Artykuł ten wcześniej był publikowany na stronie
www.astrocafe.pl która obecnie jest w modernizacji i nie ma pewności że byłby odświeżony.
Analiza Horoskopu Bruce'a - dlaczego wygrał?
Dla mnie kółko Bruce Hegarty już mówi o możliwości wygranej przez usadowienie w 5 domu Urana i Jowisza. Obie planety są w koniunkcji a znaczenie 5 domu jest jeszcze podkreślone przez Punkt Szczęścia na jego szczycie (orba 2 * do przyjęcia).Gdy u kogokolwiek widzę dobrze obsadzony 5 dom już skłaniam się do przewidywania szczęścia w hazardzie.
Co szczególnie mi się rzuca to koniunkcja dyrekcyjnego Księżyca do DSC. Już ten aspekt do osi zapowiada znaczące zdarzenie! W tym samym czasie dyrekcyjna Wenus jest w ścisłej koniunkcji do MC i ten aspekt wg mnie jest najbardziej znaczący dla zdarzenia.
Dyrekcyjny Neptun zrobił koniunkcję do progresywnej Wenus czyli długo trwająca intuicja połączyła się z symbolem pieniędzy.
Dyrekcyjny Pars Fortunae jest w koniunkcji do urodzeniowej a jeszcze bardziej do progresywnego Plutona. Pluton wszystko wzmocni z czym się zetknie więc spotęguje ‘szczęście’.
Progresywny Punkt Szczęścia jest w sekstylu do urodzeniowej Wenus.
Te przykłady ukazują duże znaczenie Punktu Szczęścia w danym zdarzeniu.
W tranzytach dostrzegam jedynie dobroczynny sekstyl Jowisza do ur. Słońca i oddaloną już koniunkcję tranzytującej Wenus do urodzeniowego Księżyca. To jednak mało na tak znaczące w życiu zdarzenie.
Dodatkowo w progresjach tercjarnych widzę ścisłą koniunkcję Wenus do IC i ASC. do Plutona.
Dodam że program 'luckydays' na datę wygrania przez B.Hegarty 27M $ nie wskazywał 'szczęśliwych dziobów'.
Czy ktoś coś jeszcze dostrzega w omawianym horoskopie ??
Nasze wnioski mogą się okazać przydatne w określeniu kiedy warto grać i wygrać.