Witajcie
Wcześniej w tym wątku pisałem o metodzie rektyfikacji, która nazywa się 'metodą zagęszczeń' lub 'rektyfikacją graficzną'. Chciałbym Wam teraz pokazać, na czym to mniej więcej polega.
Do badań użyłem następujących dat z życia Papieża:
- 13.04.1929 - śmierć matki
- 18.02.1941 - śmierć ojca
- 15.10.1942 - wstąpienie do seminarium
- 01.11.1946 - święcenia kapłańskie
- 08.07.1948 - zostaje wikarym
- 04.07.1957 - list z Rzymu o mianowaniu na biskupa
- 13.01.1964 - zostaje arcybiskupem
- 16.10.1978 - wybranie na papieża
- 13.05.1981 - zamach
Oto przykładowy graf rektyfikacyjny uwzględniający tylko jedno zdarzenie, tzn przedstawione są na nim pozycje planet - od Marsa do Plutona oraz Wzł. Księż. - w dniu zamachu. Wygląda on następująco:
Jeżeli teraz weźmiecie efemerydy i zobaczycie położenie ww. planet to zobaczycie, pierwszy słupek odnosi się do Jowisza, który znajdował się 00LI45, drugi do Saturna, który znajdował się 03LI26, czwarty - ten taki szeroki, do Marsa, który znajdował się w okolicach 13TA28. Słupek odnoszący się do Marsa jest taki szeroki, gdyż Mars porusza się z tych wszystkich planet najszybciej, a w danych do badania nie uwzględniłem godziny zajścia zamachu.
A teraz drugi graf, na którym przedstawione są już wszystkie wspomniane przeze mnie zdarzenia:
Jak widać silnie podkreślone są stopnie: 1, 10 i 22. Co to znaczy? Teoretycznie oznacza to, że podczas tych wszystkich zdarzeń na te właśnie stopnie najsilniej oddziaływały planety tranzytujące, a więc prawdopodobnie w tych właśnie miejscach może znajdować się któraś z osi.
Gdybyście mieli jakieś pytania, to zapraszam.
Pozdrawiam
Pantomas