Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Co w nas siedzi czyli obrzydliwości
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 12
TEMAT: Co w nas siedzi czyli obrzydliwości
Co w nas siedzi czyli obrzydliwości 18 lat(a), 7 mies. temu  
Na tlenie jest wątek pt. "Ci obleśni faceci". Poczytałam... okropne, ale codzienne, ludzkie. Czy ktoś z was zwracał uwagę na takie niby drobiazgi w horoskopie? W sumie niby nic, ale skutecznie potrafi obrzydzić życie we dwoje. A mnie przy okazji rozjaśniło, jak ważne są drobne sprawy życia codziennego. Jak sądzicie, które sygnifikatory i z którego domu mówią o takich sprawach?
Dla leniwych cytuję kilka - mniej obrzydliwych przykładów : noszenie dziurawych slipków dopóki się nie rozpadną (..) chociaż on woli te z dziurami...gada podczas posiłków, aż jej się z ust okruszki zmielonego żarcia sypią...sika zawsze na siedząco, a siurek mu smętnie wisi w kibelku...miesza sobie w jajkach...pierdzi cały czas(..)w nocy pod kołdrą i ja muszę spać w tym smrodzie...beka...seks? z tym śmierdzielem?!...rzadko się kąpie...nie myje zębów...wącha skarpetki...dłubie w nosie, najpierw wyjmie gile, ogląda je a później te gile zjada...niechluj...
Uprzedzam, że nie jest moim zamiarem szokowanie kogokolwiek, tylko chcę się dowiedzieć czy i jak czytacie toto z horoskopu, tym bardziej, że rzecz dotyczy partnerstwa, i choć są osoby, które są wyrozumiałe dla tych spraw, to większość ma dość swoich partnerów i myśli nawet o rozwodzie,
a to już poważniejsza rzecz. Przyznam się, że do tej pory takich mankamentów nie rozważałam i nie mam żadnych przemyśleń w tym temacie.
ass
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Co w nas siedzi czyli obrzydliwości 18 lat(a), 7 mies. temu  
Aha, żeby nie było...mnie też rażą pewne takie sprawy i mam dość życia we dwójkę z tymi paskudami, to już jest dla mnie problem...ale sama też nie jestem święta.
ass
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Myślę że to problem znaku panny...
Myślę że to problem znaku skorpiona...
i w dużej mierze aspektów porównawczych,
które pozwalają partnerowi obrzydliwemu odsłonić się w codzienności.

Węzeł południowy na ascendencie w pannie, mars w pannie...

Poza tym szalenie ciekawy temat.
Szczególnie w kontraście do "O połączeniu Wenus z Neptunem"
michael
Admin
graphgraph
Płeć: Mężczyzna kwinkunks23 Kwinkunks Blog Miejsce: Gdańsk Urodziny: 10/10
s1.polchat.pl/chat.php?_room=chat_astrolabium
"Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą."
Fiodor Dostojewski
"Wniosek to punkt w którym nie masz już siły dalej myśleć."
Eddie Murphy

michael napisał(a):
Myślę że to problem znaku panny...
Myślę że to problem znaku skorpiona...
i w dużej mierze aspektów porównawczych,
które pozwalają partnerowi obrzydliwemu odsłonić się w codzienności.

Węzeł południowy na ascendencie w pannie, mars w pannie...

Nie do końca rozumiem - czy w/w elementy horoskopu powodują skłonność do obrzydliwych zachowań, czy szczególną wrażliwość na nie? Bo mnie Panna kojarzy się raczej z tym drugim, przy swoim umiłowaniu porządku i higieny.
mmk7
graphgraph

Odp dla ass 18 lat(a), 7 mies. temu  
Puki się drugą osobe kocha to się tych gilów nie widzi a smrodu bąków nie czuje :P i są nasze bo ukochane jak nasz partner/ka. Czy są one w radix? Powiem szczerze że w znanej mi astro literaturze o gilach ,bąkach,czy siusiorku w zwisie wzmianek nie znalazłem :( Ale o przemijaniu miłości i jej czasmi transformacji w nienawiść tak B) . Wtedy spadają różowe okulary i z nosa też spinacz spada. :blink:
Pozdrawiam potrek
potrek
graphgraph

Re: Odp dla ass 18 lat(a), 7 mies. temu  
W Niemczech puszczanie bąków nie przeraża :laugh:, a pozatym ciało to organiczna materia więc wszelkie choroby się go imają (dom I,VI,XII) a obyczaje codzienne to obstawiam, że z IV domu i dyspozytora można próbować wyłuszczyć. Ale sama nie rozumiem po co w to mieszać gwiazdy może wystarczy zwykła rozmowa no chyba, że zjawisko przybiera rozmiary patologiczne, a to już tylko dom VIII czyli zgon przez zaczadzenie :laugh:
dada
graphgraph

Re: Odp dla Dada 18 lat(a), 7 mies. temu  
Nie chodzi o mieszanie w to gwiazd i nie tylko o bąki, ale o przykre przyzwyczajenia, na które w stanie zakochania nie zwraca się uwagi, albo starannie ukrywa przed wybranką(kiem), a które później w pożyciu wyłażą jak smród spod kołderki i stają się przyczyną różnych zaburzeń życia seksualnego chociażby, i wzbudzają niechęć a nawet odrazę do partnera. Bo to jest tak, że przychodzi baba do astrologa, żeby ten powiedział jej coś o ukochanym, no i on zazwyczaj jej mówi, dużo i zawile, o różnych rzeczach, które mogą ich łączyć lub dzielić, ale i zazwyczaj o takich codziennych upierdliwościach ani słowem nie wspomni, bo mu to do głowy nie przyjdzie. I nieważne, czy do takiej pacjentki dotrze taka informacja, ważne natomiast, żeby astrolog i na to jej zwrócił uwagę. Niekoniecznie dosłownie, że amant puszcza cichacze pod kołderką, tylko że jego drobne - niby - zwyczaje, jej mogą w pewnym momencie stać się niemiłe i wręcz nie do zniesienia. Nie chodzi także o choroby, bo dłubanie w gingolu chorobą nie jest, zarówno jak puszczanie bączków. Ale jak ona ma Wenus i Księżyc w czułym miejscu, to w pewnym momencie będzie miała jego dość, właśnie z tego prozaicznego powodu. Mnie nie chodzi o fizyczną formę tych nawyków, ale o to, że są i że jest to problemem dla wielu osób, a ponieważ czasy się zmieniły i kobiety nie są uzależnione od pana i władcy, tradycja zanika, jest coraz więcej swobody i niezależności a co za tym idzie coraz więcej rozwodów. Poczytaj tam, że niejedna ma ochotę na rozstanie, tylko dlatego, że nie może znieść życia pod jednym dachem z takim panem. No co tu dużo mówić... ja też mam z tym problem, też mi to przeszkadza i cieszę się, że widujemy się tylko w weekendy.
Pozdrawiam- ass.
ass
graphgraph

Do góryStrona: 12