Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
Forum astrologiczne gdzie omawiane są horoskopy sławnych osób. Omawiamy tu zarówno horoskopy urodzeniowe, ale również prognostyczne.
W dółStrona: 123
TEMAT: Rektyfikacja
*
Re: Rektyfikacja 12 lat(a), 11 mies. temu  
Zauważyłam jeszcze taką rzecz, że w solariuszu rodziców ( zwłaszcza matek) na rok narodzenia ich dziecka oś MC-IC i/lub Asc-Dsc pokrywa się w znakach z osią MC-IC i/lub Asc-Dsc dziecka.

W moim solariuszu na rok narodzin mojego syna osie MC-IC i Asc-Dsc dokładnie odwzorowują osie w horoskopie natalnym mojego dziecka ( różnica ok. 2 stopnie ).

A tu przykład solariusza dla Goldie Hawn na rok narodzin jej córki Kate Hudson.
Osie MC-IC i Asc-Dsc pokrywają się w znakach, tylko że odwrócone.
W stopniach znaczna różnica.

www.astro.com/astro-databank/Hawn%2C_Goldie
www.astro.com/astro-databank/Hudson,_Kate

Oś MC-IC w solariuszu Goldie Hawn na rok narodzin jej córki pokrywa się z osią MC-IC w jej horoskopie natalnym, co podkreśla znaczenie tego wydarzenia w jej życiu jako celu życiowego.
neptis
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Ostatnio zmieniany: 2010/12/27 21:24 Przez neptis.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Rektyfikacja 12 lat(a), 11 mies. temu  
neptis napisał:
Zauważyłam jeszcze taką rzecz, że w solariuszu rodziców ( zwłaszcza matek) na rok narodzenia ich dziecka oś MC-IC i/lub Asc-Dsc pokrywa się w znakach z osią MC-IC i/lub Asc-Dsc dziecka.

W moim solariuszu na rok narodzin mojego syna osie MC-IC i Asc-Dsc dokładnie odwzorowują osie w horoskopie natalnym mojego dziecka ( różnica ok. 2 stopnie )

w przypadku mojego starszego syna:
nastepny mój solariusz wskazywał osi w znakach identycznych jak u syna w natawniku ... myslę że to może wynikać z tego iż to była końcówka działania solariusza (miesiąc do moich urodzin)

u młodszego syna:
mój aktualny solariusz na dzień jego narodzin wskazywał układ osi w znakach identycznych jak u niego w natawniku

wcześniej pisałam, ze tez progresywny mój ASC wskazywał ważny znak w natawniku dziecka (w jednym przypadku ASC w drugim Księzyc)

pozdrawiam Lucy
lucy
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Rektyfikacja 12 lat(a), 10 mies. temu  
Znak, w którym znajduje się Księżyc w chwili urodzenia, uważaj za ascendent horoskopu poczęcia, zaś znak, w którym Księżyc mógł się znajdować w chwili zapłodnienia lub przeciwległy doń, przyjmij za znak wschodzący podczas urodzenia. Źródło: www.logonia.org/archiwalia/passwd/astrologia/as4-6.htm

Na przykładzie mojego syna się sprawdza ale z daty zapłodnienia wyliczonej przez lekarza, a nie z tej, która mi się wydawała za prawdopodobną lub z tej wyliczonej z dnia narodzin.

Data poczęcia mojego syna, która wydawała mi się za najbardziej prawdopodobną, zgadza się z datą dnia owulacji wyliczoną metodą cyklu płodności Jonasa www.eioba.pl/a93900/cykl_p_odno_ci_kobiety_metoda_jonasa ( a jest to inna data niż wyliczył lekarz – różnica 6 dni ).

W horoskopie poczęcia, wyliczonego z mojego horoskopu metodą Jonasa, znak Księżyca i znak naprzeciwległy nie mają nic wspólnego z Asc mojego dziecka. Natomiast Księżyc jest w znaku męskim, co wskazuje na męską płeć ( znak Asc mojego syna jest w znaku żeńskim ).
W znaku Asc mojego dziecka jest jedynie Wenus i to z nią Księżyc utworzy pierwszy aspekt.
neptis
graphgraph

Do góryStrona: 123