Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
Rozmawiamy tutaj na temat technik związanych z przewidywaniem przyszłości. Więcej znajdziecie na www.astrolabium.pl/astrologia/prognostyczna
W dółStrona: 123
TEMAT: Relokacja a tranzyty
Relokacja a tranzyty 13 lat(a) temu  
Załóżmy, że ktoś się przeprowadził na tyle daleko od miejsca urodzenia, że wskutek relokacji bardzo zmienia się położenie osi i domów. Jak wtedy postępujecie z tranzytami? Nakładacie je na horoskop urodzeniowy czy relokowany? Co Waszym zdaniem bardziej działa? I w ogóle czy zaobserwowaliście jakieś ciekawe przykłady działania relokacji na Wasze horoskopy, ewentualnie Waszych krewnych i znajomych?
stargazer
Admin
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Ostatnio zmieniany: 2010/08/30 01:45 Przez stargazer.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Relokacja a tranzyty 12 lat(a), 8 mies. temu  
Tez mnie bardzo ciekawi ten problem:)zwlaszcza ze osobiscie mnie dotyczy-po relokacj Asc dosc znacznie mi sie przesunelo-z tego co slyszlam to i tak liczy sie urodzeniowy a ten relokowany tylko zabarwia jakos te tranzyty ale jak?-chetnie sie dowiem jesli ktos bedzie chcial sie swoja wiedza podzielic :)Pozdrawiam.
Magnolia
graphgraph
Urodziny: 03/01
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Relokacja a tranzyty 12 lat(a), 6 mies. temu  
Witam.

Relokowałem się do Irlandii.
Po trzech latach urodził mi się tutaj syn. Jego Słońce urodzeniowe jest dokładnie na moim relokowanym ascendencie.Mam nadzieję że to ma jakieś znaczenie.
Prawdopodobnie jest więcej tego typu zależności, ale jeszcze raczkuję jako adept Astrologii. :)

Pozdrawiam.
gucio
nihil est?
graphgraph

Re: Relokacja a tranzyty 12 lat(a), 5 mies. temu  
Witam ponownie.
Chyba coś wniosę do wątku:

Aktualnie słońce tranzytuje mój relokowany ascendent i jest to wyraźnie odczuwalne.
Prądu do kity dostałem praktycznie z dnia na dzień. Milion planów i rzeczy do zrobienia...

Odezwę się jeszcze po 20 maja, gdyż 19 na ASC powiesi mi się kon. Marsa, Wenus i Merkurego. Ciekawym jak to się odbije na moim małżeństwie, jako będzie to w luźnej opozycji do stellum Słońce, Uran, Merkury mojej żony...

Pozdrawiam.

P.S. Jeszcze o słońcu na ASC w byku: Podwyżka. Właśnie się dowiedziałem :)
gucio
nihil est?
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2011/04/26 12:03 Przez gucio.

stargazer napisał:
Załóżmy, że ktoś się przeprowadził na tyle daleko od miejsca urodzenia, że wskutek relokacji bardzo zmienia się położenie osi i domów. Jak wtedy postępujecie z tranzytami? Nakładacie je na horoskop urodzeniowy czy relokowany? Co Waszym zdaniem bardziej działa? I w ogóle czy zaobserwowaliście jakieś ciekawe przykłady działania relokacji na Wasze horoskopy, ewentualnie Waszych krewnych i znajomych?

miałam teraz możliwość obserowawnia czy relokowany natwanik działa ... koniunkcja Urana zadziałała do zrelokowanych osi
lucy
graphgraph

stargazer napisał:

Hej Stargazer,

na własnym przykładzie, tranzyty działają w oparciu o horoskop natalny, a nie relokacyjny. Gdy Saturn tranzytował moje natalne MC, awansowałam w pracy i dostałam podwyżkę. Nie przeceniajmy horoskopów relokacyjnych, które de facto, jeśli już działają, to po dłuższym czasie od momentu relokowania się i w sposób znikomy. U mnie po wyjeżdzie z kraju VI-domowy Saturn przeniósł się do VII, a siódmodomowe Słońce do VIII. W tamtym czasie wzrosło moje zainteresowanie astrologią i bardzo ograniczyłam swe kontakty towarzyskie. Po trzech latach emigracji poznałam swojego obecnego męża, który jest ode mnie starszy o 15 lat. Czy to obecność Saturna w VII domu zaowocowała małżeństwem ze starszym od siebie mężczyzną? Być może. Teraz obecny mój horoskop relokacyjny różni się nieznacznie od natalnego, Saturn powrócił na swoje dawne miejsce,a ja powoli uaktywniam sie towarzysko.
lubeka
graphgraph

lubeka napisał:

Nie przeceniajmy horoskopów relokacyjnych, które de facto, jeśli już działają, to po dłuższym czasie od momentu relokowania się i w sposób znikomy.

u mnie momentalnie w chwili przeprowadzki nastąpiła zmiana zajęcia z marsowego na jowiszowy ...

a teraz na tranzycie Urana mogłam obserwować mój awans ... w zerowym aspekcie do ASC i MC ... do zrelokowanego horoskopu
lucy
graphgraph

Do góryStrona: 123