Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Węzły Księżycowe
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 12345678
TEMAT: Węzły Księżycowe
*
Re: Węzły Księżycowe 13 lat(a), 4 mies. temu  
Węzły rządzą się innymi prawami niż planety. Dekanaty położone są w odwrotnej kolejności. Pierwszy dekanat zaczyna się w 30 stopniu i kończy się w 20 stopniu znaku... drugi 20-10 i oczywiście pierwszy 10-0.
Jeżeli węzeł znajduje się w pierwszym dekanacie - tutaj człowiek próbuje aktywnie realizować zdobyte w poprzednich wcieleniach doświadczenie, ze szczególnym uwzględnieniem funkcji wynikających z pozycji zachodzącego węzła.
Drugi dekanat - tu człowiek realizuje się w pracy z materią.
Trzeci dekanat to faza, w której węzeł się żegna z energią znaku i przechodzi na nowe pole działania. 12 faza dla węzłów to obszar pomiędzy 2,5 i 0 stopniem znaku.
Kronic
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Kronic napisał:
Węzły rządzą się innymi prawami niż planety. Dekanaty położone są w odwrotnej kolejności. Pierwszy dekanat zaczyna się w 30 stopniu i kończy się w 20 stopniu znaku... drugi 20-10 i oczywiście pierwszy 10-0.
Jeżeli węzeł znajduje się w pierwszym dekanacie - tutaj człowiek próbuje aktywnie realizować zdobyte w poprzednich wcieleniach doświadczenie, ze szczególnym uwzględnieniem funkcji wynikających z pozycji zachodzącego węzła.
Drugi dekanat - tu człowiek realizuje się w pracy z materią.
Trzeci dekanat to faza, w której węzeł się żegna z energią znaku i przechodzi na nowe pole działania. 12 faza dla węzłów to obszar pomiędzy 2,5 i 0 stopniem znaku.

Dzięki
kruk
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2011/03/17 12:09 Przez kruk.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Moje prywatne obserwacje, skłoniły mnie do trochę innych wniosków- ale to może przez przypadek. Sytuacje wyglądały tak, że mimo, iż wg reguł Węzeł powinien być rozpatrywany w następnym domu, to najbardziej palącym problemem pozostała energetyka 8-domowego położenia Węzła+dyfuzja, ale jedno z drugim bardzo silnie połączone i bardzo wielki nacisk wstecz.
ederlezi
graphgraph

Tak czy inaczej, warto spojrzeć na obie możliwości i porównać je sobie. A właściwie 3 możliwości, jeżeli Węzeł jest wyraźnie w znaku Wagi, można doczytać o Rybach i Wodniku(graniczne położenie).
ederlezi
graphgraph

To co napisałem znalazłem w książce "Astropsychologia" Ramaza Zachariana.
Kronic
graphgraph

Węzły Księżycowe 12 lat(a), 5 mies. temu  
Witam.
Ciekawy artykuł. Na węzły nie zwracałem szczególnej uwagi, uczyłem się i uczestniczę na forum Wojciecha Jóźwiaka, tam są same konkrety. Jednak czuję u siebie tę oś Węzłów.
U mnie WWK (Rahu) jest w junkturze (29,59) Barana w kon. ze Słońcem (27.59 Barana). Oś węzłów niejako podkreśla luźną 8-stopniową opozycję Słońca (+WWK) z Plutonem (+ZWK) (06,12 Skorpion).
W Skorpionie oprócz tego Plutona nic nie mam. W znacznym stopniu jednak czuję się Skorpionem.

Pozdrawiam,
Sapsan
Sapsan
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2011/04/21 13:28 Przez Sapsan.

Re: Węzły Księżycowe 12 lat(a), 5 mies. temu  
Sapsan napisał:

uczyłem się i uczestniczę na forum Wojciecha Jóźwiaka, tam są same konkrety.

;)
lucy
graphgraph

Do góryStrona: 12345678