Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?

Lagnesh – Władca Horoskopu
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 12
TEMAT: Lagnesh – Władca Horoskopu
Re: Lagnesh – Władca Horoskopu 13 lat(a), 6 mies. temu  
I jeszcze uzupełnienie. Jeśli lagnesha, pakesha i dyspozytor pakeshy są dobrze położone, ale dyspozytor w navamsie już nie, to mimo że osoba dokłada wszelkich starań, może nie mieć szczęścia w realizacji swoich dążeń.

Można też rozpatrywać niezależnie dyspozytory wszystkich wspomnianych planet w navamsie - będą one wskazywały na szczęście w związanej z nimi sferze życia. Np. dyspozytor lagneshy wskaże, czy właściciel horoskopu ma szczęście w interakcjach ze światem zewnętrznym, natomiast dyspozytor pakeshy - czy ma szczęście w sprawach zdrowia.
stargazer
Admin
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Magda, takie pytanie kontrolne do Ciebie mam. Zerknij proszę na ten horoskop. Jakie Yogi w nim dostrzegasz. Jak na podstawie informacji, które tutaj zgromadziliśmy oceniasz siłę tego horoskopu:

Jak odpiszesz, to powiem czyj to horoskop :) A może sama się pokusisz na odpowiedź?
panTo
Admin
graph
astrolabium.pl
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Z tego, co na razie udało mi się wyczytać, jest to bardzo silny horoskop. Lagnesha ma bardzo znaczącą pozycję - jest w lagnie i we własnym znaku, więc nie ma już dalszego dyspozytora. Jest tu Malavaya Yoga (jedna z grupy Mahapurusa Yoga) - Wenus we własnym znaku i domu kątowym, czyli osoba ma powodzenie w finansach i małżeństwie.

W navamsie Wenus jest również we własnym znaku (Byku) i domu kątowym, więc los powinien sprzyjać tej osobie w interakcjach z ludźmi i zastosowaniu do nich intelektu (dyspozytor lagneshy).

Natomiast nie jestem pewna, czy można to traktować jako Kalpadruma Yoga. Czy musi koniecznie zaistnieć taki łańcuch zależności - dyspozytor dyspozytora dyspozytora :) czy też lagnesha może być jednocześnie pakesha i paka pakesha?

Dopisek - znalazłam w zalinkowanym na poprzedniej stronie tekście, że jest to przykład nie tylko na Mahapurusa Yogę, ale i na Kalpadruma Yogę.
stargazer
Admin
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2010/05/30 02:58 Przez stargazer.

Do góryStrona: 12