Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Aspekty do gwiazd stałych
(1 wejść) (1) Gość
Gwiazdy stałe w astrologii. Opisy znaczeń gwiazd i gwiazdozbiorów. Gwiazdy stałe w horoskopach vipów. Techniki astrologiczne wykorzystujące gwiazdy stałe.
W dółStrona: 12
TEMAT: Aspekty do gwiazd stałych
Re: Aspekty do gwiazd stałych 11 lat(a), 9 mies. temu  
tu wykład Wesołowskiego dot. Gwiazd Stałych,
Dwa­dzie­ścia pięć Gwiazd Sta­łych znaj­du­ją­cych się na Eklip­tyce uważa się za szcze­gól­nie ważne dla astro­lo­gii od cza­sów Pto­lo­me­usza, który był zwo­len­ni­kiem roz­wa­ża­nia poło­że­nia Gwiazd Sta­łych. Temat ten był rów­nież fawo­ry­zo­wany w astro­lo­gii arab­skiej i w astro­lo­gii Odro­dze­nia. Teraz tro­chę zapo­mniany, przy­po­mi­nany jest od czasu do czasu w astro­lo­gii poli­tycz­nej. Gwiazdy te ope­rują tylko wtedy, gdy są w bar­dzo dokład­nym aspek­cie do pla­nety, MC lub Ascen­dentu w horo­sko­pie (orb 1). Naj­sil­niej dzia­łają w koniunk­cji, ale należy rów­nież roz­wa­żać kwa­dra­turę, opo­zy­cję i try­gon.

astrolog.pl/index.php/2011/07/29/astrolo...ad-15-gwiazdy-stale/
lucy
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Czytam ten link bo ostatnio mam fioła na punkcie Gwiazd Stałych i - rany- wszędzie widzę słowo ślepota:)
lula322
:)
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

pozycje gwiazd w latach 1900, 1950, 2000, 2050 wraz z naturą gwiazdy

wiki.astro.com/astrowiki/de/Fixsternliste
lucy
graphgraph

Witam Forum.
Osobiscie nie zajmuje sie gwiazdami stalymi, ale mam stara ksiezke ( 1969)
dwoch doskonalych astrologow:: Reinhold Ebertin/Georg Hoffmann , ktorzy podaja ze musi byc scisla koniunkcja z osobosta planeta , lub osia , nie wiecej jak 0°30`min.

Jest to bardzo mozliwe, ze wywieraja one tez wplyw na nasz horoskop , tez jezeli wplyw jest minimalny. Zajelam sie ostatnio aspektami , tez tymi niezbyt waznymi , ma to jednak tez wplyw na prognose i osobowosc czlowieka.

Moja dobra astrologiczna przyjaciolka twierdzi, ze napewno jest cala masa gwiazd czy innych elementow na niebie, o ktorych wplywie wcale nie mamy jeszcze wiedzy i pojecia.
Moim zdaniem , cos w tym jest.
To takie moje glosne mysli, ktore z Wami dziele.
Pozdrawiam, Antares
Antares
Nie mam butow, pani nie kupila, mowi ze kryzys
graphgraph

www.astrolabium.pl/forum/24-gwiazdy-stae...a-gwiazd-staych#6364

tu A.Cedzyński podaje szczegółowo sposób określania orby dla różnych gwiazd
lucy
graphgraph

Do góryStrona: 12