Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Atrakcyjność seksualna
(1 wejść) (1) Gość
Forum dla astrologów i zaawansowanych, którzy chcą dzielić się swoimi spostrzeżeniami związanymi z astrologią. Forum zawiera kilka kategorii: astrologia wydarzeniowa, prognostyczna, wedyjska, czy studium horoskopów.
W dółStrona: 123
TEMAT: Atrakcyjność seksualna
Atrakcyjność seksualna 6 lat(a), 9 mies. temu  
witam, zastanawiam się, co sprawia, że niektóre osoby zostają idolem seksu - jak naprzykład wspominany przeze mnie wcześniej Mick Jager że nie wspomnię - albo wspomnę - Nicholson Jack. Nie są jakoś nadzwyczajniecośtam a jednak... Czy Madonna...
Nie sama Wenus... więc co sprawia, że tak kręcą pokoleniami???
mucha
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Ostatnio zmieniany: 2009/12/13 02:14 Przez panTo.Powód: Zmiana tytułu.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: atrakcyjność seksualna 6 lat(a), 9 mies. temu  
mucha napisała:
naprzykład wspominany przeze mnie wcześniej Mick Jager
Tak, tak - wiele razy mówiłem, że co jak co, ale Micka Jagera z łożka bym nie wyrzucił. ;)

Pozdro
Panto
panTo
Admin
graph
astrolabium.pl
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Jest pewna teoria, która wyróżnia dwa rodzaje aspektów zdających się na to szczególnie wpływać:
- połączenia Marsa, Wenus i Plutona - określane jako "aspekty seksualne", mogące wywoływać większe niz przeciętne potrzeby w tej sferze i zainteresowanie nią,
- połączenia w/w trzech planet z asteroidą Juno - aspekty tzw. superseksualne; Juno jest przez niektórych uważana za klucz do atrakcyjności seksualnej i temperamentu - jednak należy zwrócić uwagę na to, że Juno wskazuje na seks bez zobowiązań i odpowiedzialności, przygody na jedną noc i częste zmiany partnerów; absolutnie nie chodzi tu o Miłość przez duże M ;) Wiele znanych osób (aktorów, muzyków itp.) znanych z licznych przygodnych związków i niewierności ma właśnie takie aspekty. Choć nie znaczy to wcale, że obecność takiego aspektu zaraz łączy się ze sławą i robi z kogoś Micka Jaggera ;) Mogą dać np. jakiegoś lokalnego Casanovę, który chwali się swoimi podbojami i któremu tylko jedno na myśli ;) Ciekawe, że aspekty planet seksualnych do Juno są dość częste w horoskopach...
mmk7
graphgraph

bo w każdym drzemie demon seksu, tylko nie każdemu udaje mu się obudzić ;-)
Panto - "ale nie, nie jestem homoseksualistą", hehe, dobrze przywołana postać w dobrym miejscu.
nadir
graphgraph

Może nie w każdym, bo nie kazdy ma aspekt do Juno czy Plutona - ale w wielu, także być może w takich, co sobie nawet sprawy nie zdają ;)
mmk7
graphgraph

Jeszcze chciałabym dodać, że oprócz "zwykłych" aspektów bierze się pod uwagę paralele i kontrparalele.
mmk7
graphgraph

heh, no nie w każdym, zgadza się - ja nie mam ;-)
To by nawet się zgadzało, bo już parę razy spotkalem się z "zarzutami" że aseksualny jestem. Ale potraktowałem to jako komplement, bo przy okazji podejście "specyficzne" też mam.
nadir
graphgraph

Do góryStrona: 123
Moderatorzy: panTo