Re: Astrologia wedyjska - różne 12 lat(a), 5 mies. temu
|
|
Patrzyłeś na benefiki od Atmakaraki?
|
|
|
|
|
|
|
oczywiście sprawdzałem domy od As, od Słońca AK są benefiki :)
dziękuję :)
W 1 horoskopie, sytuacja jest bardziej skomplikowana. AK benefik (dla pieniedzy) w 9 domu daje dhana yoge (yoga na bogactwo). Z drugiej strony aspektuje księżyc.
Słońce rządzi domem dusthana (6,8,12); Księżyc rządzi maraka (2,7). Połączenie tych dwóch typów domów daje daridra yoga (problemy finansowe). Dhana jest silniejsza bo są benefiki w 1,2,8 w Navamsie. Mamy też 3 planety w upadku w Navamsie, 2 z nich dotyczą AL, więc to zazwyczaj daje dosyć poważne problemy zawodowe. Jowisz, Venus+AL daje pisarza, Venus w Skorpionie, projektanta/design/astrologia (w zależności od Navamsy, Dasamsy).
Jeśli chodzi o drugi horoskop. To więcej zamieszania związkowego, również duchowość. Ra w 9 AK, i w 12 od AL. Jest też jakiś brak wolności. Okresy dużych sukcesów zawodowych. To tak na pierwszy rzut oka.
Pierwszy horoskop. Bogactwo nieobecne.
Pisarz, designer, astrolog - to jest to co lubię robić, jednakże z małymi wyjątkami nigdy nie robiłem tego zawodowo. Które to planety są w upadku w Navamsie? Jakie jest remedium na problemy zawodowe?
Drugi horoskop. Zamieszanie związkowe jest. (skąd?) Duchowość objawiająca się w dużej dozie samorefleksji i dążenia do samorozwoju. Co oznacza Ra w 12 od AL?
Poczucie braku wolności, tęsknota za wolnością jest.
Okresy dużych sukcesów zawodowych są.
|
|
|
|
|
|
|
1. Budha, Mangal, Śukra są w upadku w Navamsie. Arudhapada (image w społeczeństwie) jest w Ali (skorpion), rządzi nim Mangal (i Ketu) oraz Śukra. Mangal i Śukra są w upadku, ponadto bardzo ważny jest 7 dom od AL (wejście w społeczeństwo), zatem ten etap jest mocno uszkodzony, co zazwyczaj prowadzi do ucieczki w ruchy duchowe, ezoteryczne, ekologiczne itd.
2. Drugi horoskop; władca 7 w 10 to Jara yoga (wiele partnerów). Podobnie Venus w Baranie i Venus z Księżycem. Ra w 12 od AL ukazuje, iż materializm (bhoga) jest odrzucony (12).
|
|
|
|
|
|
|
1. Arudhapada czyli AL?
7 dom od AL w Navamsie co oznacza?
Uszkodzenie etapu wejścia w społeczeństwo polega na upadku Śukra jako władcy 7 domu w Rasi? (Nie licząc uszkodzonego image w społeczeństwie)
To prawda o ucieczce w ruchy duchowe, ezoteryczne, ekologiczne, choć jako ucieczki tego nie postrzegałem.
Pytałem wcześniej o remedium na sprawy zawodowe, chodzi mi o to jakie energie jak wzmacniać, by sfera zawodowa była źródłem satysfakcji.
|
|
|
|
|
|
|
1. Tak
2. Mówiłem o 7 domu od AL w Rasi. Arudha pady pokazują manifestację wydarzeń, dlatego głównym horoskopem w których się ich używa jest horoskop główny (Rasi) gdyż dotyczy on manifestacji. Detale oraz ich niezależny żywot odczytuje się z horoskopów podziałowych.
3. Racja, słowo 'ucieczka' jest zbyt zabarwione emocjonalnie i zbyt oceniające.
Jeśli chodzi o remedia to jest to szeeeeeeeeeeeeeeroki temat. Kamienie, kolory, mantry, sadhana, japa, medytacja itd. Temat remediów w astrologii wedyjskiej nazywa się Upaya i wspomina o niej każdy klasyk astrologiczny, zazwyczaj w końcowych rozdziałach.
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2010/12/10 13:13 Przez RafalGendarz.
|
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi.
Z innej beczki: czego może dotyczyć horoskop D-23? Pytanie związane z szukaniem ciekawostek dotyczących liczby 23.
|
|
|
|
|
|
|
Nie ma takiego.
|
|
|