Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Zamach w Madrycie (11 marca 2004)
(1 wejść) (1) Gość
Komentujemy tu bieżące wydarzenia w świetle aktualnych konfiguracji planetarnych. Omawiamy również horoskopy państw.
W dółStrona: 1
TEMAT: Zamach w Madrycie (11 marca 2004)
*
Zamach w Madrycie (11 marca 2004) 19 lat(a), 2 mies. temu  
Horoskop zamachu:

Horoskop Hiszpanii:

panTo
Admin
graph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
astrolabium.pl
Ostatnio zmieniany: 2010/01/11 11:26 Przez panTo.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Hiszpania 19 lat(a), 2 mies. temu  
W artykule o Hiszpanii pojawił się krórtki opis horoskopu Hiszpanii, który pochodzi z portalu www.astro.com. Tłumaczenie tekstu nadesłała Mmk7 z Olsztyna, za co jej serdecznie dziękujemy.

Pozdrawiam
Pantomas
panTo
Admin
graph
astrolabium.pl
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Horoskop Hiszpanii 19 lat(a), 2 mies. temu  
Witajcie

Chyba znalazłem coś bardzo ważnego, co dotyczy zamachu w Hiszpanii. Chciałbym się z Wami tym podzielić.

Oto astrologiczne przyczyny kryzysu w Hiszpanii, które udało mi się znaleźć:

1. Horoskop Hiszpanii

Horoskopem wyjściowym jest horoskop sporządzony na moment objęcia tronu przez króla Juana Carlosa, było to 22.11.1975 roku o godzinie 12:45 CET (Asc 03AQ41; źródło www.astro.com). W horoskopie tym Słońce znajduje się w 29SC33.

2. Słońce w koniunkcji z Bungula Tolimac

Zródło: constellationsofwords.com/stars/Toliman.html

Słońce znajduje się w koniunkcji z gwiazdą Bungula Tolimac, która w horoskopie urodzeniowym znajdowała się 29SC08, a poprzez ruch precesyjny w momencie wybuchu znalazła się 29SC32. A więc dzieli ją tylko jedna minuta kątowa [!] od Słońca urodzeniowego Hiszpanii. Dokładny moment przejścia gwiazdy nad Słońcem urodzeniowym nastąpi 25.01.05. Zakładając więc, że moment przejścia gwiazdy nad planetą jest punktem kulminacyjnym, którego oddziaływanie rozciąga się w czasie na rok przed i rok po tym przejściu, możemy stwierdzić, że lata 2004-2005 będą latami, w których wpływ tej gwiazdy będzie największy.

W podręczniku Vivian Robson, który opisuje znaczenie gwiazd stałych można znaleźć następującą informację o wpływie gwiazdy Bungula Tolimac:
Niepokoje, rozruchy, burzliwy i stresowy okres. Bunt przeciwko ograniczeniom wolności (Ebertin)
W połączeniu ze Słońcem: Zazdrość, egocentryzm, powolny, lecz uczciwy rozwój, wielu wrogów [!], utrata dziedzictwa. (Robson)

Tak więc lata 2004-2005 będą czasem bardzo niekorzystnym dla Hiszpanii, która będzie targana wieloma niepokojami. Zwróćcie uwagę na sformułowanie "bunt przeciwko ograniczeniom wolności". Czyżby chodziło o Basków, którzy obecnie stanowią mniejszość narodową Hiszpanii? Skoro należą do państwa Hiszpanii, to również do nich musi się odnosić jej horoskop, a więc jest mniejszość narodowa w Hiszpanii, która "buntuje się przeciwko ograniczeniom wolności".

3. Ostatnie zaćmienie Słońca

W astrologii mundalnej wielką rolę odgrywają zaćmienia Słońca. Ostatnie zaćmienie Słońca miało miejsce 23.11.2003 o godz. 22:49 GMT. Gdy sporządzimy horoskop na ten moment okaże się, że Światła znajdują się 01SA10. Jak już pisałem, Słońce w horoskopie Hiszpanii znajduje się 29SC33. Tak więc ostatnie zaćmienie Słońca miało miejsce w punkcie oddalonym o około 37 [!] minut kątowych od Słońca w horoskopie Hiszpanii. Po lekturze książki Leona Zawadzkiego "Fala ,studium zaćmienia", możemy jasno stwierdzić, że jak na zaćmienie odległość ta jest bardzo mała i na pewno zaćmienie to oddziałuje na horoskop Hiszpanii. Jak wiadomo z historii zaćmienia często były przyczyną upadku państwa czy dynastii, a skoro było tak kiedyś to i tym razem musi się dziać coś ważnego.

Dodam tylko, że postanowiłem sprawdzić, w jakim rejonie globu to zaćmienie było widoczne. Już Ptolemeusz wspominał, że skutek zaćmienia najbardziej odczuwalny jest w miejscu jego widoczności. Okazuje się, że był to fałszywy trop, gdyż pełne zaćmienie Słońca było widoczne tylko Antarktydzie, natomiast niepełne sięgało do rejonów Australii.

4. Mars

Nie wiem, czy to jest ważne, ale zaobserwowałem jeszcze coś następującego. W momencie zaćmienia Mars znajdował się 17PI36. Gdy na horoskop tego zaćmienia nałożymy horoskop pierwszego wybuchu w Madrycie, który miał miejsce 11.03.2004 o godz. 07:39 CET, okaże się, że ten Mars jest aspektowany przez Światła, które uczestniczyły w zaćmieniu. Słońce znajduje się 21PI02 tworząc 3 stopniową koniunkcję separacyjną, a Księżyc 16SC51 tworzy 2 stopniowy trygon aplikacyjny. A więc coś w tym jest, jednak nie wiem, czy moje poszukiwania astrologicznych przyczyn w tym momencie nie idą zbyt daleko.

5. Dyrekcje (1st=1rok)

Dyrekcje (1st=1rok) również wskazują na bardzo napięciowy okres. W horoskopie urodzeniowym Hiszpanii występuje kwinkunks między Słońcem (siła życiowa narodu) a Marsem (przemoc). W dyrekcjach następuje teraz aktywizacja tego napięciowego aspektu przez to, że Mars zaczyna tworzyć dokładny trygon ze Słońcem. Nie jest ważnego, że jest to trygon, bo jak wiemy wszystko jest przecież w horoskopie urodzeniowym, a dyrekcje wskazują jedynie na aktywizację aspektu, który jest zapisany w radiksie. Dokładny aspekt dyrekcyjny nastąpi 25.08.2004.

Dodam również, że w horoskopie Hiszpanii Mars jest władcą III domu. Tak więc władca III domu, który odpowiada przecież za transport i komunikację, kaleczy (bo w radiksie kwinkunks) siłę życiową narodu (Słońce).

6. Kwadratura między Księżycem a Plutonem

W horoskopie urodzeniowym Hiszpanii istnieje kwadratura separacyjna między Księżycem 11CA34 a Plutonem 10LI55. Jej orb wynosi 39 minut kątowych. W momencie wybuchu progresywny Pluton dochodzi do 11LI32. A więc w progresjach na moment wybuchu kwadratura ta zostaje uściślona do 2 [!] minut kątowych. Jak wiadomo Księżyc w horoskopach mundalnych mówi o społeczeństwie, natomiast Pluton doskonale opisuje tajne, mafijne organizacje. A więc społeczeństwo zostanie skaleczone (kwadratura) przez mafiną organizację. Dodam jeszcze, że dokładna kwadratura progresywnego Plutona z Księżycem nastąpi 19.04.2007 roku. Tak więc oznaczało by to, że mniej więcej do 2010 roku społeczeństwo Hiszpanii będzie narażone na zamachy terrorystyczne ze strony tajnych, mafijnych organizacji. Nie wiem, czy sam ten aspekt wystarczy do tego, aby stawiać tak złe prognozy, bo przecież teraz nałożyło się na niego zarówno zaćmienie jak i tranzyt precesyjny gwiazdy stałej.

7. Solariusz Hiszpanii

Zwróćcie uwagę na obecny solariusz Hiszpanii, który jest pełen napięciowych aspektów. Ascendent solariusza jest w koniunkcji ze Słońcem, co powoduje, że wpływ zaćmienia, o którym była mowa na początku, będzie miał wielki wpływ na to, co się wydarzy w Hiszpanii w tym roku. Ja zwróciłem uwagę na to, że władca solariusza Pluton odbiera kwadraturę od Marsa, który jest władcą V domu (młodzież) i znajduje się w IV domu (rolnictwo). Nie wiem, czy to nie za daleko idący wniosek, gdy pozwolę sobie na stwierdzenie, że zamachu dokonała bojówka młodzieżowa, która wywodzi się z rejonów rolniczych kraju (Baskowie).

Na uwagę zasługuje jeszcze jeden czynnik w solariuszu. Otóż Słońce, a przez to Ascendent odbiera kwadraturę od Urana, który jest władcą III domu solariusza i znajduje się w III domu. Jak wszyscy wiemy, Uran jest bardzo wybuchowy, a przecież III dom odpowiada za komunikację. Niestety nie wiem, czy to faktycznie ma jakieś znacznie, gdyż nie jestem specjalistą w mundalnych horoskopach solarnych.

-------------------------------------------------

To na razie tyle, co udało mi się znaleźć. Jak znajdę coś jeszcze, to przyślę tutaj. Zapraszam Was również do dzielenia się za pośrednictwem tego forum przemyśleniami na temat astrologicznych przyczyn kryzysu w Hiszpanii.

Dodam, że ten tekst, który teraz wysyłam niebawem ukaże się jako artykuł. Być może będzie poszerzony i poprawiony. Na pewno znajdą się tam wtedy rysunki omawianych tu horoskopów.

Tak czy inaczej, czekam na Wasze spostrzeżenia...

Pozdrawiam
Panto
panTo
Admin
graph
astrolabium.pl
Ostatnio zmieniany: 2010/01/11 01:42 Przez admin.

Re: Hiszpania 19 lat(a), 2 mies. temu  
witam:)
przyznam ze mi zaimponowales, choc z reka na sercu ja takze wyciagalem rozne ciekawe i dziwne wnioski w historii [druga pasja - stara milosc] na podstawie roznych poszlak.
ale do tematu:
w hiszpanii jest jeden maly problem z wolnoscia - to w sporej czesci kraj federacyjny z bardzo roznym dziedzictwem tradycja i kultura w kazdym zakatku... moze ta wolnosc dotyczy:
1. tendencji odsrodkowych na terenie samego kraju [niekoniecznie baskowie], jako krajow federacyjnych
2. rewolty albo klopotow zwiazanych z protestami grup narodowych [tam np: arabowie] lub etnicznych ponizanych albo dumnych
3. rewolty / problemow tam gdzie dzialaja polityka hiszpanska i jej zbrojne ramie [irak???] - czyli np zamachy na hispanskie oddzialy probujace ograniczac czyjas wolnosc [sytuacja jakby powstanie przeciw wojskom okupacyjnym]
tp tyle polityki w astrologii
pozdr
piotrek
caerme
graphgraph

Do góryStrona: 1