może to także wskazywać że w oczach członków twojej rodzinny jesteś osobą przebojową i to o co oni nie potrafią zawalczyć i zdobyć pragną dzięki twej pomocy zdobyć. Dlatego połorzenie Mars w IV domu jest dla właściciela radixu denerwujące, gdyż ma on wrażenie że niektórzy (słabsi lub leniwi ) członkowie rodzinny nadużywają jego energii . Sam właściciel takowego Marsa może odnosić wrażenie że część rodzinny to nieudacznicy lub fajtłapy życiowe.
Pozdrawiam potrek
potrek
graphgraph

potrek napisał:
Satargazer napisał
Napisała :) A co sądzisz o przypadku, gdy rozwód rodziców następuje dokładnie w momencie wejścia progresywnego IC na Saturna?
stargazer
Admin
graphgraph

Re: Immum Coeli [do Potrka] 17 lat(a), 6 mies. temu  
potrek napisał:
Co do Marsa w koniuncji z Ic to widze to trochę inaczej Nataszko . Mars taki może wskazywać że tam gdzie oczekujesz spokoju i relaksu po pracy inni członkowie twojej rodzinny ci tego nie zapewniają.
Jako właściciel Marsa przy IC tak czytałem ten Twój wpis i czytałem, i sobie myślę: kurczę, to jest bardzo dobra interpretacja! Jak Potrek takimi interpretacjami sypie, to ta astrologia całkiem nieźle mu idzie. W pewnym momencie przypomniałem sobie, że Ty również masz taki układ, co skłoniło mnie do zapytania: czy Ci ta astrologia tak nieźle idzie, czy opisujesz swoje własne doświadczenia? ;-)

Zastygły w kształcie pytajnika
Panto
panTo
Admin
graph
astrolabium.pl

Do góryStrona: 123456789