Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
W dółStrona: 123
TEMAT: Przywitanie
Re: Przywitanie 19 lat(a), 6 mies. temu  
Witaj Anno

Osobiście korzystam z dwóch programów. Mam pełną wersję Astrologa i Uranii. Owszem Urania jest bardziej windowsowa i wydaje się być bardziej ‘współcześniejsza’. Zresztą jej rozwiązania, za pomocą których można z łatwością zmieniać godzinę zarówno horoskopu urodzeniowego jaki i prognostycznego, który jest na niego nałożony sprawia, że jest doskonałym narzędziem do rektyfikacji horoskopu. Ale w Astrologu jest w coś, co bardzo trudno wyrazić mi słowami. Ten program ma w sobie coś takiego, że zaczyna się go lubić, że człowiek się do niego tak jakoś dziwnie przywiązuje, że ktoś, kto zacznie raz na nim pracować nie chce go zmieniać na żaden inny. Wiem, że w mych odczuciach nie jestem osamotniony.

Pozdrawiam
Pantomas
panTo
Admin
graph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
astrolabium.pl
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Po ponownym obejrzeniu programu - tym razem w wersji demo nadal uwazam ze jest malo user friendly: cos wpisuje i blednym wzrokiem omiatam ekran bo komputer mi dzwoni ze cos jest nie tak. Jako zaawansowana uzytkowniczka nie jestem do tego przyzwyczajona:)

Moze dlatego, ze Astrolog "mocno smierdzi DOS-em"? Nie wiem jaka jest podstawowa grupa docelowa tego programu, wiem natomiast ze ja zawsze nie mieszcze sie w zadnym targecie:)

Jezeli by zauwazyc ze astrologia w Polsce zajmuja sie kobiety okolo 50-tki, ktore raczej malo w zyciu mialy do czynienia z komputerem, to faktycznie - to co mnie w programie uwiera nie bedzie dla nich problemem. Jednak spoleczenstwo sie zmienia - Czy chcemy czy nie to idziemy w kierunku dickowskiej wizji spoleczenstwa korporacyjnego i coraz to nowsze pokolenia beda chcialy czegos mocniej osadzonego w standardzie. A tym (z bolem to pisze) jest Windows.

Od znajomych i z tego forum wiem, ze kluczem jest dyskietka. Tak sobie pomyslalam ile czasu ja nie uzywalam tego nosnika.... Nooo dlugo. Jakies 2 lata temu zepsul mi sie naped i do tej pory nie mialam potrzeby zeby go naprawic. Sugerowalabym raczej klucz sprzetowy wpinany w zlacze USB, chociaz i ta technologia chyba juz powoli sie starzeje.

Tak sobie wypisuje te dywagacje bo marzy mi sie program idealny:) Gdyby tak polaczyc wielosc funkcji Astrologa z interfesem Uranii a do tego dorzucic estetyke ekranu Kairona (to program na mekintosza austriackiego programisty) to bede pierwsza klientka:)

pozdrawiam
Anka
anahella
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
<a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&...59087">Forum o astrologii dla astrologow</a>

Witam

Tylko ciekawe, że działał zawsze tylko jeden z dwóch trygonów tworzonych przez tranzytujące Słońce do Jowisza. Może ktoś wie dlaczego?

Dość długo drążyłem, aż do " wydedukowania" czasu urodzenia.
Zawsze trzeba zwrócić na rozróżnienie aspekt rozbieżny/zbieżny.

Jednak w przypadku Pana horoskopu, to pozycja Jowisza w XII domu, ukrywa prezent losu; tym nie mniej myślę, że około 8 czerwca coś takiego ma miejsce: jest to pomysł jakiś na przykład, który we śnie przyszedł; albo zdarzenie poza świadomością, które ma istotny wpływ na 'misję' Pana.

Michael :)
Pozdrawiam
michael
Admin
graphgraph
Płeć: Mężczyzna kwinkunks23 Kwinkunks Blog Miejsce: Gdańsk Urodziny: 10/10
s1.polchat.pl/chat.php?_room=chat_astrolabium
"Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą."
Fiodor Dostojewski
"Wniosek to punkt w którym nie masz już siły dalej myśleć."
Eddie Murphy

Wypowiem się jako początkująca i ucząca się astrologii. Gdy zaczełam naukę astrologii jakieś 4 miesiące temu korzystałam z wersji demo Uranii. Ten program w moim przypadku to kompletne pudło. Z niecierpliwością czekałam na wersję demo Astrologa. W styczniu się doczekałam, a w lutym miałam już pełną wersję tego programu i muszę powiedzieć, że program ten ma dusze, do mnie przemawia i jest idealnym narzędziem do nauki astrologii, a w przyszłości będzie moim narzędziem pracy... mam nadzieje

Pozdrawiam Alex
Alex
graphgraph

Wielkie dzięki Alex! <br/>
Po takich słowach naprawdę skrzydła rosną i ma się poczucie że te nocne nasiadówki nad algorytmami i wielokrotne przeróbki mają sens. Właśnie kończę nową prezentację grafów planetarnych dla zapętleń do nowej wersji, mam nadzieję, że się Pani spodoba. Jasiu męczył mnie o to od dawna i miał rację, bo to zupełnie inna przejrzystość zapętlonych grafów.<br/>
Pozdrawiam, rigel
rigel
graphgraph

A co to są te grafy planetarne dla zapętleń? Brzmi bardzo interesująco :)

Pozdrawiam
Pantomas
panTo
Admin
graph
astrolabium.pl

Witam.<br/> Są to grafy dyspozytorów planetarnych, i gdy jedna planeta jest władcą następnej , a któraś znowu pierwszej powstaje pętla zależności, właśnie chodzi o to, by to w miarę czytelnie zaprezentować graficznie. <br/> W obecnej wersji jest narysowany łuk od planety dolnej do górnej, w nowej będą grafy władców planetarnych w postaci zamknietych pętli. <br/> Pozdrawiam, rigel
rigel
graphgraph

Do góryStrona: 123