Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
Rozmawiamy tutaj na temat technik związanych z przewidywaniem przyszłości. Więcej znajdziecie na www.astrolabium.pl/astrologia/prognostyczna
W dółStrona: 1234
TEMAT: Długość życia
Re: Długość życia 10 lat(a) temu  
reppp napisał:
Interesują mnie metody nt. ustalania długości życia, nawet nie precyzyjnej, a powiedzmy przedziałowej 50-60 itp. Czy znacie jakies w miare dobre metody?
Myślę, że badając tego typu rzeczy powinieneś uwzględnić następujący efekt:

David Phillips, socjolog z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego, jest zafascynowany śmiercią. [...] Interesuje go, czy ludzie potrafią odroczyć moment własnej śmierci do czasu jakiegoś wydarzenia, które jest dla nich ważne z emocjonalnego puktu widzenia. Uczony poświęcił temu zagadnieniu swoją karierą, poczynając od roku 1970, kiedy opublikował pracę doktorską o intrygującym tytule „Śmierć jako forma zachowania społecznego”.

W jednym z badań Philips postanowił sprawdzić, czy więcej ludzi umiera tuż po świętach państwowych. Analizowanie wskaźników zgonów tuż przed Bożym Narodzeniem i po nim wydawało się raczej pozbawione sensu, ponieważ za wzrost liczby zgonów mogłaby wtedy odpowiadać obniżająca się przez cały grudzień temperatura. Philips zaczął więc szukać innego ruchomego święta. Wkrótce natrafił na chińskie Święto Księżyca, które obchodzone jest zawsze w innej porze roku. Podczas regulowanych tradycją uroczystości najstarsza kobieta w gospodarstwie domowym nadzoruje swoje córki, które przygotowują wyszukane potrawy. Analiza chińskich rejestrów stanu cywilnego pokazała, że odsetek zgonów spadał o 35% w tygodniu poprzedzającym święto, by w następnym powrócić do poprzedniego poziomu.

Źródło: Richard Wiseman, Dziwnologia, rozdz. Chronopsychologia i kostucha.
panTo
Admin
graph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
astrolabium.pl
Ostatnio zmieniany: 2013/05/31 12:32 Przez panTo.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Długość życia 9 lat(a), 12 mies. temu  
panTo napisał:
Bona napisał:
Panto, czy mówią Ci coś nazwiska Dean Radin, Gary Schwartz i John Edward?
Nie, a dlaczego pytasz?

A tak tylko :), żeby zobaczyć odpowiedź. :)

Pozdrawiam!
Bona
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Długość życia 9 lat(a), 11 mies. temu  
Witam. Tak dlugo jak istnieje astrologia , tak tez ludzie zadaja sobie pytanie : jak dlugo jeszcze , jak mam obliczyc swoja podroz w zaswiaty.
Dla ciekawych : prosze poczytajcie ( google , lub astro-wiki ) biografie amerykanskiego autora Richard Houck. Zajmowal sie intensywnie obliczeniem daty smierci w swoich ksiazkach. Obliczyl tez wlasna smierc. I niestety sie pomylil.
A wiec nie jest to prawdopodobnie do obliczenia.
Pomimo to astrolodzy beda zawsze obliczac i spekulowac na ten temat.
I temat jest bardzo interesujacy. Pozdrawiam wszystkich . Antares

PS , przeanalizowalam wszystkie horoskopy katastrofy smolenskiej.
Wprawdzie bez godziny urodzenia , ale daty urodzin byly podane.
W wiekszosci horoskopow prezentowala sie Lilith w roznych mozliwych aspektach.
Mysle ze stopnie ma ktorych leza planety tez maja swoje znaczenie.
Ale pomimo to , mysle ze to trzeba odlozyc do spekulacji. Pomimo to jest to fascynujacy temat. Jeszcze raz pozdrowienia , antares
Antares
Nie mam butow, pani nie kupila, mowi ze kryzys
graphgraph

Re: Długość życia 9 lat(a) temu  
S.A. Wronski znal dokladnie date swojej smierci . Sam tez napisal " Kiedy Leonid Brezniew poprosil mnie o wyliczanie czasu smierci swojego najwiekszego wroga Mao Zedonga , moja odpowiedz brzmiala : miedzy 6 a 12 wrzesnia. Mao zmarl 9 wrzesnia...
bilancia
graphgraph

Do góryStrona: 1234