Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Immum Coeli
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 123456789
TEMAT: Immum Coeli
Re: Immum Coeli 13 lat(a), 4 mies. temu  
Mam IC w koniunkcji z Neptunem, władcą mojego IV domu jest Pluton, mam Plutona w drugim domu w ścisłym sekstylu do owego Neptuna na IC. To pewnie coś znaczy, ale co?
Nie umiem tego zrozumieć - Neptun na IC jest rozumiany jako niejasna sprawa pochodzenia, tajemnice w rodzinie...ale jak to połączyć z Plutonem? Czy ktoś może mi pomóc to zrozumieć?
panna_lemurek
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.
"Tam skarb twój gdzie serce twoje"

panna_lemurek napisała:
Mam IC w koniunkcji z Neptunem, władcą mojego IV domu jest Pluton, mam Plutona w drugim domu w ścisłym sekstylu do owego Neptuna na IC. To pewnie coś znaczy, ale co?
Nie umiem tego zrozumieć - Neptun na IC jest rozumiany jako niejasna sprawa pochodzenia, tajemnice w rodzinie...ale jak to połączyć z Plutonem? Czy ktoś może mi pomóc to zrozumieć?

Również mam ścisły sekstyl między Neptunem i Plutonem i muszę Ci się przyznać, że również nie wiem, co to znaczy. Wydaje mi się, że interpretacja horoskopu powinna polegać na odsiewaniu zbędnych informacji, a taki sekstyl wydaje mi się mieć małą wartość interpretacyjną. W horoskopie jest dużo 'szumu', odsiewaj, odsiewaj, wyławiaj to, co najistotniejsze. Przynajmniej ja tak staram się robić. Wydaje mi się, że chodzi o to, by wyławiać to, co najistotniejsze...

Pzdr.

PS. Takie Neptun na IC to również wielka wrażliwość i wglądy. Ogólnie planety przy IC dają dużego 'czuja'...
panTo
Admin
graph
astrolabium.pl
Ostatnio zmieniany: 2010/05/31 20:24 Przez panTo.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Dzięki za odpowiedź, jesteś pierwszym człowiekiem, który pisze mi o odsiewaniu i bardzo się cieszę, że mi to piszesz. Ja też mam czasem poczucie, patrząc na horoskop, że jest w nim sporo szumu, który nie pomaga w interpretacji.Rozumiem, ze sztuka interpretacji przypomina poszukiwanie złota w rzece :) Mam nadzieję, ze pomożecie mi sporządzić właściwe sito. A to mój horoskop
panna_lemurek
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2010/06/01 09:31 Przez panna_lemurek.
"Tam skarb twój gdzie serce twoje"

Re: Immum Coeli 13 lat(a), 2 mies. temu  
chciałabym sie dowiedzieć jak można zinterpretować księzyc w koniunkcji do osi IC od strony domu 4, IC znajduje się w znaku bliżniąt... Czy taka koniunkcja nadaje właścicielowi jakieś konkretne cechy charakteru? czy mówi tylko o jego domu rodzinnym? dodam ze w tym wypadku księżyc jest współdominantą całego horoskopu
aneczka23
graphgraph

panna_lemurek napisała:
Dzięki za odpowiedź, jesteś pierwszym człowiekiem, który pisze mi o odsiewaniu i bardzo się cieszę, że mi to piszesz. Ja też mam czasem poczucie, patrząc na horoskop, że jest w nim sporo szumu, który nie pomaga w interpretacji.Rozumiem, ze sztuka interpretacji przypomina poszukiwanie złota w rzece :) Mam nadzieję, ze pomożecie mi sporządzić właściwe sito.

ja zauważyłam że do odsiewania szumu z horoskopu świetnie nadaje się analiza horoskopu natalnego wg astrologii klasycznej ... 7 planet pokazuje wystarczająco by wyciągnąc właściwe wnioski ... tylko niestety wymaga to pewnego przestawienia się na inne tory myslenia ;)

zerknij ... miejsce Neptuna zajęła Gwiazda Stała Agena

pozdr
lucy
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2010/07/25 12:56 Przez lucy.

aneczka23 napisał:
chciałabym sie dowiedzieć jak można zinterpretować księzyc w koniunkcji do osi IC od strony domu 4, IC znajduje się w znaku bliżniąt... Czy taka koniunkcja nadaje właścicielowi jakieś konkretne cechy charakteru? czy mówi tylko o jego domu rodzinnym? dodam ze w tym wypadku księżyc jest współdominantą całego horoskopu

trudno mówić nie widząc całego horoskopu ... ale w tym przypadku chyba odpowiedziałas sobie sama na pytanie :D

pozdr
lucy
graphgraph

dodam radix :) chciała bym, żeby ktoś bardziej doświadczony ode mnie na to spojrzał ;)
horoskopia.info/menu_user_family_radix,5222.html
aneczka23
graphgraph

Do góryStrona: 123456789