Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Horoskop III Rzeszy (30 stycznia 1933)
(1 wejść) (1) Gość
Komentujemy tu bieżące wydarzenia w świetle aktualnych konfiguracji planetarnych. Omawiamy również horoskopy państw.
W dółStrona: 1
TEMAT: Horoskop III Rzeszy (30 stycznia 1933)
Horoskop III Rzeszy (30 stycznia 1933) 19 lat(a) temu  
A w tym wątku będą horoskopy związane z III Rzeszą. Na początek horoskop powstania III Rzeszy, który jest sporządzany na moment objęcia władzy przez Hitlera. Dane podaję za Nicolasem Campionem.

panTo
Admin
graph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
astrolabium.pl
Ostatnio zmieniany: 2010/01/11 03:02 Przez admin.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: III Rzesza - II Wojna Światowa 19 lat(a) temu  
Dla przypomnienia horoskop wybuchu II Wojny Światowej:

A teraz horoskop porównawczy III Rzeszy i II Wojny Światowej:

Oczywiście zwraca uwagę tranzytujący Mars na MC, oraz t. Jowisz i Księżyc na Księżycu.

No i kiedy Saturn wszedł do I domu?
panTo
Admin
graph
astrolabium.pl
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: III Rzesza - Saturn na Asc 19 lat(a) temu  
No i mamy Saturna, o którym pisałem w poscie wcześniej.

22.06.1941 - Niemiecki atak na Związek Radziecki.
27.08.1941 - Klęska Rosjan pod Smoleńskiem.
08.09.1941 - Armia niemiecka zatrzymała się u wrót Leningradu.
03.12.1941 - Klęska Niemców pod Moskwą.
05.01.1942 - Stalin wydał rozkaz przejścia do generalnej ofensywy.
18.01.1942 - Radzieckie natarcie koło Charkowa; do niewoli wzięto 95 000 niemieckich żołnierzy.
30.05.1942 - Tysiąc samolotów bombardujących RAF-u zaatakowało Kolonię.

Tylko znalazłem jeszcze coś! Wejście Satruna do I domu zbiegło się z ostatnim przejściem Urana przez Asc, a to miało miejsce dokładnie w okolicach Niemieckiego ataku na Związek Radziecki.

Trzeba sprawdzić, o której to było godzinie, zobaczyć horoskop, poszukać tam ludzkiej ręki. Tak czy inaczej sprawdzić dokładnie tranzyty na moment ataku.

I jeszcze Jowisz! Kiedy Jowisz wszedł do I domu?
panTo
Admin
graph
astrolabium.pl

Re: III Rzesza - atak na Rosję 19 lat(a) temu  
Co do godziny, to nie udało mi się znaleźć dokładnej i jakoś jednolicie potwierdzonej. Znalazłem natomiast coś takiego:

1) Hitlerův útok na SSSR, 22-06-1941, 03:45 UT!, (dle televizního seriálu 02:15 UT). [www.astrolot.cz]

2) 22 czerwca 1941 roku, o godzinie 4.00, Adolf Hitler rozpoczął jedną z największych inwazji powietrzno-lądowych w historii – operację Barbarossa. W agresji na ZSRR wzięły udział 3 miliony żołnierzy, 3500 czołgów i 1800 samolotów.
[url]discoverychannel.pl/ww2/barbarossa/index.shtml[/url]]

No i do tego wszystkiego jeszcze taką ciekawostkę:

3) Hitler uderzył rankiem 22 czerwca 1941 r. na Związek Radziecki. Data inwazji nie była przypadkowa. 129 lat wcześniej tego samego dnia wojnę z Rosją rozpoczął Napoleon. Wódz III Rzeszy liczył, że uda mu się osiągnąć to, czego nie udało się osiągnąć jego poprzednikowi.
[url]www.polska.pl/aktualnosci/kalendarz/kale...rticle.htm?id=111142[/url]]

Tak czy inaczej horoskop porównawczy z horoskopem III Rzeszy wygląda natępująco:

No i znowu ten Księżyc blisko Jowisza! Ciekawe czy poczekał, aż Księżyc wszedł do Bliźniąt, aby nie był w biegu jałowym?

No i te skupienie planet w 1 domu!
panTo
Admin
graph
astrolabium.pl

Re: III Rzesza+Lucyfer 19 lat(a) temu  
With Sympathy for the Devil:

Jesteśmy kryształami, skupiamy cząstki światła w niepowtarzalnie niedoskonały(?) sposób...

Dla tych co nie czytali artykułu Światosława Floriana Nowickiego na stronie Gnosis ( nie przebrneli (?) ), napiszę o wyżej wykorzystanym Radixie istoty nie ludzkiej...

Za kogokolwiek/cokolwiek byśmy nie uważali Lucyfera, faktem jest że istnieje coś o czym bylibyśmy skłonni uważać, że to właśnie on... :) Albo nie.

Światopogląd platoński chętnie przyjmuje (a tym samym przywołuje) koncepcje Świata Wielopoziomowego/Hierarchicznego, którego poszczególne poziomy odbijają się w sobie będąc w istocie jednym; stanowią gamę możliwości przejawiania się geniuszu stwórcy.

Rzeczywistość pojęć abstrakcyjnych działa subtelniej niż gwóźdź i młotek w ludzkich spracowanych dłoniach, ale jej symfonię słychać wszędzie jednakowo głośno. Nadaje znaczenie rzeczom, sens działaniom, rozkwit przejawieniom...

Lucyfer i Chrystus (Wiecznie Żywy) to część owego świata nie mniej realnego, a wręcz tożsamego ze światem bólu krzyża i syku wątpliwości; ze światem upadku i zmartwychwstania i wreszcie ze światem w którym codzienność przeżuwamy/przekuwamy na misterium życia.

Cóż ....

Lucyfer, który zna metodę ale nie ma celu. Który mistrzem będąc w sztukach wszelakich nie zna drogi innej niż bezdroża.

Według niektórych opowieści gnostyckich Lucyfer jest bratem Chrystusa (karmatem -według mnie to ta sama osoba).

Tym nie mniej w świadomości masowej funkcjonuje owocujące już od bardzo dawna przekonanie, że Lucyfer jest bardzo zły, a Chrystus bardzo dobry.

Upadły, buntownik, Prometeusz, wyklęty, Niosący Światło,... ciemność gdzie jest...?

Przyznam, że nie zgłębiłem myśli Pana Światosława, co jednak od dawna zamierzam zrobić. Jednak nawet pobieżne zapoznanie się z treścią przyniosło mi rozliczne korzyści (za)poznawcze. Fascynuje mistyczna metafizyka koła, symbolika liczb i ich przekształcenia, które jak święte i odwieczne misteria przekazują znaczenie i sens rzeczywistości (albo odwrotnie).

Horoskop Lucyfera powstał na podstawie:
1. podanego przez Rudolfa Steinera roku 3000 przed Chrystusem (przypominam że posługujemy się takim podziałem) na przybliżona datę narodzin wcielenia istności zwanej Lucyferem.
2. obliczeń matematycznych Pana Światosława wykorzystujących (-ego) podział koła ... itd. ...

Późno już Michael
PS: ...a Hitler za daleko odjechał i należy mu sie współczucie...
:x :) :mad:

PS2: Tak oto połączyłem dwa wątki i zastanawiam się: Właściwie prawie nic na temat, ale: "Ludzie zawsze zobaczą to czego nie ma; tak jak nie widzą tego co jest"...
michael
Admin
graphgraph
Płeć: Mężczyzna kwinkunks23 Kwinkunks Blog Miejsce: Gdańsk Urodziny: 10/10
s1.polchat.pl/chat.php?_room=chat_astrolabium
"Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą."
Fiodor Dostojewski
"Wniosek to punkt w którym nie masz już siły dalej myśleć."
Eddie Murphy

Re: III Rzesza+Lucyfer 19 lat(a) temu  
Na powyższym rysunku nie widać rozmieszczenia domów w horoskopie Lucyfera.
Tutaj kontunuacja:
http://www.astrolabium.pl/index.php?option=com_simpleboard&Itemid=37&func=view&id=1596&catid=2#1596, ale dla jasności już tutaj: Ascendent Lucyfera 25 stopni Byka.
... ...
... ... ...

Właśnie zauważyłem swoją pomyłkę:

Dane Horoskopu przeze mnie wprowadzonego są o 24 godziny wcześniejsze....

Trwałem w tym błędzie poznawczym ze dwa tygodnie, co ciekawe zważywszy, że w omyłkowym horoskopie Księżyc Lucyfera wypada ściśle na moim Słońcu...
Cóż muszę się zadowolić koniunkcją księżycy Lucyfera i mojej Matki... :)

Michael
michael
Admin
graphgraph
Płeć: Mężczyzna kwinkunks23 Kwinkunks Blog Miejsce: Gdańsk Urodziny: 10/10
s1.polchat.pl/chat.php?_room=chat_astrolabium
"Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą."
Fiodor Dostojewski
"Wniosek to punkt w którym nie masz już siły dalej myśleć."
Eddie Murphy

Do góryStrona: 1