Uran na Ascendencie 12 lat(a), 2 mies. temu
|
|
Poznałem ciekawą osobę i według moich głębokich obserwacji, podejrzewam, że urodziła się z Uranem na ASC. Podała mi swoją datę urodzenia i przybliżoną godzinę.
Na pierwszy rzut oka, zrobiło na mnie wrażenie jej przenikliwe spojrzenie (ASC w Skorpionie) oraz bardzo ostre rysy twarzy.
W młodości ta kobieta była niezwykle urodziwa i z opowieści wiem, że żaden facet nie przeszedł koło niej obojętnie.
Zachowanie typowe dla kogoś z Uranem wschodzącym, w momencie urodzenia: gwałtowne decyzje i błyskawiczne przejście do działania, szalone pomysły, bardzo burzliwe życie. Jej sposób bycia może wzbudzać respekt lub nawet strach.
Do tego wszystkiego, moja nowa znajoma ma Księżyc w opozycji do tego swojego Urana, a na dodatek w kwadraturze do Słońca. Jak się można domyśleć, nie jest to lekki charakter.
Czy ktoś z Was ma doświadczenia z ludźmi z Uranem na ASC ?
Ja sam na ASC mam Marsa i wiem jak działają takie silne planety, natomiast z Uranem spotkałem się po raz pierwszy.
Pozdrawiam forumowiczów
|
|
|
Pozdrawiam
A
|
|
Re: Uran na Ascendencie 12 lat(a), 2 mies. temu
|
|
To plus minus ile lat ma ta Pani, ze piszesz o młodości?:)
|
|
|
|
|
|
|
Skoro ma Urana w Skorpionie, jest nadal młoda :)
Znam kilka takich osób. Trudno mi znaleźć jakiś wspólny mianownik między nimi, gdyż znam je zbyt dobrze, by polegać tylko na pierwszym wrażeniu. Poza tym co innego Uran na Asc w Wadze, co innego w Skorpionie. W tym drugim przypadku obserwuję skłonność do otwartego wygłaszania poglądów nawet za cenę zbulwersowania otoczenia.
|
|
|
|
|
|
|
No to ja się wypowiem. Mam Asc w Skorpionie i Urana na nim. Czytałam, że ludzie z Uranem na Asc wyglądają młodziej i coś w tym jest. We wrześniu skończę lat 30, ale chyba nie wyglądam. Skorpion to Mars i Pluton, Pluton podobno daje szare zabarwienie oczu i włosów. Otóż oczy mam niby brązowe, ale jak to mój znajomy mawiał to wyglądają one jak dwa szkiełka. Lewe jest bardziej zielone, w prawym cos tam szarego da sie dostrzec w tle. włosy - mysi blond. Przez lata je farbowałam na jasny, ale teraz wracam do naturalnego szarawego bo lepiej współgra z resztą. Skórę mam makabrycznie bladą. Co do wygłaszania poglądów i opinii- no jasne. Nie moge sie powstrzymać, a najbardziej lubie jak to co mowie wzburza otoczenie. Ogólnie poprzez wyglad lubie manifestować to co myśle. słucham punka, rocka, etc. i mam wielkie ciągoty do czerni, ćwieków, skóry. Kocham czerń, a dla kontrastu lubie wściekłe róże, błękity, fiolety. Ale jako ze mam bardzo podkreśloną Wagę to nie znosze tandedy i wulgarnosci. ostatnio tranzytujący Saturn skłania mnie do minimalizmu. Hmm spojrzenie przenikliwe - fakt, potrafie zabić spojrzeniem. Co do Twojej znajomej - Uran w opozycji do Księzyca i kwadracie do Słońca - wydaje mi sie ze jest bardziej nerwowa i nieogarnięta niż ja. Aczkolwiek ja to chaos sam w sobie z którym uparcie walcze. Niemniej jestem wdzięczna za tego Urana na Asc. Ubarwia mi zycie i sprawia ze nie nudze sie sama z sobą, za to inni ludzie mnie nudzą. Dodam jeszcze że lubie malowac oczy na czarno, albo gruba krecha czarna, albo cale oko, (to już Skorpion) bo sama sobie wydaje sie rozmyta - mam w I domu Neptuna - może to dlatego. życie burzliwe - bo Uran napędza zmiany, poszukiwania, chce oryginalnosci i przygód. Wiem, ze pisze nieskładnie.
|
|
|
|
|
|
|
lula322 napisał:
To plus minus ile lat ma ta Pani, ze piszesz o młodości?:)
Ona ma 37 lat :)
...tak, kwestia czy jest jeszcze młoda czy nie, może być dyskusyjna, wiem :)
|
|
|
Pozdrawiam
A
|
|
|
|
stargazer napisał:
W tym drugim przypadku obserwuję skłonność do otwartego wygłaszania poglądów nawet za cenę zbulwersowania otoczenia.
Potwierdzam zdecydowanie.
|
|
|
Pozdrawiam
A
|
|
|
|
No to chyba znalazłem winowajce tego że o dowód mnie czasem w sklepie pytają :D
Ja mam urana na asc na początku strzelca i czasem sam dla siebie jestem nieprzewidywalny. Moje poglądy też bywają kontrowersyjne ale tu juz pewnie znak skorpiona się włącza.
|
|
|
Hane personam induisti: agenda est.
|
|
|