Re: Wrogowie rozsądku, niewolnicy zabobonu 10 lat(a), 2 mies. temu
|
|
Nie jesteś w stanie udowodnić prawdziwości ani jednego horoskopu, więc baw się astrologią w cyrku wiary.
Może z jeden się znajdzie :) np. ten:
astromix.pl/component/option,com_joomlab...it,20/limitstart,40/
Astromix - 2012/02/17 10:09
Do końca zawodów Pucharu Świata pozostało 10 startów.
Pytanie:
Czy Justyna Kowalczyk pokona dzisiaj Marit Bjørgen?
Będę pytał oddzielnie o każdy start, do końca zawodów Pucharu Świata, czyli do 18 marca. Wtedy będziemy mieli obraz skuteczności astrologii horarnej.
pelagia
Pytanie:
Czy Justyna Kowalczyk pokona dzisiaj Marit Bjørgen?
17.02.2012 10:51:56 Gdańsk
Justyna- ASC Bliżnięta - władca Merkury 6* Ryby w XI domu, w promieniach i w detrymencie
Marit - DSC Strzelec - władca Jowisz 4* Byk w XII domu, peregrinum
Jeżeli chodzi o godności zodiakalne to Marit jest silniejsza, ale w zawodach ważniejsza jest godność horoskopowa. Ponieważ Justyny sygnifikator jest w XI domu, więc myślę, że Justyna pokona Marti.
Mam wątpliwości jak zadziała tu "sygnifikator w płomieniach", ale ponieważ to aspekt separacyjny i różnych znakach, więc liczę na to, że nie przeszkodzi to Justynie. Zobaczymy na mecie.
Astromix
O:Anty-Astromix.pl - 2012/02/17 14:51
Justyna Kowalczyk pokonała dzisiaj Marit Bjørgen, ale obie odpadły w ćwierćfinale, czego nikt się nie spodziewał, gdyż są w tej chwili najmocniejszymi zawodniczkami i niezagrożonymi liderkami pucharu świata. Pelagio, boję się, że to przez nas, nie bawmy się w ten sposób
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lucy napisał:
Nie jesteś w stanie udowodnić prawdziwości ani jednego horoskopu, więc baw się astrologią w cyrku wiary.
Miało być 10 prób, była jedna. W tej próbie miałaś 50% szansy na trafną odpowiedź. Udało Ci się. Jeśli na tym opierasz całe swoje przekonanie o skuteczności i prawdziwości astrologii, to strzelasz sobie w nogę :)
Wiesz, ja w swoim horoskopie mogę znaleźć 10 albo więcej "niezbitych dowodów" na działanie astrologii. Sam sobie to udowodnię. Ty sama sobie udowadniasz prawdziwość astrologii, a to nie o to chodzi :)
|
|
|
|
|
|
|
michael napisał:
pl.wikipedia.org/wiki/Anarchizm_metodologiczny
Nie jest napisane, czym kończy się anarchizm metodologiczny, ale jeśli to przynosi jakieś wymierne, a nie anarchistyczne skutki, to do dzieła, czekam na wyniki tej akcji :)
|
|
|
|
|
|
|
Przepraszam, że tylko linki wrzucam. Ale wpada mi coś do głowy, przypomina, a nie mam za bardzo czasu rozwijać. Nie zawsze też dokładnie na temat te linki.
pl.wikipedia.org/wiki/Niewsp%C3%B3%C5%82...%87_interteoretyczna
Ale może się przydadzą do refleksji nad trudnością porozumienia, zrozumienia i nieskończonością możliwości postrzegania.
|
|
|
|
|
|
|
Michor napisał:
lucy napisał:
Miało być 10 prób, była jedna.
Z tego co pamiętam, to Ty się wycofałeś z dalszej analizy kolejnych biegów.
|
|
|
|
|
|
|
Dobrze pamiętasz, ale mogę Ci powiedzieć, co by było, gdybym się nie wycofał. Każdy wynik uznałabyś za triumf astrologii. Gdybyś miała szczęście i trafiła 8/10, cały astrologiczny świat by o tym trąbił, a przecież byłaby to tylko jedna taka próba, niczego nie dowodząca. Przy 5/10 (statystycznie najbardziej prawdopodobne) wszyscy byliby pod wrażeniem, bo 5 razy astrologia zadziałała! Przy 2/10 nikt by nie napisał, że astrologia się kompletnie nie sprawdziła, bo 2 to przecież nie 0! Nie ma problemu, żebyśmy coś takiego zrobili tutaj. Nie jestem astrologiem, ale typuję wynik 4/10. Rozumiem, że Twój typ to 10/10, no powiedzmy 9/10 :) Zróbmy 5 takich serii. OK? Możesz się wspierać innymi astrologami, kolektywne działanie jest jak najbardziej wskazane.
|
|
|
|
|
|