stargazer napisał:
Nie zgodzę się z tym. Znowu mogę użyć jedynie własnego odczucia jako argumentu, ale naprawdę nieraz dostrzegam wyraźne podobieństwo między osobami o takim samym ascendencie. Nawet jeśli te osoby mają inną sylwetkę, kolor włosów czy oczu, to jednak jest coś, co mają ze sobą wspólnego, a co czasem jest trudno uchwytne - w sposobie bycia, mówienia, mimice twarzy... Np. spotkałam cztery ascendentalne Wagi, nie znające siebie nawzajem, które miały niemal identyczny głos i lekko sepleniły ;)
Wydaje mi się, że to, że nieraz dostrzegasz "wyraźne podobieństwo między osobami o takim samym ascendencie. Nawet jeśli te osoby mają inną sylwetkę, kolor włosów czy oczu" (...), nie jest sprzeczne z tym co pisałem, bo uwazam, że (i chyba o tym pisalem, a moze nie), że znak asc i wladca maja najsilniejsze działanie, jeśli chodzi o wygląd, inne czynniki rowniez, ale mniej. Co do koloru oczu czy wlosow, to wg mnie nie da sie tego wyczytac w horoskopie.
Ogolnie uwazam, ze ascendent wyrazniej widac w sposobie bycia itp. niż wyglądzie, bo jednak dochodzi kwestia genów itp. (np. duzy nos, który czesto ma połowa dzieci po którymś z rodziców, bez wzgledu na horoskop).. Ja np. mam wyglad skorpiona, ale zachowanie juz - podobno - bardziej lwie.
A propos głosu itp. to ostatnio poznalem osobe, ktora miala identyczny glos, tempo mowienia jak inna osoba - i tylko ksiezyc w rybach oraz mars w pannie "łączył" te osoby.. mysle, ze to raczej kwestia tego ksiezyca, ale moze mars - nie wiem.
|