Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Co tracimy rozstając się z astrologią?
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 1234
TEMAT: Co tracimy rozstając się z astrologią?
Re: Co tracimy rozstając się z astrologią? 10 lat(a) temu  
Astrologia to jedna z wielu sztuk dywinacyjnych. Mało kto się zajmuje takimi zagadnieniami na poważnie bo są niepoważne :) Na temat samej astrologii to już nikt nie napisze naukowej pracy, bo co to za nobilitacja dla naukowca uchodzić za specjalistę od astrologii? Dla mnie są to oczywiste sprawy i dlatego o nich piszę, nie muszę się podpierać czymkolwiek, bo to nie Państwowa Akademia Nauk, tylko jeden malutki portal internetowy. Obserwujcie siebie, podałem Wam (zwolennikom astrologii) kilka sposobów na taką introspekcję, to się przekonacie. Bez badań.
Michor
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

To dlaczego napisałeś, że istnieją badania naukowe potwierdzające szkodliwość astrologii? Kłamałeś, żeby mieć chwilowo jakiś argument?
Lisiecka
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Michor napisał:
Jak sądzisz, dlaczego ja zajmowałem się astrologią tak długo? Z racji jej "trafności" oczywiście, czyli z racji mojego zawężonego i zniekształconego spektrum rozumienia rzeczywistości. Mechanizmy "działania" astrologii są banalne i wyjaśnione NAUKOWO. Są dowodem i wyjaśnieniem "jak to się dzieje".

Jak na przykład w tym poście. No więc słucham, chętnie poczytam o tych naukowych badaniach. Bez złośliwości.
Lisiecka
graphgraph

Sheldon'owi groziła utrata zabawy, 10 lat(a) temu  
więc "rzucił prawdziwym osz częrstwem":

:)
Bona
graphgraph

Lisiecka napisał:

Jak na przykład w tym poście. No więc słucham, chętnie poczytam o tych naukowych badaniach. Bez złośliwości.

Bez złośliwości, to chyba czytasz wybiórczo, bo było już o tym kilka razy.

pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_horoskopowy

pl.wikipedia.org/wiki/Zimny_odczyt

Sugerujesz, że gdzieś pisałem o naukowych badaniach potwierdzających szkodliwość astrologii? Zacytuj, może się zagalopowałem, wszystko możliwe. Tak czy inaczej, robienie ludziom wody z mózgu uważam za szkodliwe. W polityce, czy w astrologii, bez różnicy :)
Michor
graphgraph

Re: Co tracimy rozstając się z astrologią? 9 lat(a), 11 mies. temu  
To co piszesz w pierwszym poście kojarzy mi się z poniższym:

"Why are fire trucks red?"

Bona
graphgraph

Re: Co tracimy rozstając się z astrologią? 9 lat(a), 11 mies. temu  
Powyższe kojarzy mi się z interpretacją horoskopu.
Michor
graphgraph

Do góryStrona: 1234