Re: Samolot Suchoj Superjet 100 10 lat(a), 1 Miesiąc temu
|
|
Bona napisał:
W horarnej jeśli planeta znajduje się w domu upadającym(12) to bierzemy dłuższą jednostkę czasu niż w domu kątowym(1). Tak więc nie mogę pogodzić jednostki minutowej.
Chyba odwrotnie? Dom kątowy daje długie jednostki, a dom upadający daje krótkie jednostki.
|
|
|
|
|
|
|
Zgadzam się z lucy,
zapomniałam wspomniec,że mars jest naturalnym władcą wypadków,katastrof,wojen,konfliktów, wszystkiego co nagłe i niespodziewana bo w horalnej i tradycyjnej astrologi nie bierze sie pod uwage urana.
|
|
|
|
|
|
|
Hm
W. Lilly, Christian astrology str. 267:
"Moveable Signes shew Dayes.
Common Signes, Weeks or Moneths.
Fixed Signes, Moneths or Yeers.
Angles are equivalent to moveable Signes.
Succeedant to common Signes.
Cadent to fixed Signes."
Znaki kardynalne pokazują dni.
Znaki zmienne, tygodnie lub miesiące.
Znaki stałe, miesiące lub lata.
Domy kątowe są odpowiednikiem znaków kardynalnych.
Domy następujące - znaki zmienne.
Domy upadające - znaki stałe.
Czyli z tego wynika, że dom kątowy daje krótszą jednostkę, czyli nie jest to zgodne z tym co obie napisałyście. Lucy, Jagna, skąd te różnice?
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2012/05/12 17:06 Przez Bona.Powód: dodałam tłumaczenie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Precyzyjnie co do minuty? ;) Bazinga
Jeśli jest to prawdą, to każdy stosując swoje reguły, sprzeczne z tradycją może uzyskiwać poprawne wyniki. Jest to dla mnie kolejny przykład na to, że w astrologii chodzi o to, aby usystematyzować wiedzę na jakiś temat i z tym doświadczeniem prognozować, przewidywać przyszłość.
|
|
|
|
|
|
|
We wszystkich zródłach,które znam np.Konaszewska, Frawley o ile dobrze pamietam Wesołowski i wszystkie te opracowania w internecie jest tak jak przedstawia lucy.Nie wiem dlaczego taka rozbieznosc, moze w tym tekscie jest to pomylone, nie wiem.
|
|
|
|
|
|
|
Jest to możliwe, że w tekście jest to pomylone.
Możliwe jest również to, że w tekście jest to dobrze zapisane. Lilly powołuje się na starożytnych, więc może w innych źródłach coś jest.
|
|
|
|
|
|