Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
Forum astrologiczne gdzie omawiane są horoskopy sławnych osób. Omawiamy tu zarówno horoskopy urodzeniowe, ale również prognostyczne.
W dółStrona: 123
TEMAT: Horoskop pewnego loginu
Re: Login odpowiada 13 lat(a), 9 mies. temu  
Księżyc nie lubi kwadratury zwłaszcza z Uranem. Odpowiedzialnym za dzielenie się wiedzą – przynajmniej tą astrologiczną – jest przede wszystkim Merkury w sekstylu do Urana.Księżyc jest w XII domu może często wskazywać że ktoś nie dąży do popularności co jest częste u osób duchownych, filozofów. Pokazuje często osoby pragnące pracować w odosobnieniu, często nocami gdyż praca w grupie je za bardzo rozprasza.
Ooo! I takiej astrologii mnie ucz Astrofryzjerze vel Potrek!

:-)

PS. Tej kwadratury Urana do Księżyca jeszcze nie rozumiem, ale jestem już na tropie...

PS2. A jakby spersonifikować te planety (Księżyc, to Login, ale chodzi mi o Urana, Jowisza i Neptuna), to co nam z tego wyjdzie?
panTo
Admin
graph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
astrolabium.pl
Ostatnio zmieniany: 2010/01/06 01:10 Przez panTo.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Horoskop pewnego loginu 13 lat(a), 8 mies. temu  
Czuję się jak wywołana do tablicy w obronie Bliźniaczego Księżyca. Dużo można o nim pisać dobrego i złego. Te gorsze strony to - jest cyniczny, czasem kpi ze wszystkich i wszystkiego no i ta ironia ale nie kłótliwość.
Księżyc w 12 domu to radar, który odbiera wszystko dookoła lub wielka pustka i chyba z kłótliwością też nie ma za wiele do czynienia.
Mój Księżyc jest w 3 domu w 25 stopniu Bliźniąt. Daleko mu do wrażliwości 12 domowca niemniej od jakiegoś czas maltretuje go WIELKIE towarzystwo. Zamiast być krnąbrną i kłótliwą bardzo się wyciszyłam, uciekłam w głąb siebie a od kilku tygodni z uporem maniaka słucham A-HA „Stay on these roads”. Teledysk i piosenka bardzo dużo mówią o emocjach we mnie siedzących. I trudno mi uwierzyć, że w tym układzie (Księżyc kwadratura Uran, trygon Neptun i Jowisz) będzie aż tak widoczna kłótliwość. Może się mylę i jestem subiektywna, może nawet bardzo ale potrafię mierzyć innych tylko swoją miarą i powiem, że w tym wypadku ten aspekt będzie jak dla mnie wskazywał na zrywy w aktywności lub chęć ucieczki.
Zastanawiałam się nad tym co napisał Tomek i być może recepcja między Uranem a Neptunem łagodzi kwadraturę Urana do Księżyca i zamiast kłócić się z całym światem mam ochotę tylko uciec i w przypadku naszego bohatera też tak może być ;-)
To co z tym IV domem i Saturnem w nim???
Forum, o którym mowa ma Saturna na Ascendencie… „wieje chłodem wody lodem błyszczą jak szkło, czy port tam jest czy dno?”
zaczarowana
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Zastanawiałam się nad tym co napisał Tomek i być może recepcja między Uranem a Neptunem łagodzi kwadraturę Urana do Księżyca i zamiast kłócić się z całym światem mam ochotę tylko uciec i w przypadku naszego bohatera też tak może być
Wiesz, tutaj chodzi o to, by nastrajać budująco (Zobacz rady Prengla). Parę osób tutaj za mocno się w to wczuło, a ja chcę z tego dostać coś konstruktywnego. Potraktować ją jako jakąś dźwignię.

Jeszcze nie wiem, ale nie wiem również, czy dam radę dojść do tego, bo już inne rzeczy pochłaniają moją uwagę.

Forum, o którym mowa ma Saturna na Ascendencie… „wieje chłodem wody lodem błyszczą jak szkło, czy port tam jest czy dno?”
:) Kilka uwag do tego, bo wydaje się bardzo mocne. Doceniam wielce twój kunszt literacki. Zauważam Bliźniakową potrzebę cytowania, która innych może doprowadzać do furii. Na początku myślałem że to jakiś Mickiewicz, poszukałem a to się okazuje, że to Papa Dance :), ślicznie, ślicznie. W dużą radość mnie to wprawiło :) Cytowany fragment pochodzi z refrenu, ślicznie...

Co do Forum Anahelli, o którym piszesz – mimo tego, że mnie tam parę osób wkurzyło dość nieźle – to lubię je i działa na mnie dość ożywczo.
panTo
Admin
graph
astrolabium.pl
Ostatnio zmieniany: 2010/01/09 17:18 Przez panTo.

Bardzo mi się podoba wątek o cytowaniu. Że to jednak nie Mickiewicz. I piosenka ładna. :D
michael
Admin
graphgraph
Płeć: Mężczyzna kwinkunks23 Kwinkunks Blog Miejsce: Gdańsk Urodziny: 10/10
s1.polchat.pl/chat.php?_room=chat_astrolabium
"Jedyna wolność to zwycięstwo nad samym sobą."
Fiodor Dostojewski
"Wniosek to punkt w którym nie masz już siły dalej myśleć."
Eddie Murphy

Tomku teraz to ja Cię przywołuję do równowagi :-)
Bliźniaczy Księżyc i Mickiewicz, ROMANTYZM… ;-) No dobra mam coś tam i w Raku ale żeby tak od razu po bandzie i po Mickiewicza sięgać! :-) A tak serio, serio to cytat był podany w konkretnym celu i czekałam (jak kto woli - nadal czekam) na konkretną odpowiedź a Ty Waćpan :-) wykręciłeś się słodkimi słówkami ;-) Mioooodzio ;-)
To zabawne, że moją wypowiedź odebrałeś jako mocną… Ja patrzę na to z innej strony i chyba z tej bardziej zdystansowanej.

A tekst w całości brzmi tak:

Idziesz gdzieś w nieznane, poznasz jeszcze bólu smak
Myślisz - odkryć ziemski raj, malowany gaj
Niesiesz grosz na szczęście swoich spraw
Myślisz, że to już, zaraz dalej gnasz, kurs na Eden
Wieje chłodem, wody lodem błyszczą jak szkło
Czy port tam jest czy dno

Mała jest ulica ma, kominy dwa
Krzywy płot, na płocie kot, tu mieszkam ja
Jeśli chcesz coś zjeść, siadaj przy mym stole
Myśli złe opuszczą Cię

Bijesz się z myślami, nie chcesz wierzyć prozie słów
Coraz częściej słyszysz "daj", który to już maj
Który to już płynie milion lat
Ziemia kręci się, słońce śledzi nasz ziemski Eden
Czy to jasny brzeg, czy mroczne dno

Myśli złe opuszczą Cię, zapomnisz je
Skromny stół, lecz chleb na pół, podzielmy się
Jeśli kłopot masz, podziel się myślami
Powiedz sam, gdzie lepiej nam

Płyniesz po omacku, chciałbyś skończyć ten swój rejs
Modlą żagle się o wiatr, a on tańczy nad
Perspektywa krzywa dzień za dniem
Wierzysz coraz mniej, coraz dalej jest ten Twój Eden
Coraz dalej raj, a bliżej dno

Siadaj z nami, nie bądź tak narwany
Przemyśl wszystko jeszcze raz bez bramy
Popatrz w niebo, chmury już chyba mniejsze

No i znowu cytat :) I pomyśleć ile to ta jedna planetka w Bliźniętach może zdziałać, co będzie jak się reszta towarzystwa odezwie ;-)
A na koniec napiszę tylko, że „trwając w spokoju i nic nie czyniąc wiosna przychodzi, i trawa rośnie” i ja czekam na tę „trawę” z IV domem związaną :-)
I na tym koniec mojego męczenia Cię w tym temacie.
zaczarowana
graphgraph

Zaczarowana pytała:
Myślę, że odpowiedź znajdziemy w tym horoskopie, który zaraz zaprezentuję.

Proszę byście na razie wstrzymali się z jakimikolwiek komentarzami dotyczącymi tego horoskopu.

Horoskop dzisiejszego zaćmienia nałożony na horoskop Loginu.

Jest to horoskop zaćmienia nałożony na horoskop Loginu. Zwracam uwagę, że zaćmienie Słońca pada na VII dom horoskopu loginu.
panTo
Admin
graph
astrolabium.pl
Ostatnio zmieniany: 2010/01/15 22:17 Przez admin.

Re: Horoskop pewnego loginu 12 lat(a), 10 mies. temu  
Dr House astrologii! :) Fajnie.
Chętnie bym się włączyła do dyskusji gdybym się na tym znała.
sqow
graphgraph

Do góryStrona: 123