Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Punkty Arabskie
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 1
TEMAT: Punkty Arabskie
Punkty Arabskie 7 lat(a), 2 mies. temu  
1) Czy aspekty do Punktów Arabskich , należy interpretować tak jak aspekty między planetami i światłami .
2) Czy tranzytujące planety oraz światła w aspektach do Punktów Arabskich uaktywniają je.
W książkach opisywany jest tylko Punkt Szczęścia.
fox
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Punkty Arabskie 7 lat(a), 2 mies. temu  
witaj
jeśli przyjąć że punkty arabskie np.pkt.szczęścia to miejsce przeżywania satysfakcji życiowej /zgodnie z naturą znaku i domu w którym się znajduje/
to nalezy ustalać położenie jego władcy a wtedy nie bez znaczenia są aspekty tego władcy i również tranzyty i pozostałe rytmy symboliczne/dyrekcje,progresje/ do tego władcy oraz punktów arabskich:...pewnie najistotniejsze są koniunkcje do tych punktów...
koniunkcje do szczytów domów w których te punkty się znajdują...
również położenie gwiazd stałych do tego punktu i jego włądcy...
Ariadna/Misterium....patrz...pozdrawiam
dorin
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Punkty Arabskie 7 lat(a), 2 mies. temu  
Dziękuję za odpowiedż na moje pytanie, wnikliwiej przeczytam książki L. Zawadzkiego.
fox
graphgraph

Re: Punkty Arabskie 7 lat(a), 1 Miesiąc temu  
Punkty arabskie zostały stworzone na potrzebę czasów w jakich funkcjonowały - jeszcze przed wynaleziem komputerów i możliwości mocy obliczeniowych - np tranzytów do progresji, do wektorów i in.
Jak masz kilka minut niedokładności w godzinie urodzenia, to szlag trafi dokładnośc punktów, które zresztą nigdy nie były wyznacznikami, a jedynie ozdobnikami.
Poza tym żaden poważny astrolog nie podchodzi do punktów arabskich poważnie, no chyba, że wciąż jest na etapie osiemnastego wieku rozumienia rzeczywistości :D
Polecam dla zabawy stworzyć kilka własnych punktów arabskich
Mój przyjaciel ze szkół dr. Weresa, Witek (możesz go spotkać prawie na każdej szkole), od wielu już miesięcy poszukuje PUNKTU G w kosmogramie.
Ja stworzyłem Punkt Osiemnastowiecznych Astrologów:
jest to Uran minus Saturn plus Ascendent
oraz Punkt "Na Dwoje Babka Wróżyła":
jest to: Merkury plus Ascendent minus Neptun

Pozdrawiam cieplo

Artur Laskowski
www.avernus.pl
www.avernus.pl
graphgraph

Do góryStrona: 1