Stellum 11 lat(a) temu
|
|
Proszę o pomoc w zinterpretowaniu stellium, w którego skład wchodzą:
księżyc-neptun orba +0,14'
księżyc-uran orba +0,47'
uran-neptun orba +0,33'
Wszystkie te planety leżą na samym wierzchołku domu trzeciego, ale w Koziorożcu.
Wszystkie trzy planety odbierają sekstyle do plutona(orba nie więcej niż +3,12') w pierwszym domu, który jest w skorpionie. Całe stellium stoi w opozycji do merkurego(orba ok. 8') i słońca(orba ok. 8'), leżących w emocjonalnym raku, gdzie Słońce stoi prawie krańcowo w domu ósmym, a merkury w dziewiątym.
Mam pewien problem z interpretacją tak przeciwnych znaków jak koziorożec-rak.
P.S. Czy kiedy planet pokoleniowych(tutaj neptun, uran) dotyka aspekt planety osobistej( tutaj dość ścisła koniunkcja księżyca) to wtedy nabierają one osobistego znaczenia i można śmiało brać się za ich interpretację?
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2011/08/22 16:08 Przez Stolarz.
|
|
Re: Stellum 11 lat(a) temu
|
|
Stolarz napisał:
P.S. Czy kiedy planet pokoleniowych(tutaj neptun, uran) dotyka aspekt planety osobistej( tutaj dość ścisła koniunkcja księżyca) to wtedy nabierają one osobistego znaczenia i można śmiało brać się za ich interpretację?
W pewnym sensie tak - działają one wtedy przez planetę osobistą i mocno ją zabarwiają swoimi znaczeniami. Otrzymujemy jakby zlanie się tych wpływów. Z Księżycem - można powiedzieć, że odczuwasz i reagujesz na sposób uraniczno-neptuniczny.
Mam parę pytań, o ile nie są zbyt osobiste.
1) Czy między Twoimi rodzicami występował lub występuje wyraźny rozdźwięk jeśli chodzi o postawy życiowe i sposób wychowywania Ciebie?
2) Czy Twoje środowisko domowe było w jakiś sposób nietypowe?
3) Czy masz wrażenie, że tak naprawdę nie było Ci dane być w pełni dzieckiem i musiałeś/aś (Twój nick i post nie wskazują jednoznacznie na płeć ;)) dorosnąć zbyt wcześnie?
|
|
|
|
|
Re: Stellum 11 lat(a) temu
|
|
Stolarz napisał:
Czy kiedy planet pokoleniowych(tutaj neptun, uran) dotyka aspekt planety osobistej( tutaj dość ścisła koniunkcja księżyca) to wtedy nabierają one osobistego znaczenia i można śmiało brać się za ich interpretację? [img]
Wydaje mi się, że przy takim aspekcie, wszelkie zmiany pokoleniowe dotykają WłH bardzo osobiście. Dużo silniej niż innych rówieśników.
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2011/06/30 11:33 Przez lucy.
|
|
Re: Stellum 10 lat(a), 12 mies. temu
|
|
...
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2011/08/02 14:07 Przez Stolarz.
|
|
Re: Stellum 10 lat(a), 11 mies. temu
|
|
Droga Stolarz. Jestes jeszcze bardzo mloda osobka , ale widze, ze pisklecy puch zrzucilas juz z siebie i robisz to, co najlepiej do ciebie pasuje. Astrologia , karty, jasnowidzenie , medium, masz przez twojego plutona w jedynce jak najlepsze predyspozycje na zawodawa prace w tym kierunku. Nawet jezeli zafascynuje cie inny zawod , to mysle ze esoteryki nie odrzucisz od siebie.
Postaraj sie zostac z nami i popisz troche o sobie i o twoich projektach.
Tez jak bedzie to tylko czasami. Masz ciekawy radix ,moze chcialabys podac miasto gdzie sie urodzilas , lub jakas inna miejscowosc ktora nie lezy dalej jak 40 km od ciebie.
Pozdrawiam cie serdecznie, Antares
|
|
Antares
Nie mam butow, pani nie kupila, mowi ze kryzys
|
|
|
|
|
A czy da się na tym forum wysyłać prywatne wiadomości?
|
|
|
|
|
|
|
Niestety Stolarz nie ma takiej opcji
kiedyś była
i apelowałam o jej przywrócenie
niestety