|
Aspekty w horoskopie natalnym 6 lat(a), 9 mies. temu
|
|
|
Czy moglby mi ktos polecic jakas pozycje ksiazkowa lub miejsce w sieci czy gdziekolwiek po polsku, gdzie bylyby opisane jak krowie na rowie:) aspekty planet w urodzeniowym horoskopie. Wiem ze taka posycja wyszla odnosnie porownawczych aspektow(przynajmniej po angielsku) ale ja mam problem z podejsciem do aspektow w urodzeniowym kosmogramie. Energie planet znam, znaczenia spektow tez ale jednak wlasne wariacje na temat nie bardzo wzbudzaja moje zaufanie. Czy jest taki almanach ze wszystkimi kombinacjami planetarnych aspektow? przynajmniej koniunkcji, kwadratow, opozycji i trygonow i sekstyli chociaz te ostatnie dwa moge sobie podarowac.
|
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2009/12/13 04:07 Przez panTo.Powód: Zmiana tytułu.
|
|
|
Re: aspekty w natalnym 6 lat(a), 9 mies. temu
|
|
|
Jest książka Bil Tirney pt Dynamika aspektów -Horoskop itrepretacja. Raczej szukać mozna w antykwariatach lub na alegro.
magduf napisał-Czy jest taki almanach ze wszystkimi kombinacjami planetarnych
Ja osobiście nie znam takiego co by miał wszystkie kombinacje B)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Krystyna Konaszewska-Rymarkiewicz : "Astrologia - interpretacja horoskopu". Chyba najpopularniejszy i najłatwiej dostępny (i polski na dodatek :)) Szkopuł w tym, że sekstyle z trygonami i kwadratury z opozycjami wrzucone są tam do jednego worka co jest dużym uproszczeniem. Poza tym o ile niektóre interpretacje wydają się bardzo trafne i na miejscu to bywają i skostniałe, stereotypowe albo wzięte "z sufitu". Ale mimo wad - polecam !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
dziekuje bardzo za podpowiedzi juz zalaczam szukanie:). o konarzewskiej wiedzialam ale nie bylam pewna czy omawia wszstkie glowne kombinacje, bo nie mialam jej w reku.
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Bardzo obszernie i konkretnie opisuje aspekty książka Roberta Pelletiera "Aspekty planet". Są tam opisane nawet kwinkuksy. Co ciekawe mam tę książkę po polsku ale wydrukowaną na powielaczu jako "skrypt". Nie wiem czy i gdzie można ją dostać, ale ze wszystkich książek o aspektach jakie czytałem ta była najlepsza.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
W nowym wydaniu Konaszewskiej też pojawiają się kwinkunksy.
Te małe zwierzątka znaczy się ... :P
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiem co to sa kwinkunksy:)))) Alias:) dziekuje. Chiron szkoda ze ten skrypt pewnie nie jest nigdzie dostepny, ale zamowilam juz dynamike aspektow:)
|
|
|
|
|
|
|