|
Lunariusz - prośba do osób obiektywnych 2 lat(a), 1 Miesiąc temu
|
|
Wprawdzie wiem ogólnie, jak interpretować lunariusze, ale wiadomo, że w sprawach dotyczących nas samych trudno jest się zdobyć na obiektywizm. Zobaczyłam mój aktualny lunariusz i przyznam, że mi się nie podoba. Na razie jednak nie napiszę, jak to moim zdaniem wygląda, gdyż wolę nie sugerować i nie stwarzać wrażenia, że tragizuję ;) Mam prośbę - napiszcie, jako osoby bezstronne z zewnątrz, co o tym myślicie.
(Kliknij, aby powiększyć)
|
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2010/01/08 13:53 Przez stargazer.
|
|
|
Re: Lunariusz - prośba do osób obiektywnych 2 lat(a), 1 Miesiąc temu
|
|
|
Magda, jeżeli Twoim jedynym problemem jest to, że nie podoba Ci się Twój Lunariusz, to pozazdrościć...
:)
|
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2010/01/09 14:41 Przez panTo.
|
|
|
|
|
|
Mam znacznie większe problemy, o których nie masz pojęcia, co nie znaczy, że muszę je wyciągać na forum - i zaręczam, że nie ma czego zazdrościć. Zadałam pytanie, proszę o konkretne wypowiedzi, a nie komentarze na temat zasadności samego pytania. W końcu po to jest to forum, by można było prosić o interpretacje. Boję się tego, co widzę w tym lunariuszu, i tyle - zwłaszcza że akurat lunariusze sprawdzają mi się nieraz bardzo dokładnie.
|
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2010/01/09 15:48 Przez stargazer.
|
|
|
|
|
|
Boję się tego, co widzę w tym lunariuszu, i tyle - zwłaszcza że akurat lunariusze sprawdzają mi się nieraz bardzo dokładnie.
To jest rzeczy sedno! Jaśniej konstruuj pytania, bo najpierw piszesz, że nie podoba Ci się lunariusz, a potem, że się boisz. Przecież to dwie różne rzeczy.
|
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2010/01/09 16:05 Przez panTo.
|
|
|
|
|
|
Myślałam, że to jest oczywiste :] Przecież nikt chyba nie wywnioskowałby z mojej wypowiedzi, że np. nie podoba mi się lunariusz z wyglądu, tylko to, co z niego odczytuję i jak to może się łączyć z moim życiem. To jest klasyczne czepianie się słówek, ale już mniejsza z tym :]
|
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2010/01/09 16:10 Przez stargazer.
|
|
|
|
|
|
To nie jest czepianie się słówek, bo jeżeli coś się nie podoba, to jest kwestia gustu. A jeżeli ktoś boi się przyszłości, to powinien udać się na jakąś terapię, albo z bliskimi na ten ten temat porozmawiać. Twierdzenie "boję się lunariusza" = "boję się przyszłości", to poważniejsze jest niż to, że się komuś coś nie podoba. I tyle...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Obawa przed przyszłością jest moim zdaniem rzeczą jak najbardziej zrozumiałą i nie ma co zaraz posyłać mnie na terapię. W ogóle wkurza mnie ta ostatnia internetowa moda wysyłania ludzi do terapeuty z byle czym. Ktoś pisze "boję się matury", "boję się rozmowy o pracę", to zaraz ktoś mówi "idź na terapię, to nie jest normalne". Zwłaszcza, że mam złe doświadczenia z terapeutami i nie mam zamiaru więcej korzystać z ich usług.
A co do rozmowy z innymi - właśnie po to pytam, żeby ktoś na ten horoskop spojrzał, rozwiał moje wątpliwości i być może otworzył mi oczy na coś, czego w nim nie dostrzegam. Jeśli Ty nie chcesz i nie podoba Ci się moje pytanie, to może ktoś inny będzie na tyle miły, by napisać parę słów.
|
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2010/01/09 16:22 Przez stargazer.
|
|
|