|
Immum Coeli i MC 6 lat(a), 8 mies. temu
|
|
|
Jak interpretować obecność władcy MC (Pluton) w domu VIII ? Oraz obecność władcy IC (Wenus) w domu VIII ? Czyli zarówno władcy IC i MC będący połączeni aspektem koniunkcji są posadowieni w domu VIII. Nota bene obydwa są również w koniunkcji z władcą domu VII (Księżyc).
|
|
|
|
|
|
|
Re: Re : immum coeli i MC 6 lat(a), 8 mies. temu
|
|
|
posadowienia powyższe akcentują silnie związki i ew.korzyści z nimi związane- również takie jak możlwość rozwijania się na gruncie zawodowym; podkreślają rolę partnera zyciowego który zmusza do troski o sparawy finansowe; duzo przy tym wszystkim zazdrości, zaborczości, gniewu, irytacji, dominacji, walki o władzę...
sprawy kariery wydaja się mieć powiązania z intuicją, przenikliwością, zmysłem do interesów a przy tym wszystkim odwagą, hartem ducha i zdolnościa do regeneracji sił; oczywiście każdą energię uzywamy wg własnych wyborów /...bo istnieje w tym układzie silne pokuszenie do czynów niecnych, podstępnych, nierządnych nawet...gdzie jest Mars?jakie ma aspekty?.../
próby naciskania na innych, wywierania presji i działania na siłę stanowią naturalna zdolność człowieka z takimi potencjałami i tylko od niego zależy jak dzieki wrodzonej samoświadomości i introspekcji poradzi sobie z demonami targającymi jego wnętrzem...
istnieje możliwość że złe działania mogą sprowadzić na WH porażkę w kwestiach finansów, spadków /...gdzie Jowisz?/ ...partnerzy mogą ich zawieść, próżność i folgowanie samemu sobie zgubić/sex/ ...
niewątpliwie kwestie pieniędzy, własności, osobistych talentów i własnej siły w tym układzie nabieraja szczególnego znaczenia...pzdr
|
|
|
|
|
|
|
Re: Re : immum coeli i MC 6 lat(a), 8 mies. temu
|
|
|
Droga Dorin,
muszę przyznać że z zapartym tchem czytałam Twoją interpretację.
Tak się składa,że opisywałam tu moje aspekty urodzeniowe. Odnośnie Twojego pytania o położenie Marsa i Jowisza. Marsa mam w Koziorożcu na Ascendencie w sekstylu do MC, zaś Jowisz jest w ścisłej koniunkcji ze Słońcem w IX domu (ur.09.10.1969, g.13.10 Łódź).
Co do zaborczości - muszę przyznać,że staram się ją mocno kontrolować i raczej nie zaobserwowałam u siebie dużej zazdrosći czy zaborczości o moich partnerów...ale co ciekawe moi partnerzy z czasem robili się bardzo zazdrośni i zaborczy o mnie ( był to jeden z głównych powodów mojego rozwodu- Pluton mojego ex -męża był na mojej Wenus w zerowej koniunkcji i poprostu miał hopla na punkcie kontrolowania mnie...czułam się jak pod walcem).
Istotnie sprawy pieniędzy, poczucia bezpieczeństwa, własności, seksualności i spraw z pogranicza życia i śmierci mają dla mnie ogromne znaczenie.. jak również samego partnerstwa (w końcu solarna Waga...). Choć aktualnie jestem sama..
Jak na razie też nie odnosiłam wielkich korzyści (materialnych) z moich związków...raczej mam wrażenie,że ja do tej pory stanowiłam zasilanie dla nich...ostatnio musiłam boleśnie wylizywać rany po bardzo toksycznym związku.
Niby mam jakiś zmysł do interesów..ale raczej inni na tym korzystają niż ja...mam dużą intuicję - radzę innym jak zrobić kasę..a sama jestem w głębokiej.... Kariery też wielkiej nie robię , choć władam biegle trzema językami, mam skończone prestiżowe studia i różne licencje zawodowe ..a pracuje za gówniane pieniądze w budżetówce. Mam wrażenie że marnuje swoje zdolności, ale jak na razie we wszystkim mam pod górkę...
|
|
|
|
|
|
|
mbc... 6 lat(a), 8 mies. temu
|
|
|
witaj/-cie...
-analizowanie aspektów to nie jest to samo co gruntowna ocena radix; uznałam wspomniane przez ciebie aspekty za dominantę w horoskopie a ostatecznie wcale tak przeciez nie jest;
-ważne jest jakiego systemy domów używasz
-godzina urodzenia zawsze podlega korekcie /a w każdym razie należy sie do niej zdystansować
w związku z powyższym moje dywagacje na w/w temat nalezy potraktować w kategoriach potencjalnego zdarzenia / napewno nie w odniesieniu do podanej przez ciebie daty...pzdr
|
|
|
|
|
|
|