Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

My , Nasz Swiat i jego Statystiki
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 1
TEMAT: My , Nasz Swiat i jego Statystiki
My , Nasz Swiat i jego Statystiki 12 lat(a), 3 mies. temu  
Witam Forum
Gdybysmy nasz swiat zredukowali do wielkosci jednaj wsi i ilosci 100 mieszkancow,
Bylaby to bardzo ciekawa statystyczna wies.
57 Azjatyczykow 52 Kobiety 30 Bialych 30 Chescijanow
21 Europejczykow 48 Mezczyzn 70 Nie Bialych 70 innych wyznan
14 Amerykanow
8 Afrykanczykow 89 hetero seksualnych
11 homoseksualistow

6 osob posiadalo by 59 % majatku naszej wsi i pochodzili by z USA.
70 osob byloby analfabetami , 80 nie mialoby przyzwoitych warunkow mieszkaniowych,50 byloby niedozywionych. Jeden czlowiek by zmarl , a dwoje nowych by sie urodzilo.
Dwoje posiadaloby computer a tylko jeden skonczone studia.

Nasze szczescie ?....nie nalezymy do 2 miliardow ludzi na naszej ziemi, ktorzy nie umieja czytac i pisac i my mamy nasz computer, i mozemy spokojnie spac , bo nie spadna nam bomby na glowe,cieszymy sie naszym swiatem.
Ktos kiedys powiedzial :
pracuj tak, jakbys nie potrzebowal pieniedzy ,zyj tak , jakby nikt nigdy cie nie skaleczyl , spiewaj i mysl ze cie nikt nie slyszy i tancz jakby nikt na ciebie nie patrzyl. Przygdladaj sie swiatu i mysl ze jednak jestes w raju.

PS , wyczytalam te madrosci i chce sie nimi z Wami podzielic.

Pozdrawiam serdecznie. Antares
Antares
Nie mam butow, pani nie kupila, mowi ze kryzys
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: My , Nasz Swiat i jego Statystiki 12 lat(a), 3 mies. temu  
Antares

Domyślam się, że masz problemy z klawiaturą ( brak polskich znaków).

Zapewne już wiele lat mieszkasz za granicą , więc masz prawo także zapominać już trochę naszą piękną ojczystą mowę, niemniej jednak mam wielką prośbę. Mogłabyś przynajmniej zakładając nowe tematy sprawdzać czy nie zrobiłaś literówek lub innych błędów?

Pozdrawiam serdecznie

Lula
lula322
:)
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2011/08/11 18:04 Przez lula322.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

pracuj tak, jakbys nie potrzebowal pieniedzy (kop rowy, jedno wbicie szpadla dziennie) ,zyj tak , jakby nikt nigdy cie nie skaleczyl (i zastąp drogę wstawionym kibolom), spiewaj i mysl ze cie nikt nie slyszy i tancz jakby nikt na ciebie nie patrzyl (a wkrótce zyskasz sławę, w szczególności wśród straży miejskiej).

Z cyklu "Jak zostać szalonym menelem" ?

Antares, przyjmij wyrazy podziwu - za odwagę i dostęp do takich mądrości.
Woland
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2011/08/11 19:49 Przez Woland.
Cechą czekania jest to, że nie jest nagradzane.

Droga Lula , Drogi Woland.
Masz Lula racje , ale wiesz co chcialam przekazac.
Woland , musze sie smiac z Twojego malego komentarza.
Macie ze wszystkim racje , tylko ze ja pomimo ze spedzilam tutaj wiecej czasu jak w Polsce , mam w dalszym ciagu TYLKO polskie obywatelstwo , mam satelite i ogladam codziennie polskie wiadomosci i inne programy, dokumentacje i dyskusje w Trwam ale polskich przyjaciol tutaj , ani na lekarstwo. Kocham bilioteke , chetnie czytam i nie spotkalam nigdy polakow , chociaz cale inne narody przychodza po ksiazki. , Nie znosze przeklec ,nie pile pol litra , mam doskonaly niemiecki , ale chce z rodakami porozmawiac po polsku , ale sie nie da. Mam polska znajoma Renate , ona mowi po niemiecku , chociaz bardzo lamie , ale ja do niej po polsku. Klnie na Polske ,ja nie wdaje sie w tego rodzaju dyskusje.Prosze nie gnewajcie sie za moje bledy , mam wrazenie ze przyjeliscie mnie do waszej spolecznosci , a jak jeszcze nie to bede sie dalej bardzo starac.
Mam niemiecka tastature , pisze tutaj sporo na innych forach , tylko astrologia, mam tez polska tastature , ale te ciagle zmiany sa troche uciazliwe.
Dziekuje Wam i pozdrawiam. Marianna
Antares
Nie mam butow, pani nie kupila, mowi ze kryzys
graphgraph

Do góryStrona: 1