Re: Horoskopy morderców 13 lat(a) temu
|
|
michal napisał:
lucy napisał:
przypuśćmy, że teoretycznie mamy taki układ ...
ok 1 w nocy: Księżyc w 25* Lew ... Słońce 15* Strzelec - mamy sympatyczny luzny trygon
ok północy mamy już Księżyc w 5* Panny ... Słońce nadal w 15* Strzelca - mamy lużną kwadraturę
który aspekt przyjmiemy do rozważań o mordercach?
pozdrawiam Lucyna
W takiej sytuacji o godz. 12.00 nie będzie żadnego z tych aspektów.
i to będzie miarodajna analiza?
michal napisał
Moje dotychczasowe badania nad datami urodzenia seryjnych morderców wskazują że mają oni statystycznie gorzej aspektowane Światła (Słońce i Księżyc) niż to jest przeciętnie.
czy takie sformułowanie wniosków "końcowych" jest uprawnione w tej sytuacji? ... w sytuacji uśrednienia położenia Księżyca
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2010/12/02 13:02 Przez lucy.
|
|
|
|
panTo napisał:
[quote]Rafał Gendarz natchnął mnie do przeprowadzenia badania astrologicznego, które miałoby polegać na znalezieniu powtarzających się czynników astrologicznych w horoskopach morderców. Na razie kilka podstaw teoretycznych.
Wnioski Rafała
[b]1. Większość z nich ma sarpa yogę - więcej niż 2 malefiki w domu kendra (1,4,7,10).[/quote]
Mam pytanie w zwiazku z tym stwierdzeniem.
O ile dobrze orientuje sie, w astrologii wedyjskiej nie uwzglednia sie planet transsaturnicznych. Zatem czy to stwierdzenie mozna w jakikolwoiek sposob odniesc do astrologii zachodniej, rozszerzonej o Neptuna, Plutona i Urana?
Dla przykladu, WlH posiada w VII domu satelicjum 5 planet: Neptun-Uran-Mars-Slonce-Wenus, wg astrologii zachodniej, wg wedyjczykow mamy 3 palenty w tym jeden malefik-Mars. Czy taka osoba moze byc podciagnieta pod teorie Gendarza, czy nie?
Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
|
lucy napisał:
michal napisał:
lucy napisał:
ok 1 w nocy: Księżyc w 25* Lew ... Słońce 15* Strzelec - mamy sympatyczny luzny trygon
ok północy mamy już Księżyc w 5* Panny ... Słońce nadal w 15* Strzelca - mamy lużną kwadraturę
pozdrawiam Lucyna
W tym wypadku to będzie z pewnością miarodajna analiza ponieważ tych aspektów nie będzie nie tylko o 12.00 ale również przez całą dobę. Bowiem dla trygonu i kwadratury przyjmuje się zwykle orbę do 7 stopni.
|
|
|
|
|
|
|
michal napisał:
lucy napisał:
michal napisał:
lucy napisał:
pozdrawiam Lucyna
W tym wypadku to będzie z pewnością miarodajna analiza ponieważ tych aspektów nie będzie nie tylko o 12.00 ale również przez całą dobę. Bowiem dla trygonu i kwadratury przyjmuje się zwykle orbę do 7 stopni.
dla Świateł orba 7*?
|
|
|
|
|
|
|
lucy napisał:
michal napisał
Moje dotychczasowe badania nad datami urodzenia seryjnych morderców wskazują że mają oni statystycznie gorzej aspektowane Światła (Słońce i Księżyc) niż to jest przeciętnie.
czy takie sformułowanie wniosków "końcowych" jest uprawnione w tej sytuacji? ... w sytuacji uśrednienia położenia Księżyca
Myślę że tak ponieważ badałem dużą ilość dat urodzenia. Zresztą podejrzewam że gdybym miał dokładne horoskopy urodzeniowe a nie tylko daty urodzenia to aspektowanie Księżyca byłoby statystycznie gorsze niż w horoskopach na godz. 12.00.
|
|
|
|
|
|
|
sorry ... "uśrednianie" aspektów Księzyca w badaniach nie przekonuje mnie ... dla mnie to loteria
|
|
|
|
|
|
|
Michal,
wnioski, do ktorych doszedles, wydaja sie byc zasadne, poniewaz Swiatla w astrologii sygnifikuja rodzicow. Badania FBI na seryjnych mordercach dowiodly, ze wiekszosc z nich pochodzila z rodzin dysocjacyjnych lub byla w dziecinstwie narazona na patologie w domu.
Pozwole sobie za wikipedia zacytowac fragment mowiacy o seryjnych mordercach:
Według badań, przeprowadzonych przez FBI na 36 wielokrotnych mordercach, większość z nich była dziećmi pierworodnymi. W rodzinach połowy z nich matka wychowywała syna samotnie od jego drugiego roku życia. W 70% rodzin nadużywano alkoholu, a w około 35% także narkotyków. Prawie wszyscy badani byli w dzieciństwie prześladowani fizycznie, psychicznie lub seksualnie. Wielokrotni mordercy jako dzieci znęcali się nad zwierzętami, przynajmniej 60% moczyło się w nocy nawet po ukończeniu dwunastego roku życia.
Rzecza oczywista jest rowniez i fakt, ze nie wszyscy z uszkodzonymi Swiatlami staja sie seryjnymi mordercami. Musza zaistniec dodatkowe sygnifikatory, swiadczace o osobowosci psychopatycznej Wl H. Moze polozenie Lilith w aspektach do Swiatel i/lub planet osobistych?
|
|
|
|
|
|