Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Zawód. Kariera.
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 123
TEMAT: Zawód. Kariera.
Zawód. Kariera. 1 Rok, 7 mies. temu  
Z tego względu że na wierzchołku mojego 10 domu znajdują się Ryby a Neptun w 6 domu w znaku Strzelca, to chciałam się dowiedzieć jakie zawody związane są właśnie z tym znakiem zodiaku. Czy mógłby ktoś dać jakieś wskazówki?

Dodam jeszcze jeżeli komuś się to pomocne okaże, że mój Neptun tworzy same harmonijne aspekty: wielki trygon ze światłami, koniunkcję z Jowiszem, sekstyl z Plutonem.
W 10 domu nie mam żadnych planet, a w 6(wierzchołek w Strzelcu) Urana i Neptuna w Strzelcu oraz Jowisza w Koziorożcu(niestety).

Pozdrawiam :)
girl in jeans
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Zawód. Kariera. 1 Rok, 7 mies. temu  
Z tego co obserwuję, MC wskazuje nie tyle na konkretny zawód, co raczej na to, o co nam w życiu chodzi, jakie są nasze cele, do czego dążymy, jak ważna jest dla nas kariera i prestiż i w jaki sposób chcemy do niego dojść. 6 dom to też nie tyle zawód, co podejście do obowiązków i warunki pracy.

MC w Rybach oraz Neptun i Jowisz jako władcy w 6 domu wskazuje, że Twoje dążenia związane są z dawaniem wyrazu swojej wrażliwości oraz możliwością pomocy. Twoje aspiracje mogą wykraczać poza sprawy osobiste – realizując się, chcesz zarazem przysłużyć się innym. Prawdopodobnie dość długo nie jesteś pewna, o co Ci naprawdę w życiu chodzi, a Twoje plany wielokrotnie się zmieniają. Jesteś jednak osobą elastyczną i dość łatwo się dostosowujesz do zmieniających się okoliczności Możesz chcieć wykonywać pracę związaną z działalnością artystyczną (np. muzyką), kulturą, leczeniem, psychologią, terapią, pomocą społeczną czy działalnością charytatywną. Myślę, że raczej nie zależy Ci na wyeksponowanym stanowisku, np. kierowniczym - bardziej chodzi Ci o pomoc innym i bycie potrzebną - choć trudno tu powiedzieć dokładnie nie widząc całego horoskopu.
stargazer
graphgraph
Użytkownik jest na Forum Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Dzięki za odpowiedź. Wklejam radix. Może to coś bardziej pomoże.
girl in jeans
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2010/07/08 13:04 Przez girl in jeans.

Potwierdza się to, co wcześniej napisałam - Słońce w Lwie potrzebuje uwagi i wyeksponowania, ale w Twoim przypadku będzie się to odbywało bardziej przez kontakt z ludźmi i np. przekazywanie im informacji niż kierowanie nimi. Ludzie są Ci potrzebni jak powietrze, także w pracy.
stargazer
graphgraph
Użytkownik jest na Forum Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Ostatnio zmieniany: 2010/07/10 16:00 Przez stargazer.

Ja bym się tak nie skupiała na MC. Wklejam tu horoskop mojego męża, który jest trochę podobny do twojego horoskopu tzn. MC w Rybach i Neptun w Strzelcu w 6 domu. Z MC związany jest Wielki Trygon z Jowiszem na Asc i Uranem w 5 domu, przy czym Jowisz jest dość silny, bo w Raku i na Asc. Otóż w marcu tego roku Jowisz wszedł na MC, a więc także w trygon do Jowisza natalnego i spodziewałam się, wręcz bylam pewna, spektakularnego awansu. Nic tak wielkiego się nie wydarzyło. Owszem było pewne polepszenie jego pozycji ale znacznie wcześniej, gdy Jowisz wszedł do 9 domu, co było związane z ukończeniem kursu ( 9 dom ) i związanymi z tym, lepszymi rokowaniami na przyszłość ( Wodnik ).

Gdyby ten Wielki Trygon zadziałał, to powiedziałabym ci, że już wkrótce, gdy Jowisz wejdzie ci na Księżyc i stanie w trygonie do Jowisza, władcy MC, oraz do Słońca, które jest tu mocne w znaku nastąpi znaczne polepszenie twoich rokowań na przyszłość, może nawet spełnienie jakiś marzeń związanych z pracą, z komunikacją, z polepszeniem swojej pozycji i statusu ( Księżyc jako WH, a Jowisz jako WłMC ).
Przyszłość byłaby prostsza do określenia gdyby rozpatrywać każdą planetę tranzytującą z osobna.
Teraz np. dzialanie Jowisza modyfikuje jego koniunkcja z Uranem i opozycja do Saturna. Ten układ jest jak przeciąganie liny. Saturn ciągnie w swoją stronę, ściąga w dół każdą próbę ekspansji Jowisza, natomiast Jowisz z Uranem buntują się i tym bardziej chcą zrobić coś niespodziewanego, rewolucyjnego. Najlepiej pozostać w równowadze i przeczekać ten okres. W tym wypadku wejście Jowisza na MC, czy 10 dom to tak jak robienie kariery na wariata, bez wstępnego rozmysłu, uwzględnienia ograniczeń, po prostu wyrwanie się, byle do przodu.

W twoim horoskopie uwagę zwraca silny Merkury – w Pannie i w koniunkcji z IC.Jest on w koniunkcji z Wenus, która egzaltuje się w znaku Ryb, a więc włada MC. Wenus włada też twoją przyszłością, możliwością spełnienia marzeń ( 11 ) oraz twoją ekspresją twórczą, tym co lubisz robić (5). Wenus włada MC ale tez jest do niego w opozycji. Twoje wyniesienie może nastąpić przez rodzinę, przez dom rodzinny.

Wenus włada 11 domem ale zanim nastąpi jej spełnienie wykaże się Księżyc. Znak Księżyca jest znakiem wygnania Wenus ale Księżyc egzaltuje się Byku. Kobieta nastawiona na zdobywanie przyszłości w rodzinie, dla rodziny, w służbie tej rodzinie lub krajowi, ojczyźnie.
Koniunkcja Wenus Merkury jest w sekstylu z Saturnem, a więc jest szansa na rozsądne i dojrzałe wykorzystanie tej koniunkcji. Gorzej trochę z kwadraturą z Uranem.. Wiele w twoim horoskopie mówi o znaczeniu domu 6 i znaku Panny, tak jak Stargazer napisała. Z tym, że na szczycie tego domu jest Uran w opozycji do znaku Panny. Uran w domu wskazuje gdzie potrzebujemy największej wolności. Będzie ci trudno wpasować się w tą służebną rolę. To jest jakoś związane z potrzebą wolności wyznawanych poglądów, wierzeń ( Uran w Strzelcu i włada 9 domem ) . Tak samo ten Jowisz w upadku w 6 domem – tak jakby przez ta pracę miało upaść, albo się rozmyć przez Neptuna, znaczenie twoich przekonań. To jest w konflikcie z tym co wyniosłaś z domu.
Zastanów się jak wpłynął na ciebie tranzyt Saturna przez IC i tym samym kwadratura do Urana. Czego wymagał w tym czasie od ciebie Saturn? Wykorzystaj ta lekcję na przyszłość. A jak możesz to napisz o tym.
O Merkurym na IC tak napisano:
Merkury wyrażać będzie swoje walory pasywnie, powoli się rozwijając, przez długi czas pozostając pod wpływem domu rodzinnego, rodziców dopiero w późniejszym wieku ujawni pełnię swych możliwości.
"Ariadna Wyrocznia" L.Zawadzki
neptis
graphgraph

Dziekuje za tak obszerna odpowiedz. Jutro sie dobrze wczytam i odpisze bo teraz musze juz lecieć, ale co do Merkurego na IC to rzeczywiscie jestem nawet jeszcze teraz pod silnym wpływem mjego domu i najbliższej rodziny.
Pozdrawiam
girl in jeans
graphgraph

Kłopot zawodowo-zdrowotny 1 Rok, 4 mies. temu  
Witajcie,

Nie wiem, czy nie powinnam pisać w "prośbach o interpretację", ale nie chciałam tworzyć kolejnego wątku. Wczoraj okazało się, że sypnął mi się kolejny z planów i nie wiem, co o tym sądzić, więc bardzo (naprawdę bardzo:) proszę o jakieś sugestie, wskazówki, interpretacje i intuicje, cokolwiek przyjdzie Wam do głowy :)

Kilka lat temu, po 11 latach udawania, że taniec nie jest mi potrzebny do szczęścia, wróciłam do swojej pasji (jednocześnie przesuwając ją w nieco "głębszą" stronę - teatru tańca, butoh, szeroko pojętej pracy z ciałem). I poczułam się, jakbym odmroziła 80% siebie. Chciałam dalej rozwijać się w tę stronę, między innymi z tego powodu wcześniej niż pierwotnie planowałam rozstałam się z pracą 8h dziennie. I wtedy okazało się, że z moim kręgosłupem nie jest tak różowo, jak się na początku wydawało (miał być ustawiony po 2 tygodniach, ale nie ćwiczę już 1,5 miesiąca i nie wiadomo, co będzie dalej).

Pytanie brzmi, ile to jeszcze może potrwać i czy jest w takiej sytuacji wyjście, w którego stronę mogłabym się kierować (finansowo przeżyję jeszcze ten miesiąc, ale potem będzie kiepsko, bo z takim kręgosłupem nie dorobię sobie nawet jako kelnerka). Liczyć na ten taniec jako jedno ze źródeł utrzymania, czy pozostawić go sobie wyłącznie jako pasję? Jeśli to drugie - który kierunek zawodowy będzie lepszy?

Z usilnie szukanych pozytywów - planuję dokończyć wreszcie leżącą odłogiem magisterkę, ale nie ukrywam, że fajnie byłoby zrobić też coś oprócz tego, bo bez jedzenia żyje się dość ciężko ;) Aha, od ponad 7 lat mieszkam w Warszawie i mam w tej chwili możliwość przeniesienia się do Trójmiasta - nie uśmiecha mi się to, ale może warto na chwilę się re-relokować?

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi!

PS. Załączam swój kosmogram _KUNENA_BBCODE_HIDDENTEXT.
strofa
graphgraph

Do góryStrona: 123