Re: Aspekty do gwiazd stałych 11 lat(a), 9 mies. temu
|
|
tu wykład Wesołowskiego dot. Gwiazd Stałych,
Dwadzieścia pięć Gwiazd Stałych znajdujących się na Ekliptyce uważa się za szczególnie ważne dla astrologii od czasów Ptolomeusza, który był zwolennikiem rozważania położenia Gwiazd Stałych. Temat ten był również faworyzowany w astrologii arabskiej i w astrologii Odrodzenia. Teraz trochę zapomniany, przypominany jest od czasu do czasu w astrologii politycznej. Gwiazdy te operują tylko wtedy, gdy są w bardzo dokładnym aspekcie do planety, MC lub Ascendentu w horoskopie (orb 1). Najsilniej działają w koniunkcji, ale należy również rozważać kwadraturę, opozycję i trygon.
astrolog.pl/index.php/2011/07/29/astrolo...ad-15-gwiazdy-stale/
|
|
|
|
|
|
|
Czytam ten link bo ostatnio mam fioła na punkcie Gwiazd Stałych i - rany- wszędzie widzę słowo ślepota:)
|
|
|
|
|
|
|
Witam Forum.
Osobiscie nie zajmuje sie gwiazdami stalymi, ale mam stara ksiezke ( 1969)
dwoch doskonalych astrologow:: Reinhold Ebertin/Georg Hoffmann , ktorzy podaja ze musi byc scisla koniunkcja z osobosta planeta , lub osia , nie wiecej jak 0°30`min.
Jest to bardzo mozliwe, ze wywieraja one tez wplyw na nasz horoskop , tez jezeli wplyw jest minimalny. Zajelam sie ostatnio aspektami , tez tymi niezbyt waznymi , ma to jednak tez wplyw na prognose i osobowosc czlowieka.
Moja dobra astrologiczna przyjaciolka twierdzi, ze napewno jest cala masa gwiazd czy innych elementow na niebie, o ktorych wplywie wcale nie mamy jeszcze wiedzy i pojecia.
Moim zdaniem , cos w tym jest.
To takie moje glosne mysli, ktore z Wami dziele.
Pozdrawiam, Antares
|
|
Antares
Nie mam butow, pani nie kupila, mowi ze kryzys
|
|
|
|