Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Oklepane argumenty przeciw astrologii - reagujecie czy nie?
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 12
TEMAT: Oklepane argumenty przeciw astrologii - reagujecie czy nie?
Re: Oklepane argumenty przeciw astrologii - reagujecie czy nie? 12 lat(a), 11 mies. temu  
hm ... znam wiele innych zajęć które robimy na codzień a tak naprawdę niczemu nie służą ... np. wielu ludzi chodzi do znienawidzonej pracy to dopiero jest zawieszenie ;)...

I co z tego? To jest jasne. Patrz temat- oklepane argumenty;). Astrologia może być jednym z nich.

hm, to chyba trochę tak jakby powiedzieć że ludzie którzy mają świadomość zachodzących procesów w przyrodzie są ulomni

To zależy, jak rozumiesz ten przymiotnik. Nie zawsze jest określeniem pejoratywnym, jak np. w prawie. Potraktuj to jako...synonim braku, niepełności- to tak samo tylko jeden z przykładów.

Pozdrawiam.
ederlezi
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Oklepane argumenty przeciw astrologii - reagujecie czy nie? 12 lat(a), 11 mies. temu  
ederlezi napisał:
Druga rzecz jest taka, że astrologia przyciąga ludzi w pewien sposób ułomnych, tzn. ludzie w pełni szczęśliwi chyba rzadko zajmują się astrologią, dla mnie to do tej pory rzadki widok, a najbardziej podobają mi się ludzie twórczo zajęci życiem

hm, to chyba trochę tak jakby powiedzieć że ludzie którzy mają świadomość zachodzących procesów w przyrodzie są ulomni

To zależy, jak rozumiesz ten przymiotnik. Nie zawsze jest określeniem pejoratywnym, jak np. w prawie. Potraktuj to jako...synonim braku, niepełności- to tak samo tylko jeden z przykładów.

pogubiłam się :D
lucy
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Nie szkodzi;) Słowa są czasami zbyt pojemne;)
To takie zresztą zebrane i zmiksowane przemyślenia, w tym własne, ale mało konkretów.
Bardziej nurtuje mnie to, co w poprzednim poście, bo to już poważniejsze zarzuty;)
ederlezi
graphgraph

Do góryStrona: 12