Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Tranzyty pomocne przy odchudzaniu
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 12
TEMAT: Tranzyty pomocne przy odchudzaniu
Tranzyty pomocne przy odchudzaniu 6 lat(a), 9 mies. temu  
Czy ktoś z was umiałby poradzic, które tranzyty planet sa sprzyjające przy zrzucaniu wagi? Czy pomocne są bardziej tranzyty harmonijne czy nieharmonijne? Czy powinno brać się pod uwage tranzyty Saturna ( w moim przypadku władcy asendentu w Koz.), który aktualnie tranzytyje mi dom VII, czy tranzyty Merkurego (władcy domu VI - dom VI w Bliżn.). Aktualnie Jowisz tranzytuje mi moje urodzeniowe Słońce i Jowisz (urodzeniowo Słońce mam w koniunkcji z Jowiszem w Wadze)- niestety poza przybieraniem na wadze i wiecej pracy w mojej pracy, to nie widze plusów "obfitosci" Jowisza. Mam nadzieje, ze troche odpusci w czerwcu, gdy Jowisz przestanie retrogradować Jednak Saturn tranzytujący mój VII dom zaczyna tworzyć sextyl do mojego natalnego Księżyca i Plutona w Pannie - czy to może byc remedium na "obfitość" tranzytu Jowisza przez urodzeniowe Słońce z Jowiszem? Czy z własnych doświadczeń wiecie przy których tranzytach łatwo wam było schudnąć,a w jakich okresach życia mieliście tendencje do tycia i nie pomagały wówczas żadne diety? Konarzewska w swojej książce "Tranzyty", w rozdziale "tranzyty a zdrowie"podaje iż nieharmonijne tranzyty Marsa do Jowisza oraz nieharmonijne tranzyty Saturna do Jowisza sprzyjają zrzuceniu zbędnych kilogramów - czy z własnego doświadczenia możecie to potwierdzić? ( Przechodziłam kwadrature tranzytującego przez dom VII Saturna w Raku do mojej urodzeniowej koniunkcji Jowisz -Słońce w Wadze w domu IX..i niestety efekt był odwrotny)
mbc
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: tranzyty pomocne przy odchudzaniu 6 lat(a), 8 mies. temu  
Nie chcę Cię martwić, ale chyba musisz poczekać 14 lat, bo chudnie się podczas przejścia Saturna przez asc i I dom :)
fru
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Zanim wejdzie mi na Asc. wcześniej Saturn będzie tranzytował mi moją wenus w Pannie (20^), księżyc w Pannie (23^), i pluton (25^) (wszystko w VIII d.)mam nadzieję że też mnie to trochę odchudzi (teraz sextyl, za kilka lat koniunkcja). Nota bene, czytałam kilka Twoich postów , kk i pantomasa i muszę przyznac,że bardzo spodobały mi się Wasze trafne spostrzeżenia (odnośnie różnych tematów). Jeśli będziesz miała chwilkę czasu, to zerknij w mój horoskop - ja sama juz tracę do niego dystans.Zazwyczaj "szewc bez butów chodzi" :). Mam teraz dość ciężkie tranzyty Plutona do mojego stellum w Pannie. Miałam trudny 2004 rok- dokładnie jak Saturn wszedł mi na Desc. rozstałam się z moim długoletnim partnerem... Moje dane: 09.10.1969, godz.13.10 Łódź. Cenię sobie wszelkie Twoje uwagi.
Pozdrawiam,
mbc
mbc
graphgraph

fru - nie przerażaj z tym chudnięciem - jak tak, to za 2-3 lata już nic ze mmnei nie zostanie ;-)
nadir
graphgraph

Re: tranzyty pomocne/?/ 6 lat(a), 8 mies. temu  
witajcie...z moich skromnych obserwacji wynika że z tym chudnięciem to róznie bywa; napewno jednak o zgrozo/!!!! uwaga dziwczyny/...brzydnie się okropnie i po prostu starzeje...jesli któraś ma kompleks wiecznej małolaty, to pewnie bedzie zadowolona bo latek troche jej przybędzie...
poza tym pojawiaja sie kłopoty zdrowotne /...bóle kości,zebów,reumaty-
czne, wszelkiego rodzaju problemy ze skórą...wysuszenie, wypryski, alergie skórne/
ja...na tego Saturna na Asc nie czekam z utęsknieniem; zawsze w jakimś sensie ten tranzyt to koniec zabawy, zaczyna sie cos innego co rzadko jest łatwe i przyjemnie...pozdrówka
dorin
graphgraph

a...jak to mówią "kochanego ciałka nigdy za wiele"...hehehe :laugh: uśmieszek do wszystkich pączusiów!!!
dorin
graphgraph

dorin napisał(a):
witajcie...z moich skromnych obserwacji wynika że z tym chudnięciem to róznie bywa; napewno jednak o zgrozo/!!!! uwaga dziwczyny/...brzydnie się okropnie i po prostu starzeje...jesli któraś ma kompleks wiecznej małolaty, to pewnie bedzie zadowolona bo latek troche jej przybędzie...
poza tym pojawiaja sie kłopoty zdrowotne /...bóle kości,zebów,reumaty-
czne, wszelkiego rodzaju problemy ze skórą...wysuszenie, wypryski, alergie skórne/
ja...na tego Saturna na Asc nie czekam z utęsknieniem; zawsze w jakimś sensie ten tranzyt to koniec zabawy, zaczyna sie cos innego co rzadko jest łatwe i przyjemnie...pozdrówka

chudnie sie tez strasznie jak saturn siedzi na sloncu :dry: , wiem to z wlasnego przykladu, co do kosci to jest tak samo :dry: ; nie powiem juz ile razy bylam w tym roku u dentysty :rolleyes: , no i ciagle ten staw sie odzywa...
Małgosia
graphgraph

Do góryStrona: 12