Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
Forum astrologiczne gdzie omawiane są horoskopy sławnych osób. Omawiamy tu zarówno horoskopy urodzeniowe, ale również prognostyczne.
W dółStrona: 1234
TEMAT: Horoskop Ojca Pio
Re: Horoskop Ojca Pio 13 lat(a), 4 mies. temu  
Rudzińska napisała:
U Hitlera ten Jowisz znalazł się w III domu i jest jego władcą, współwładcą jest Saturn. Księżyc w koniunkcji z Jowiszem.
Merkury ze Słońcem, Księżyc i Jowisz wydają się sygnifikatorami chorej filozofii.

1. Co do tej koniunkcji Księżyca z Jowiszem w Koziorożcu w III domu, to zwracam uwagę, że znajduje się dokładnie na mgławicy Facies, która jest na tyle blisko ekliptyki, że podczas urodzenia Hitlera Jowisz i Księżyc niemalże ją zakrył. Porównaj to z tym tekstem: www.astrolabium.pl/forum/28-astrologia-k...asyczny-hitlera#7307

2. III dom to dom komunikacji, ale też sposobu wyrażania swoich myśli. Pamiętam, jak kiedyś czytałem jakąś interpretację horoskopu Hitlera, gdzie autor wskazywał związek między Uranem na Ascendencie a żarliwymi mowami Hitlera. Pracujemy tutaj z klasycznym horoskopem, więc nie mamy Urana i trzeba byłoby to jego zachowanie podczas przemawiania gdzieś odnaleźć. Wydaje się, że koniunkcja Księżyca z Jowiszem w Koziorożcu w III domu, do tego jeszcze na mgławicy Facies jest doskonałym opisem tego, jak przemawiał Hitler.

A o porównywaniu tamtych dwóch horoskopów mówiłam, bo teraz mamy komfort i możemy sobie iść po nitce do kłębka, znamy historie ludzi, których tu obserwujemy. Cały czas mam wrażenie, że pewnych cech z horoskopu wyczytać się nie da, bo zawsze znajdzie się taki, który takiemu dochodzeniu zaprzeczy.
Jest sporo racji w tym, co piszesz. Niemniej wydaje mi się, że powinnaś zgodzić się z tym, że zestawienie tych dwóch horoskopów jest doskonałym przykładem na to, że system astrologiczny działa dość dobrze, tutaj nawet zadziwiająco dobrze.

Na koniec jeszcze jeden cytat, który zdaje się być odpowiedzią na Twoje wątpliwości:

Każda przepowiednia winna być oparta zarówno na doświadczeniu, jak też na tradycji. Nikt - nawet mędrzec - nie potrafi uchwycić wszystkich form wydarzeń, konstelacje bowiem odsłaniają zaledwie ideę przewodnią danego wypadku, nigdy zaś jego sprecyzowaną postać. Praktykujący astrolog winien dlatego przede wszystkim przyswoić sobie zdolność wnioskowania. Lecz tylko natchnieni przez Bóstwo potrafią przepowiadać szczegóły.

Źródło: www.logonia.org/archiwalia/passwd/astrologia/as4-6.htm

Im dłużej zajmuję się astrologią, tym więcej prawdy odnajduję w powyższym twierdzeniu.

Pzdr.
panTo
Admin
graph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
astrolabium.pl
Ostatnio zmieniany: 2010/05/25 11:23 Przez panTo.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Celibat to pewnego rodzaju moralność i przestrzeganie zasad, a więc Jowisz i Saturn - wysoki poziom tych planet mówi sam za siebie.

To jest na skróty ale zastanawiam się nad znaczeniem godności planet. Czy daną cechę np. moralność, którą sygnifikuję ogólnie przez Jowisza, można poprzez godności określić w horoskopie jako dobrze lub źle wyrażoną.

jeśli samego Jowisza w znaku i kondycji mielibyśmy uznawać za sygnifikator zasad moralnych, to wbrew pozorom Jowisz w Koziorożcu(cały czas mówię tylko o planecie w znaku) powinien być przykładem surowych zasad. Saturn jest takim synonimem zasad i moralności, Jowisz w tym znaku powinien przedkładać zasady ponad np. własne szczęście. Upadek w Koziorożcu rozumiem właśnie poprzez usztywnienia, jakie na charakter Jowisza nakładają usztywnienia Saturna
W tym wypadku Jowisz daje surowe zasady, ale czy są one dobre, moralne? – nie, bo Jowisz jest w upadku. Oczywiście jedna cecha nie określa całego charakteru. Gdyby ten Jowisz był nad horyzontem przy dziennym urodzeniu i gdyby jeszcze np. był w recepcji z Saturnem w Strzelcu to cały ten upadek byłby zniwelowany.
Tymczasem jest pod horyzontem, włada nim Saturn, który jest w upadku i jest jeszcze w koniunkcji z Księżycem, który jest w upadku, więc za dużo tu złego by wyszło na dobre.

Nie wnioskowałam po sygnifikatorach szczegółowych, bo mam problem z domami i określeniem znaku na szczycie. Ten problem zaistniał, kiedy przeczytałam ten artykuł www.astrologyinstitute.com/Articles/arti...tical_Beginning.html , gdzie autor zamienił współcześnie stosowany kosmonogram na taki z domami o pełnych znakach. Autor posługuje się zasadami klasycznymi, więc pomyślałam, że jest to jedna z zasad astrologii klasycznej. A w niektórych horoskopach to bardzo dużo zmienia.

Przykładowo ustawiamy horoskop Hitlera na pełne znaki ( nie wiem jak to zrobić w programie Zet, a na www.astro.com da się to zrobić ale nie wiem z kolei jak się pozbyć Urana, Neptuna i Plutona ) tzn. 1 dom to cała Waga, 2 to cały Skorpion itd.
W tym wypadku Koziorożec wypada na 4 dom, a nie 3, a więc interpretowanie Jowisza i Księżyca w 3 domu jest nieprawidłowe, przynajmniej wg zasad klasycznych. Trzeba się na coś zdecydować, żeby móc pójść dalej.

Czy Jowisz i Księżyc pasuje do 4 domu w horoskopie Hitlera?
Hitler dorastał w rodzinie katolickiej, ale już jako chłopiec odrzucał niektóre aspekty tej religii. Po opuszczeniu domu rodzinnego nigdy nie uczęszczał na msze, ani też nie przyjmował katolickich sakramentów[7]. Przez dalszą cześć życia odnosił się do religii z niechęcią, aż po wrogość[8]. Powtarzał, że "wiarę w Boga powinno się tracić tak jak pierwsze zęby.
Tradycja, korzenie(4 dom) wiary ( Jowisz ) chrześcijańskiej jest wypaczana ( upadek).
..na potrzeby nazizmu został stworzony specjalnie spreparowany system wierzeń, oparty na terminologii chrześcijańskiej – tzw. "pozytywne chrześcijaństwo.
Przedstawiali oni Chrystusa jako aktywnego kaznodzieję, organizatora oraz bojownika antyżydowskiego oraz uznawali, że należy w całości odrzucić przepełniony myślą żydowską Stary Testament

W tej koniunkcji Jowisza z Księżycem w 4 domu widzę antysemityzm.

3 dom jest w Strzelcu, a więc Jowisz na którym jest mgławica Facies nadal włada sprawami komunikacji.

4 dom to zakończenie wszelkich spraw – jaki jest więc koniec Hitlera ? Taki jakie planety w 4 domu – wielki upadek.

Zmienia się też umiejscowienie innych planet : Merkury zostaje w 7 domu ale Słońce, Mars i Wenus przechodzą do 8, natomiast Saturn wchodzi do 11.

11 do to dom spełniania się naszych życzeń. Saturn w stanie Hayz sprawia, że spełnia się wiele „upadłych pragnień”, ale Saturn wskazuje na 4 dom, na zakończenie.

Nie wiem czy brnąć w to dalej, czy to dobra droga, czy naciąganie? Jak ty, Tomasz się do tego ustosunkowujesz?

Dyskusję na temat tych pełnych domów powinnam zacząć od Słońca.

Spójrzmy jeszcze na Ojca Pio. W jego horoskopie ustawiamy 1 dom na Skorpiona.
W 7 domu wypada wtedy Mars, a Słońce w 8.

8 dom jest domem śmierci i kontaktu z osobami zmarłymi, ze światem niematerialnym.
Sam znak w tym domu już o czymś mówi.

U Hitlera Byk, który wierzy tylko w to co materialne, dla którego śmierć jest końcem, po którym nic już nie ma.

U Ojca Pio są Bliźnięta, co już może wskazywać na komunikowanie się tą „drugą stroną”.
Komunikację podkreśla Merkury, który jest też w 8 domu w swoim władztwie i rządzi Słońcem. Słońce i Merkury w stanie Hayz, co znaczy, że komunikacja ta jest na bardzo wysokim poziomie.
Z kim rozmawia Ojciec Pio? – Słońce włada 10 domem i zwartym w nim Rahu. Rozmawia z kimś najwyższym, ze swoim Królem. O czym ? – m.in. o śmierci i życiu po śmierci.

..kiedy jeszcze leżałem w łóżku, ukazał mi się Pan Jezus. Zwracając się do mnie powiedział: „Mój synu, nie wierz w to, że moja agonia trwała tylko trzy godziny. Moja agonia nadal trwa i będzie trwała do końca świata ze względu na Dusze, które bardzo umiłowałem. Dlatego wszyscy powinni czuwać, nikomu nie wolno zasnąć. Moja Dusza szuka wciąż choć odrobiny litości w sercu człowieka, ale ludzie nie chcą odwzajemnić Mojej ogromnej miłości. To potęguje Moje cierpienie i przedłuża agonię.
Słońce w 8 domu koresponduje z Asc Ojca Pio, który jest w Skorpionie. Za życia doświadcza on duszą i ciałem śmierci.
Myślałem, że umrę — i umarłbym — gdyby Pan nie interweniował i nie podtrzymał mego serca, które omalże nie rozsadziło mi piersi. Zjawisko zniknęło a ja zdałem sobie sprawę, że moje ręce, stopy, i bok były przebite i sączyły krew.

Patrząc na horoskop Hitlera, przez Słońce Marsa i Wenus w 8 domu widać w nim pana śmierci.
Władca Słońca Wenus zniszczona przez mordercę Marsa. Wenus retrograduje, jak gdyby zauroczona Marsem wraca do niego. Ktoś kto lubuje się śmiercią, dla kogo zabijanie jest przyjemnością, ktoś kto kocha nienawidzić.
Hitler uosabia cechy szatana, on również upada w materii. Poniża wartość człowieka, dzieli ludzi na podludzi. W miejscu Boga i wartości moralnych stawia siebie.
"Gdzie jednak jest Bóg, o którym wielokrotnie wspomina w swoich tyradach Hitler, nazywając go Opatrznością i Wszechmogącym? Bóg to człowiek piękny, człowiek boski, (...). Bóg to sam Hitler"[ -mówi koniunkcja Marsa z Wenus władająca Słońcem.
Lew i punkt MC jest w 11 domu. Wywyższenie Słońca zachodzi poprzez realizację dążeń. Saturn z Marsem dają bezwzględność w ich realizacji. Saturn realizuje swoje cele, włada Jowiszem i Księżycem w 4 domu – ogranicza korzenie religii, a ponieważ Saturn to Mars przez antiscion, zabija, „ostatecznie rozwiązuje kwestię żydowską”.

Mars włada także 7 domem i Merkurym w nim zawartym.
Saturn jest w Lwie we władaniu Słońca, które spala Merkurego, a ten jest władcą IX domu. Brak zasad moralnych spalony władca IX domu) przy osiąganiu zamierzonego celu (spala Słońce władca X domu), co najlepiej widać w kontaktach z innymi ludźmi (VII dom). Tak jakby dla osiągnięcia zamierzonego celu zupełnie nie liczył się z innymi.
7 dom to dom partnerstwa, a także otwartych wrogów, a nawet wojny. Mars jako malefik może oznaczać powodowanie sobie jawnych wrogów, wytoczenie im wojny i mordowanie ich.

A propos celibatu, pomyślałam sobie, że możemy odszukać horoskopy kilkunastu duchownychwprowadzić te dane do programu Zet i umieścić to tutaj.Tam jest potem możliwość zadawania zapytań do bazy danych i można byłoby zrobić coś w rodzaju badań statystycznych. www.astrolabium.pl/forum/2-podstawy-astr...679-choroby-umyslowe
Mogłabym się tego podjąć (akurat mam trochę wolnego czasu) ale kompletnie nie wiem jak, proszę o instruktaż zwłaszcza jeśli chodzi o program Zet.

Cytaty o Hitlerze pl.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler#Biografia

Pozdrawiam serdecznie :)
neptis
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

neptis napisał:
Nie wnioskowałam po sygnifikatorach szczegółowych, bo mam problem z domami i określeniem znaku na szczycie. Ten problem zaistniał, kiedy przeczytałam ten artykuł www.astrologyinstitute.com/Articles/arti...ical_Beginning.html, gdzie autor zamienił współcześnie stosowany kosmonogram na taki z domami o pełnych znakach. Autor posługuje się zasadami klasycznymi, więc pomyślałam, że jest to jedna z zasad astrologii klasycznej.

[...]

Przykładowo ustawiamy horoskop Hitlera na pełne znaki ( nie wiem jak to zrobić w programie Zet, a na www.astro.com da się to zrobić ale nie wiem z kolei jak się pozbyć Urana, Neptuna i Plutona ) tzn. 1 dom to cała Waga, 2 to cały Skorpion itd.

Aga, poniżej te horoskopy, o które prosiłaś oraz rysunek, który powinien Ci pomóc ustawić domy w ten sposób:

Teraz muszę już zmykać. Później wkleję te kółka do Twojego postu i ustosunkuję się do tego, co napisałaś.

Pzdr.
panTo
Admin
graph
astrolabium.pl
Ostatnio zmieniany: 2010/05/25 19:19 Przez panTo.

W tym wypadku Jowisz daje surowe zasady, ale czy są one dobre, moralne? – nie, bo Jowisz jest w upadku. Oczywiście jedna cecha nie określa całego charakteru. Gdyby ten Jowisz był nad horyzontem przy dziennym urodzeniu i gdyby jeszcze np. był w recepcji z Saturnem w Strzelcu to cały ten upadek byłby zniwelowany.
Tymczasem jest pod horyzontem, włada nim Saturn, który jest w upadku i jest jeszcze w koniunkcji z Księżycem, który jest w upadku, więc za dużo tu złego by wyszło na dobre.

Wg tej teorii też jestem niemoralna, mój Jowisz jest pod horyzontem, w upadku, w aspekcie z Wenus w zniszczeniu, władca Saturn w Skorpionie pod horyzontem z zestawie z Plutonem i Marsem. Oczywiście zawsze kiedy nie można stwierdzić, jak jest, można powiedzieć, że coś ukrywam lub, że to jeszcze 'nie zaistniało':) i w ten sposób zbudować sobie całkiem misterną fabułę. To tyle, sorry za offtopic, ale niemoralność Jowisza w Koziorożcu ubodła mnie bezpośrednio;)
Rudzińska
graphgraph

niemoralność Jowisza w Koziorożcu ubodła mnie bezpośrednio;)
Sorry, ale tu nie mówimy o twoim horoskopie:)
A co ty mi odpowiesz na to, że mój mały kochany synek urodzony w dzień ma także Jowisza w Koziorożcu, pod horyzontem, do tego w kwadracie do Marsa w Wadze czyli w detrymencie,nad horyzontem i Mars jest władcą horoskopu i stoi 2 stopnie od Wenus!?

Dzięki PanTo za wklejenie tych horoskopów, przez zmianę domów zmieniaja sie też nieco godności, czego nie uwzględniłam.
neptis
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2010/05/25 21:15 Przez neptis.

Przeprosiłam za offtopa. A wspomniałam o tym tu, bo kierowanie się upadkiem planety nie wydaje mi się zawsze dobrym i jedynym tropem. Tym bardziej, że przykładów na realizacje chartów mamy chyba całkiem sporo. Można mieć planety w egzaltacji i nie być świętym i mieć je w upadku, i nikomu nie szkodzić. Radykalizm astrologii czasem mnie po prostu osłabia, więc naturalnie reaguję tak również w tych przypadkach, które znam z autopsji:)
Koniec offtopa:)

A co ty mi odpowiesz na to, że mój mały kochany synek urodzony w dzień ma także Jowisza w Koziorożcu, pod horyzontem, do tego w kwadracie do Marsa w Wadze czyli w detrymencie,nad horyzontem i Mars jest władcą horoskopu i stoi 2 stopnie od Wenus!?
Najchętniej powiedziałabym 'nie projektuj'.
Rudzińska
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2010/05/25 21:49 Przez Rudzińska.

Jeszcze jeden mały offtop...
Bo to pytanie pojawia się zawsze, kiedy spotykam się z interpretacją kosmogramu i pojawia się 'początek i koniec'. Czwarty dom, który jest korzeniem i popiołem. Jeśli nie mamy wpływu na nasze życia, to jaki ma ono sens, skoro 'z góry' 'wszystko wiadomo'. Możliwe, że to naiwne pytania, ale nie mam szerszego pojęcia o astrologii i jak dotąd staram się powoli ogarniać.
Rudzińska
graphgraph

Do góryStrona: 1234