Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Rektyfikacja horoskopu
(1 wejść) (1) Gość
Forum dla astrologów i zaawansowanych, którzy chcą dzielić się swoimi spostrzeżeniami związanymi z astrologią. Forum zawiera kilka kategorii: astrologia wydarzeniowa, prognostyczna, wedyjska, czy studium horoskopów.
W dółStrona: 12
TEMAT: Rektyfikacja horoskopu
Rektyfikacja horoskopu 19 lat(a), 2 mies. temu  
Witaj Zabas

W momencie, gdy nie znasz czyjejś godziny urodzenia, to jeszcze nie wszystko stracone. Astrologia dysponuje techniką, która nazywa się 'rektyfikacją horoskopu', za pomocą której można ustalić dokładną godzinę urodzenia. Założenie tej metody jest następujące: znając godzinę możemy mówić o przeszłości właściciela horoskopu - znając przeszłość możemy mówić o godzinie.

A teraz przyśpieszony kurs rektyfikacji horoskopu:

1. Musisz zebrać jak najwięcej dat ważnych wydarzeń z życia osoby, której chcesz rektyfikować horoskop. Powinnaś je mieć dokładnie wypisane od najstarszej do najmłodszej. Wśród nich powinny być daty narodzin rodziców tej osoby, dzieci, rodzeństwa, wszelkie śmierci osób bliskich, wypadki, operacje, zmiany miejsca zamieszkania, nagłe poprawienie lub pogorszenie sytuacji finansowej, osiąganie szczytów kariery, zmiana pracy, wchodzenie w związki partnerskie i dokładne daty ich legalizacji, etc.

2. Pamiętaj, że na ogół, ktoś z rodziny może wiedzieć, kiedy nastąpiło narodzenie, czy był to ranek, południe, wieczór, czy noc. Znajomość tych danych znacznie ułatwia proces rektyfikacji, choć gdy ich nie ma rektyfikacja również jest możliwa, choć związana z bardzo żmudną pracą.

3. Do rektyfikacji potrzebne jest również to, żebyś widziała osobę, której horoskop chcesz zrektyfikować. Po kilku latach praktyki astrologicznej, nauczysz się - no może nie wskazywać znak ascendentu - ale przynajmniej odrzucać te, które nie pasują do wyglądu zewnętrznego osoby.

4. Gdy już masz zebrane te informacje, a więc daty, informacja o możliwej porze urodzenia oraz widziałaś już tę osobę, możesz wtedy przystąpić do rektyfikacji. Polega ona na tym, że robisz jakieś założenie - np. ta osoba ma Asc w Byku. Teraz powinnaś taki horoskop przetestować, czyli sprawdzić jak różne techniki prognostyczne korelują z ważnymi datami z życia osoby. Takich horoskopów możesz zrobić nawet 12! W końcu powinnaś znaleźć taki horoskop, który mniej więcej będzie pasował. No, i dalej starasz się go uściślić. Jak widzisz roboty co niemiara.

5. Przy rektyfikacji horoskopu powinnaś szukać aspektów prognostycznych do osi horoskopu urodzeniowego. Osobiście stosuję do tego tranzyty Saturna lub progresje Księżyca. Planety z tych dwóch technik pojawiają się bardzo często przy osiach w ważnych momentach życia.

6. Swój horoskop zrektyfikowałem co do sekundy dopiero po kilku latach, gdy miałem wypadek samochodowy, z którego wyszedłem z blizną na czole. Dzięki temu mogłem dookreślić moją godzinę urodzenia i przesunąć Acendent o 2-3 stopnie. Zrektyfikowałem go tak, żeby tranzytujący Mars tworzył kwadraturę do Ascendentu. (Mars - rany, Asc - głowa)]

7. Jak do tej pory nie ukazał się żaden program astrologiczny, który mógłby wykonać proces rektyfikacji horoskopu.

To chyba wszystko...

Pozdrawiam
Pantomas
panTo
Admin
graph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
astrolabium.pl
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Rektyfikacja horoskopu 19 lat(a) temu  
Ja zrektyfikowałem mój horoskop dzięki astrokartografii. Zawsze chciałem mieszkać na pewnej wyspie na Pacyfiku. Gdy relokawałem tam mój radix okazało się że mam dokładnie na descendencie centaura Pholus. Obok tej wyspy jest cała masa innych ale dokładną koniunkcję mam tylko na tej właśnie wyspie. Poza tym kilkukilometrowym kawałekiem lądu linia Pholus na descendencie przebiega tylko po powierzchni wodnej.
russell
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Słyszałam, że daty urodzin potomstwa oraz śmierci mają zasadnicze znaczenie przy ustalaniu własnej godziny narodzin.
Mogę prosić o coś więcej na powyższy temat? Czy Księzyc odgrywa tu kluczową rolę?
pozdrawiam
mucha
graphgraph

Przepraszam, jeszcze raz - mój Saturn i Księżyc kręcą się bez ładu i składu w sprawdzanych datach i żadnego sensu w tym nie widzę :mad:
Russell, zawsze chciałam do Nowej Zenlandii, ale tam mi Lilith wypada na ASC :blink: - to chyba nie jest dobry trop? :P
mucha
graphgraph

Mucho

"Musisz zebrać jak najwięcej dat ważnych wydarzeń z życia osoby, której chcesz rektyfikować horoskop. Powinnaś je mieć dokładnie wypisane od najstarszej do najmłodszej. Wśród nich powinny być daty narodzin rodziców tej osoby, dzieci, rodzeństwa, wszelkie śmierci osób bliskich, wypadki, operacje, zmiany miejsca zamieszkania, nagłe poprawienie lub pogorszenie sytuacji finansowej, osiąganie szczytów kariery, zmiana pracy, wchodzenie w związki partnerskie i dokładne daty ich legalizacji, etc."

Każda z tych dat jest równie ważna. To nie jest tak jak piszesz, że "daty urodzin potomstwa" mają zasadnicze znaczenie. Owszem mają, ale wtedy, gdy w ogóle nie znasz swojej godziny urodzenia i wtedy horoskopy rodziców oraz dzieci mogą być przydatne. Ale twierdzenie, że "mają zasadnicze znaczenie" jest sporą przesadą.

Z tego co wiem, to Ty już znasz swój Ascendent i chcesz go jedynie dookreślić. Zrób więc co następuje:

1. Zbierz wszystkie ważne daty im więcej tym lepiej.

2. Potem bierz po kolei te daty i sprawdzaj jak wtedy oddziaływały na Twój horoskop tranzyty, progresje i dyrekcje. Pamiętaj, że interesują Cię wtedy tylko te planety prognostyczne, które wypadają w pobliżu osi Twojego horoskopu.

3. Załóżmy, że Twój Asc wypada w 5 stopniu Raka. Wiesz, że w tamtym roku przechodził w tych okolicach Saturn. Teraz poszukaj jakiegoś niemiłego zdarzenia, które wydarzyło się w tamtym czasie, i które możesz utożsamić z symbolicznym obumarciem. Coś niemiłego. Okazuje się, że w czerwcu czułaś się tak źle, że w końcu wylądowałaś u astrologa lub u psychoterapeuty. Przypomnij sobie, kiedy dokładnie to było. Sprawdź gdzie wtedy był Saturn i ustaw sobie Ascendent właśnie na ten stopień.

4. To jeszcze nie koniec, bo musisz sprawdzić również inne daty, aby być zupełnie pewną, że to właśnie ta godzina.

Pozdrawiam
Pantomas
panTo
Admin
graph
astrolabium.pl

Re: Rektyfikacja horoskopu 10 lat(a), 2 mies. temu  
Witam Wszystkich Forumowiczów.

Jestem tu nowa i dopiero zwiedzam forum.
Mam problem z rektyfikacją horoskopu. Przy uściśleniu godziny urodzenia, głównie kieruję się tranzytami Saturna. Mój Asc. wypada w Strzelcu. To pewne. Jednak analizując ostatnie tranzyty Saturna (te które pamiętam na świeżo) wychodzą mi dwie godziny z których jedna jest prawdziwa 9:34 i 10:04. Analogicznie Asc. wypada mi na 21 lub 27 stopień Strzelca.
Uściślając godzinę kierowałam się ostatnim zdarzeniem w życiu, kiedy to Saturn wypadał w 23 stopniu Wagi, wówczas owo zdarzenie było pozytywne, a zaraz potem w przeciągu 2 miesięcy Saturn wypadł mi na 27 stopień Wagi - (teoretycznego MC) i tu Saturn przyniósł koniec zdarzenia. Jak określić na podstawie tego który stopień Asc i analogicznie MC jest prawidłowy?
Lidia L
graphgraph

Re: Rektyfikacja horoskopu 10 lat(a), 2 mies. temu  
Zbyt mało moim zdaniem by móc coś wnioskować.

Saturn działa raczej z opóźnieniem, przejście przez MC raczej przynosi zdarzenie niż je kończy.
michael
Admin
graphgraph
Płeć: Mężczyzna kwinkunks23 Kwinkunks Blog Miejsce: Gdańsk Urodziny: 10/10
s1.polchat.pl/chat.php?_room=chat_astrolabium
"Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą."
Fiodor Dostojewski
"Wniosek to punkt w którym nie masz już siły dalej myśleć."
Eddie Murphy

Do góryStrona: 12
Moderatorzy: panTo